Laatste update: 13-09-2021

Virusverwijdertools: tools voor verwijderen van virussen

Wanneer je een virus hebt ontdekt is het zaak om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Wij hebben een overzicht gemaakt van virus verwijder tools.

virusverwijder tools

Weet je welke virus, malware of spyware je hebt dan zijn er gratis programmaatjes die specifieke geïnfecteerde programma’s kunnen verwijderen. Hieronder hebben we een lijst voor je opgesteld met betrouwbare verwijderaars. Deze virus verwijdertools scannen eenmalig je apparaat en verwijderen de gevonden virussen.

Mocht dit niet baten dan gaat ons advies uit naar een virusscanner. Een virusscanner beschermt je tegen nieuwe virussen en scannen je computer op virussen. Na het scannen zal het virusscanner programma de virussen ook verwijderen.

norton antivirus softwareNorton Antivirus

Voorkom schade aan je computer of dat je gegevens blootgesteld worden aan de wereld met een goede virusscanner. In onze ogen is de Norton Virusscanner de beste en meest betrouwbare virusscanner van dit moment.

Virusverwijdertools programma’s:

Voor handmatig verwijderen van virussen, spyware en malware van je computer zijn programma’s ontwikkeld. De meest betrouwbare programma’s hebben onderzocht en staan hieronder beschreven. Let wel op dat je voor de meeste programma’s computerkennis nodig hebt!

 • Ad-Aware: is een gratis programma, bestaat uit meerdere onderdelen en hulpprogramma’s voor detectie en verwijdering van spyware.
 • AVG-Antispyware: dit is een goede malware scanner, cleaner en remover, vooral geschikt voor Trojans, Worms, Dialers, Hijackers, Spyware en Keyloggers.
 • AboutBuster: dit is een verwijdertool die AboutBlank verwijderd op een geïnfecteerd systeem. Support het verwijderen van CWS.HomeSearch, CWS.MfPlay en CWS.SeDLL.
 • A-squared Free: dit is een complete tool voor het verwijderen van spyware, Trojans, Backdoors, Worms en Dialers.
 • CwShredder: deze programma verwijderd een groot aantal coolwebsearch Trojans van het systeem. Dit soort Trojaans worden ook wel browser Hijackers genoemd.
 • Dr.Web Curelt: dit is een tool om snel een pc te controleren op virussen, Worms, Trojans en malware.
 • E2TakeOut: deze verwijderd E2Give en PTech malware die het surfgedrag registreert.
 • FileAssassin: deze tool verwijderd malware welke in gebruik is op een systeem, unload de modules, sluit remote handles en beëindigd processen om spyware te verwijderen.
 • HijackThis: deze doorzoekt uitvoerig het systeem en legt alle verdachte registersleutels en actieve processen vast in een logbestand. Ervaren gebruikers kunnen met behulp van deze log vaststellen of een pc inderdaad geïnfecteerd is met malware en direct deze sleutels verwijderen.
 • PestPatrol: verwijderd actieve spyware, adware. Dit stopt vervelende pop-ups en is gratis.
 • RoqueRemover: dit is een tool welke een groot aantal roque antispyware, antivirus en hard drive cleaning utilities verwijderd. Roque programma’s geven nep meldingen om het programma aan u te verkopen.
 • Spybot: hiermee maak je het systeem spyware vrij. Dit programma ziet er overzichtelijk uit en is makkelijk te bedienen, ook geheel gratis.
 • SpywareBlaster: hiermee voorkom je installatie van ActiveX spyware, adware, browser Hijackers, Dailers en andere ongewenste software.
 • Spyware Doctor: makkelijk programma, is zelf door de meest onervaren gebruikers te doorgronden. Helpt tegen vervelende malware op je computer.
 • SpywareGuard: dit is een real-time scanner die spyware stop voordat deze zich installeert op de pc. Beschermt tegen Browswer Hijacking.
 • Sunbelt CounterSpy: biedt realtime bescherming, heeft een aantrekkelijk interface en is makkelijk in gebruik.
 • Super Antispyware: een uitstekende antispyware programma tegen internet indringer. Handig in gebruik en de spywarescan gaat snel en grondig te werk, daarnaast heeft het programma ook een up-date functie. Heeft tevens ook een gratis versie.
 • Windows Defender: beschermt uw computer tegen pop-ups, vertragingen en bedreigingen als gevolg van spyware en andere ongewenste software. Het programma is gratis te gebruiken.
 • WinPatrol: gratis programma waarmee je je computer beschermt tegen onder andere spyware.

Heb je niet veel ervaring met virussen of computerkennis? Dan raden wij aan om toch te kiezen voor een betrouwbare virusscanner, hiermee voorkom je dat je zelf schade aan je computer toebrengt. Daarnaast is het altijd goed om een goede virusscanner te hebben. Met een virusscanner voorkom je namelijk dat je computer geïnfecteerd wordt en bij een virus verwijderd zo’n scanner ook de virus.

Wij hebben grondig onderzoek gedaan naar veel virusscanner programma’s, van deze programma’s hebben we de meest betrouwbare en beste virusscanners van dit moment uitgelicht. Op deze pagina vind je ook een goede onderbouwing waarom dit de beste keuzes zijn.

Meer cyber security artikelen

lastpass gratis account meerdere apparaten
slack wachtwoord resetten
telefoonnummers facebook gebruikers verkocht
norton wachtwoordmanager
41 miljoen euro fraudehelpdesk 2020
privegegevens handel coronayastemen
malware