Laatste update: 13-09-2021

Wachtwoord generator: welke moet je hebben?

Er zijn online verschillende wachtwoord generators te vinden. In deze blog duikt Joep in de verschillende opties en deelt hij welke je het beste kunt kiezen.

wachtwoord generator welke moet ik hebben

Een veel voorkomende reden dat mensen gehackt worden is nog steeds een te eenvoudig wachtwoord. Daarom is het aan te raden om altijd een wachtwoord generator te gebruiken wanneer je ergens een nieuw account aanmaakt. Maar op internet zijn er veel verschillende wachtwoord generators te vinden. Wat zijn nu de verschillen? En wat zijn de beste opties wachtwoord generators?

Dagelijks zijn we bezig met online veiligheid en een belangrijk onderwerp is wachtwoorden. Om deze reden hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanagers, in dit onderzoek hebben we gekeken naar factoren die er toe doen bij password manager. Denk bijvoorbeeld aan dat de software op verschillende apparaten te gebruiken is.

Wat is een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een handige tool die tegenwoordig onmisbaar is. Zo’n manager houdt al je wachtwoorden bij, waardoor je ze zelf niet meer in hoeft te onthouden of in te vullen. Dat is prettig, want als je veel verschillende wachtwoorden hebt (die uit een wachtwoord generator komen), dan kan het best lastig zijn om het overzicht te bewaren. Handig dus om een beetje hulp te krijgen van zo’n wachtwoordmanager.

We zette eerder al een groot aantal wachtwoordmanagers op een rijtje op de beste wachtwoordmanager pagina. Daar vergeleken we de verschillende opties op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, prijzen en ondersteuning. Alhoewel er voor verschillende besturingssystemen en budgetten meerdere mogelijkheden zijn, kwamen we tot de conclusie dat LastPass in de meeste gevallen de beste wachtwoordmanager is.

LastPass – Onze favoriete wachtwoordmanager

lastpassLastPast is de nummer 1 wachtwoordmanager die je helpt bij het genereren, onthouden en invullen van je wachtwoorden. LastPass is erg betrouwbaar en fijn om mee te werken. Lees meer…

Selectie en vergelijking wachtwoord generators

Wanneer je op zoek gaat naar een goede generator, dan moet je op een aantal dingen letten. We vergeleken de meest betrouwbare opties op aantal belangrijke aspecten die een wachtwoord generator al dan niet tot een goede keuze maken. De punten waar we naar keken zijn als volgt:

  • De generator is betrouwbaar: Veiligheid staat natuurlijk centraal, je wilt niet dat een website je nieuwe wachtwoord opslaat. Daarom selecteerde we alleen de meest betrouwbare wachtwoord generators.
  • De wachtwoorden zijn complex: Een goed wachtwoord bestaat uit hoofdletters, kleine letters, getallen en symbolen. Daarom is het een must dat de generator hier een combinatie van maakt.
  • De wachtwoordgenerator is makkelijk te gebruiken: Alhoewel veel wachtwoord generators vaak op elkaar lijken, zijn er een aantal verschillen in functies. Zo heb je bij sommige de mogelijkheid om vele wachtwoorden te genereren. Ook voorkomen sommige generators karakters die op elkaar lijken, zoals 1, i, I, l en L.

Waar moet ik op letten bij een wachtwoord generator?

Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord: Mocht een website waar je gebruik van maakt een datalek hebben, dan kunnen jouw inloggegevens in verkeerde handen komen. Wanneer je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt, is het voor de cybercriminelen mogelijk om na zo’n lek op al je accounts in te loggen. Dan maakt het dus ook niet uit hoeveel getallen en symbolen je in je wachtwoord verwerkt hebt.

Zorg daarom altijd dat je voor elke website een uniek wachtwoord gebruikt, dan loop je geen onnodig risico! Voor het bijhouden van deze verschillende wachtwoorden raden we je aan om een wachtwoordmanager te gebruiken.

Meer cyber security artikelen

lastpass gratis account meerdere apparaten
slack wachtwoord resetten
telefoonnummers facebook gebruikers verkocht
norton wachtwoordmanager
41 miljoen euro fraudehelpdesk 2020
privegegevens handel coronayastemen
malware