Home » Cyber Security Tips » Wachtwoord generator: welke moet je hebben?

Wachtwoord generator: welke moet je hebben?

wachtwoord generator welke moet ik hebben

Door Joep | Datum: 15 oktober 2019

Een veel voorkomende reden dat mensen gehackt worden is nog steeds een te eenvoudig wachtwoord. Daarom is het aan te raden om altijd een wachtwoord generator te gebruiken wanneer je ergens een nieuw account aanmaakt. Maar op internet zijn er veel verschillende wachtwoord generators te vinden. Wat zijn nu de verschillen? En wat zijn de beste opties wachtwoord generators? We vonden een aantal mooie opties:

norton antivirus software

Norton

Norton is bekende en betrouwpare partij in de cybersecuritywereld. Naast alle andere software die zijn ontwikkelen, hebben zij ook een handige wachtwoord generator op hun website. Daarmee kun je tot 50 wachtwoorden tegelijk genereren.

wachtwoord generator

Strong Password Generator

Op de Strong Password Generator website kun je gemakkelijk complexe wachtwoorden aanmaken. Een groot voordeel van deze tool is dat hij voorkomt dat karakters worden gebruikt die op elkaar lijken.

dashlane

Dashlane

De wachtwoord generator van Dashlane is erg prettig om mee te werken. Hij is eenvoudig, zoals een generator zou moeten zijn. Genereer hier een lang, willekeurig en uniek wachtwoord.

Selectie en vergelijking wachtwoord generators

Wanneer je op zoek gaat naar een goede generator, dan moet je op een aantal dingen letten. We vergeleken de meest betrouwbare opties op aantal belangrijke aspecten die een wachtwoord generator al dan niet tot een goede keuze maken. De punten waar we naar keken zijn als volgt:

  • De generator is betrouwbaar: Veiligheid staat natuurlijk centraal, je wilt niet dat een website je nieuwe wachtwoord opslaat. Daarom selecteerde we alleen de meest betrouwbare wachtwoord generators.
  • De wachtwoorden zijn complex: Een goed wachtwoord bestaat uit hoofdletters, kleine letters, getallen en symbolen. Daarom is het een must dat de generator hier een combinatie van maakt.
  • De wachtwoordgenerator is makkelijk te gebruiken: Alhoewel veel wachtwoord generators vaak op elkaar lijken, zijn er een aantal verschillen in functies. Zo heb je bij sommige de mogelijkheid om vele wachtwoorden te genereren. Ook voorkomen sommige generators karakters die op elkaar lijken, zoals 1, i, I, l en L.

Waar moet ik op letten bij een wachtwoord generator?

Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord: Mocht een website waar je gebruik van maakt een datalek hebben, dan kunnen jouw inloggegevens in verkeerde handen komen. Wanneer je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt, is het voor de cybercriminelen mogelijk om na zo’n lek op al je accounts in te loggen. Dan maakt het dus ook niet uit hoeveel getallen en symbolen je in je wachtwoord verwerkt hebt.

Zorg daarom altijd dat je voor elke website een uniek wachtwoord gebruikt, dan loop je geen onnodig risico! Voor het bijhouden van deze verschillende wachtwoorden raden we je aan om een wachtwoordmanager te gebruiken.

Wat is een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een handige tool die tegenwoordig onmisbaar is. Zo’n manager houdt al je wachtwoorden bij, waardoor je ze zelf niet meer in hoeft te onthouden of in te vullen. Dat is prettig, want als je veel verschillende wachtwoorden hebt (die uit een wachtwoord generator komen), dan kan het best lastig zijn om het overzicht te bewaren. Handig dus om een beetje hulp te krijgen van zo’n wachtwoordmanager.

We zette eerder al een groot aantal wachtwoordmanagers op een rijtje op de beste wachtwoordmanager pagina. Daar vergeleken we de verschillende opties op gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, prijzen en ondersteuning. Alhoewel er voor verschillende besturingssystemen en budgetten meerdere mogelijkheden zijn, kwamen we tot de conclusie dat LastPass in de meeste gevallen de beste wachtwoordmanager is.

lastpass

LastPass

LastPast is de nummer 1 wachtwoordmanager die je helpt bij het genereren, onthouden en invullen van je wachtwoorden. LastPass is erg betrouwbaar en fijn om mee te werken.

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

wachtwoord generator welke moet ik hebben
wachtwoorden veilige bewaren
nooit meer je wachtwoord vergeten
wat is een wachtwoordmanager