Laatste update: 13-09-2021

Incognito modus voor Google Maps aangekondigd

Je kunt nu ook incognito modus inschakelen bij Google Maps op je Android-apparaat. We laten je zien hoe je er gebruik van kunt maken en zetten de voordelen op een rijtje.

Google-maps-incognito-modus

Google Maps heeft voor de Android-gebruikers een nieuwe functie: incognito modus. Hij werd eerder al aangekondigd, maar de functie is vanaf nu dus echt te gebruiken. Incognito modus voor Google Maps zorgt ervoor dat locaties en ingevoerde woorden niet worden opgeslagen. We nemen een kijkje naar de werking van de functie en zetten de voordelen op een rijtje.

Voordelen van incognito modus voor Google Maps

Waar deze functie al langer te vinden was bij Google Chrome en Youtube, kom je hem nu dus ook bij Google Maps tegen. Het gebruik van de functie kan in een aantal gevallen handig zijn, de voordelen die hij met zich meebreng zijn als volgt:

  • Hij slaat je locatiegeschiedenis niet op: Je locatie wordt niet opgeslagen, zo is het in de app achteraf niet te zien waar je geweest bent.
  • Hij slaat geen zoekopdrachten op: Waar je normaal gesproken advies krijgt op basis van je zoekopdrachten, is dat door de incognito modus niet het geval.
  • Je krijgt geen reclame op basis van je locatie: Waar adverteerder normaal gesproken de mogelijkheid krijgen om met behulp van je locatie te adverteren, kun je dat met deze functie omzeilen.

Hoe schakel ik incognito modus bij Google Maps in?

Je kunt de functie op je Androidtelefoon gemakkelijk in een drietal stappen inschakelen:

  1. Open Google Maps
  2. Druk op je profielfoto
  3. Druk op “Incognitomodus inschakelen”

Is mijn gedrag geheel afgeschermd wanneer ik incognito modus gebruik?

Veel mensen zien Incognito modus als een eenvoudige manier om anoniem te blijven door gegevens af te schermen voor derden, maar helaas is dat niet helemaal het geval. We hebben gemerkt dat wanneer je Incognito modus op Google Chrome gebruikt, je gegevens alsnog terechtkomen bij meerdere partijen. Daarom hebben we ook onze vraagtekens bij de afscherming van je gegevens bij incognito modus voor Google Maps. Lees ons onderzoek naar de beste VPN software om te leren hoe je online zo anoniem mogelijk kunt blijven.

Meer cyber security artikelen

lastpass gratis account meerdere apparaten
slack wachtwoord resetten
telefoonnummers facebook gebruikers verkocht
norton wachtwoordmanager
41 miljoen euro fraudehelpdesk 2020
privegegevens handel coronayastemen
malware