Laatste update: 13-09-2021

‘Reset je wachtwoord als je Slack op Android gebruikt’

Als je gebruik maakt van Slack op een Android toestel is het sterk aan te raden om je wachtwoord te resetten.

slack wachtwoord resetten

Wanneer je de Android app van Slack gebruikt, dan is het nu het moment om je wachtwoord te resetten. Dit staat in een e-mail die gepubliceerd is door Android Police. De Android versie van Slack zou van 21 december tot 21 januari de inloggegevens van al haar gebruikers als platte tekst hebben opgeslagen: dit kan resulteren in het feit dat andere applicaties toegang hebben gehad tot deze privacygevoelige informatie.

Slack wachtwoord resetten

Tijd om dus actie te ondernemen. We helpen je als Beveiligingsguru graag een handje. Met onderstaande stappen ben je straks weer goed beveiligd. Loop je ergens vast: stuur ons gerust een berichtje.


TIP: gebruik altijd een wachtwoordmanager. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken over de sterkte van wachtwoorden en kun je ze nooit meer vergeten. Dan kun je dit soort nieuwsberichten ook als ‘niet ontvangen’ beschouwen. Bekijk hier de beste wachtwoordmangers.


Update Slack android app

Allereerst is het belangrijk dat je controleert of je gebruik maakt van de laatste versie van de Slack app voor Android. Zo niet: update deze dan direct. Het is sowieso aan te raden om eens per week te controleren of je Android apps nog up to date zijn. Vaak worden namelijk beveiligingslekken gedicht met kleine updates en patches.

Heb je de applicatie geüpdatet? Dan kun je onderstaande stappen volgen.

  1. Login bij Slack
  2. Ga naar je profielinstellingen (klik op je foto rechtsboven)
  3. Ga naar meer en klik op Accountinstellingen
  4. Verander je wachtwoord in een sterke variant (bekijk opties voor een wachtwoordgenerator)*

* Het kan zijn dat je de optie wachtwoord wijzigen niet ziet staan. Hoogstwaarschijnlijk maak je dan gebruik van een zakelijk Slack-account (Single sign-on account). Tip dan je werkgever.

Check andere inloggegevens

Als je bovenstaande stappen doorlopen hebt, is je Slack account weer goed beveiligd. Denk wel even goed na of je het wachtwoord ook niet bij andere accounts online gebruikt: zo ja, wijzig deze dan vanzelfsprekend ook direct.

Meer cyber security artikelen

lastpass gratis account meerdere apparaten
slack wachtwoord resetten
telefoonnummers facebook gebruikers verkocht
norton wachtwoordmanager
41 miljoen euro fraudehelpdesk 2020
privegegevens handel coronayastemen
malware
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *