Laatste update: 13-09-2021

Facebook Advertenties Blokkeren

Met alle data die Facebook van jou verzamelt kunnen adverteerders gericht advertenties op je afvuren. Om te voorkomen dat je timeline volstaat met ads, leggen we uit hoe je Facebook advertenties kunt blokkeren.

facebook advertenties blokkeren

Wanneer je gebruikt maakt van Facebook, kom je al gauw vele advertenties tegen. De kans is groot dat Facebook jouw gegevens verkoopt aan adverteerders, die zo persoonlijke advertenties aan jou tonen wanneer je op Facebook zit. In deze blog vertellen we je hoe je zowel de persoonlijke Facebook-advertenties kunt blokkeren als hoe je alle advertenties in zijn geheel kunt blokkeren. Dit is mogelijk in je browser én in de Facebook-app

Alleen persoonlijke advertenties op Facebook blokkeren

Wanneer je gebruik maakt van Facebook, dan laat je allerlei gegevens achter (als je niet weet welke is het artikel ‘wat weet Facebook van mij‘ op VPNpower een vette leestip…). Deze gegevens worden aan adverteerder verkocht, zodat zij op basis van jouw gedrag gerichte advertenties op Facebook kunnen plaatsen. Als je geen behoefte hebt aan deze persoonlijke advertenties, dan kun je er voor kiezen om persoonlijke advertenties op Facebook te blokkeren en alleen algemene advertenties over te houden. Het blokkeren gaat middels een opt-out en gaat als volgt:

Persoonlijke advertenties blokkeren in je browser

Afhankelijk van waar je ingelogd bent, kun je eenvoudig de persoonlijke advertenties blokkeren. Ben je via je browser ingelogd op de desktop-website van Facebook, dan kun je de advertenties als volgt blokkeren:

  1. Klik op het driehoekje rechtsboven.
  2. Klik dan op Instellingen.
  3. Ga dan in de Linkerkolom naar Advertenties.
  4. Stel daar de Advertentie-instellingen naar voorkeur in.

Persoonlijke advertenties blokkeren in de Facebook-app

In de App is het net zo eenvoudig om de persoonlijke advertenties te blokkeren, volg deze stappen om het voor elkaar te krijgen:

  1. Druk op de drie streepjes rechtsboven.
  2. Ga daar onderin naar Instellingen en privacy.
  3. Druk op Instellingen.
  4. Daar scrol je naar Advertenties en druk je op Advertentievoorkeuren.
  5. Vervolgens druk je op Advertentie-instellingen.
  6. Stel hier de instellingen naar voorkeur in.

Alle advertenties blokkeren

Wanneer je genoeg hebt van alle advertenties op Facebook, dan is het mogelijk om deze te blokkeren. Het is natuurlijk niet wat Facebook graag ziet gebeuren en is daarom niet een eenvoudige optie die je op hun website aanvinkt. Het blokkeren van advertenties gaat namelijk via een externe Ad-blocker.

Advertenties blokkeren in je browser

Wanneer je Facebook gebruikt via je browser, dan kun je op verschillende manieren advertenties blokkeren. Zo kun je bijvoorbeeld de ‘AdBlock’ of ‘uBlock Origin’ chrome-extentie installeren, die op alle pagina’s die je bezoekt de advertenties blokkeert. Deze extenties zijn gratis te installeren en doen goed hun werk. Let er wel op dat Facebook er alles aan doet om alsnog advertenties te tonen, waardoor het ieder moment kan zijn dat de extentie (tijdelijk) niet meer werkt.

Advertenties blokkeren in de Facebook-app

Wanneer je advertenties in de Facebook-app wilt blokkeren, dan gaat dat iets lastiger. Je hebt daar namelijk geen extenties voor zoals bij Google Chrome. Wanneer je de advertenties wilt blokkeren van de Facebook-app op je telefoon, dan kan dat met gebruik van een VPN-verbinding. Een VPN filtert namelijk alle data die op je telefoon binnenkomt en kan zo verschillende advertenties er uit filteren. Erg handig, want dit doet ie namelijk niet alleen bij de Facebook-app!

Een VPN zorgt voor een geheel anonieme verbinding en filtert dus in sommige gevallen ook de advertenties uit verschillende apps, let daarom goed op deze functie bij het kiezen van een VPN. Lees meer over ons onderzoek naar de beste VPN software om te weten te komen wat de beste opties van dit moment zijn.

Meer cyber security artikelen

lastpass gratis account meerdere apparaten
slack wachtwoord resetten
telefoonnummers facebook gebruikers verkocht
norton wachtwoordmanager
41 miljoen euro fraudehelpdesk 2020
privegegevens handel coronayastemen
malware