Home » Cyber Security Tips » Voordelen van VPN software

Voordelen van VPN software

voordelen van VPN software

Door Rob | Datum: 2 juli 2019

We krijgen veelal de vraag of een VPN software voor iedereen even belangrijk is. Daar kan ik maar één antwoord opgeven: VPN software is voor iedereen erg belangrijk die zijn online privacy wilt beschermen. Of je nu veel gebruik maakt van internetbankieren óf graag urenlang op social media doorbrengt. Om het duidelijk te maken waarom een goede VPN software ook voor jou interessant kan zijn, zet ik in deze blog alle voordelen van VPN software op een rij. Heb jij na het lezen van mijn artikel nog opmerkingen of aanvullingen? Stuur dan me gerust een berichtje!

De belangrijkste voordelen van VPN software op een rij

Zoals ik in mijn eerdere artikelen al vaker heb gezegd, is er niet één specifieke VPN software die ik als beste kan bestempelen. Dit is immers afhankelijk van jouw situatie. Ditzelfde geldt voor de voordelen: wil jij Netflix kijken, dan heb jij het meeste voordeel met een VPN software die hier mogelijkheden voor biedt. Dit zijn altijd belangrijke punten om op te letten bij VPN software.

Toch zijn er een aantal voordelen die altijd gelden. Ik zet ze hieronder voor je op een rij: kom erachter waarom ook jij VPN zou moeten gebruiken.

Beschermd tegen hackers en hacks

Een van de allergrootste voordelen van VPN software is dat je apparaat beter beschermd is tegen hackers en hacks. Wanneer jij namelijk een verbinding maakt via een VPN aanbieder, worden alle bestanden versleuteld verstuurd en ontvangen. Met deze informatie kan een hackers niets, mocht deze onderschept worden.

Je blijft helemaal anoniem op het internet

Bij het gebruiken van een VPN software kan jouw gedrag op het internet niet gekoppeld worden aan jouw IP adres. Hierdoor blijf jij dus helemaal anoniem bij alles wat je gebruikt en doet op het internet.

Landblokkades omzeilen

Kan je in een specifiek land een website niet bezoeken? Denk bijvoorbeeld aan nieuwswebsites die in bepaalde landen verboden zijn om te bezoeken. Met een geschikte VPN software is het gewoon mogelijk om dit te blijven bekijken.

Instanties en bedrijven kunnen niets met jouw informatie

Grote social media partijen als Facebook en Twitter maken online gebruikersprofielen aan. Hierbij kijken ze bijvoorbeeld naar jouw interesses, zoekgedrag en hoelang jij bij een specifiek onderwerp blijft hangen. Deze informatie wordt veelal gebruikt voor advertentiedoeleinden waar jij wellicht helemaal niet op zit te wachten. Door een VPN software te gebruiken geniet je van het voordeel dat dit niet kan plaatsvinden en de bedrijven jouw gedrag niet kunnen koppelen aan jou.

Veilig gebruik maken van openbare WiFi spots

Op vakantie in het hotel of bij het lokale koffietentje: we worden stiekem altijd weer eventjes blij als er gratis WiFi aangeboden wordt. Toch is het niet slim om hier zomaar gebruik van te maken. Er is meermaals gebleken dat een hacker relatief makkelijk toegang kan krijgen tot gegevens als jij op een onbeveiligd WiFi netwerk aan het internetten bent. Met een VPN software hoef je je geen zorgen te maken na het verbinden met een openbare WiFi spot.

Netflix en streaming-diensten gebruiken in buitenland

Vaak gelden er in het buitenland beperkingen voor streaming-diensten als Netflix of Kodi. Kun je in Nederland alle films en series bekijken, dan kan dit in een ander land nog niet zo zijn. Denk aan series die wellicht in Nederland al verschenen zijn, maar nog niet Italië beschikbaar zijn gesteld. Om er toch van te kunnen genieten op bijvoorbeeld een vakantie, kun je met VPN software deze blokkades omzeilen. Je kunt dan gewoon genieten van je Nederlandse account en toegang in een ander land.

Welke voordelen van VPN software vind jij het belangrijkste?

Heb jij hierboven een paar voordelen ontdekt die jou over de streep trekken om voortaan ook een VPN software te gaan gebruiken? Ga dan bij de beste VPN lijsten op zoek naar een geschikte aanbieder. Kijk goed naar de geschiktheid van specifieke apparaten en het ondersteunde toestel-software.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software