Cyber Security Tips

Welkom bij dé blog van Beveiligsguru met tips, informatie en nieuws over Cyber Security. Deze Cyber Security blog is gevuld met artikelen die jou  helpen je online privacy nog beter te beveiligen! Interessant nieuwtje aanmelden of een blog aanleveren op het gebied van cyber security? Neem contact met ons op!


Berichten

Ransomware

/
Kom hier alles te weten over de gijzelsoftware ransomware. Voorkom dat je slachtoffer wordt van deze nare nieuwe methode en bescherm jezelf er tegen!
wat is een virus

Wat is een virus?

/
Computervirussen daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ben je niet goed beveiligd dan krijg je er vroeg of laat zeker mee te maken. Lees hier wat een computervirus is, hoe je deze voorkomt en tegengaat!
wat-is-een-trojaans-paard

Wat is een trojaans paard?

/
Ben je benieuwd naar wat een trojaans paard is? Wij vertellen je welke schade hij aanricht en hoe je voorkomt dat hij dat bij jou doet.
ouderlijk toezicht instellen

Ouderlijk toezicht instellen

/
Het is belangrijk dat je weet wat je kind allemaal online te zien krijgt. Door ouderlijk toezicht in te stellen op het apparaat van je kind krijg je meer controle in inzicht in zijn internetgedrag.
Google-maps-incognito-modus

Incognito modus voor Google Maps aangekondigd

/
Je kunt nu ook incognito modus inschakelen bij Google Maps op je Android-apparaat. We laten je zien hoe je er gebruik van kunt maken en zetten de voordelen op een rijtje.
hoe-herken-ik-een-phishing-mail

Hoe herken ik een phishing mail?

/
In deze blog som ik de meest opvallende punten van een phishing mail op. Verder vertel ik wat je kunt doen als je zo'n mail tegenkomt.
facebook advertenties blokkeren

Facebook Advertenties Blokkeren

/
Met alle data die Facebook van jou verzamelt kunnen adverteerders gericht advertenties op je afvuren. Om te voorkomen dat je timeline volstaat met ads, leggen we uit hoe je Facebook advertenties kunt blokkeren.
virusverwijder tools

Virusverwijdertools: tools voor verwijderen van virussen

/
Wanneer je een virus hebt ontdekt is het zaak om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Bram heeft een overzicht gemaakt van virus verwijder tools.
wat is spyware

Wat is Spyware?

/
We krijgen veel vragen binnen over wat spyware precies en nog belangrijker: hoe jij dit kunt voorkomen. Kom alles te weten over de definitie spyware!
wat is een hoax

Wat is een Hoax?

/
Je hebt het vast al eens voorbij horen komen: "Het is een Hoax!" In deze blog leggen we uit wat een hoax precies is en vertellen we je ook meer over de gevaren.
wachtwoord generator welke moet ik hebben

Wachtwoord generator: welke moet je hebben?

/
Er zijn online verschillende wachtwoord generators te vinden. In deze blog duikt Joep in de verschillende opties en deelt hij welke je het beste kunt kiezen.
wachtwoorden veilige bewaren

Wachtwoorden veilig bewaren

/
Velen bewaren nog steeds wachtwoorden op een papiertje of in een Excel document. Niet slim: in deze blog leggen we uit hoe je beter wachtwoorden veilig bewaren kunt.
onderhoud computer

Hoe kan ik mijn pc onderhouden?

/
In 2019 is er een hoop veranderd op het gebied van Antivirus software en onderhoud van de computers. Lees hoe en wat.
antivirus scanner kopen

PC Opstarten in Veilige Modus 2020

/
Zo start je een PC op in Veilige Modus. Ook info voor verourderde systemen als Windows XP en Windows 98.
smartphone beveiligen

Smartphone beveiligen: wat kun je doen?

/
Je smartphone beveiligen kan op veel verschillende manieren. Denk aan het vergrendelen van je toestel tot en met het installeren van antivirus software.
anoniem surfen

Anoniem surfen op internet

/
Wil jij anoniem surfen op het internet? Dan is het slim om mijn tips door te lezen en erachter te komen waarom VPN software dé oplossing is.
kun je een virus op je iphone hebben

Kun je een virus op je iPhone hebben?

/
Hoewel een virusscanner veelal gebruikt wordt voor computers, is het ook een populaire software voor smartphones. Maar kun je een virus op je iPhone hebben?
nooit meer je wachtwoord vergeten

Nooit meer je wachtwoord vergeten?

/
Het kan aardig vervelend zijn: je wachtwoorden vergeten. In dit artikel beschrijf ik de dont's en geef ik handige oplossingen die kunnen helpen.
wat is een wachtwoordmanager

Wat is een wachtwoordmanager?

/
Een wachtwoordmanager is handig en erg veilig als je je wachtwoorden goed wilt opslaan. Maar is zo'n wachtwoordmanager wel veilig?
netflix kijken op vakantie

Netflix kijken op vakantie doe je zo

/
Ga je lekker op vakantie, kun je niet alle Netflix series en films kijken. Voorkom dit en maak gebruik van de beste VPN software voor Netflix!
vpn software waar moet je op letten

VPN software: waar op letten?

/
Voor het selecteren van de juiste VPN software is jouw situatie belangrijk. Kom erachter waar je goed op moet letten bij het kiezen van een VPN software!
voordelen van VPN software

Voordelen van VPN software

/
Door gebruik te maken van een VPN software geniet je van een aantal voordelen. Zo geef je hackers geen toegang en blijf je persoonlijke gegevens anoniem.
antivirus scanner kopen

Antivirus Software kopen: waar moet je op letten?

/
Als je op zoek gaat naar een goede antivirus scanner, zijn er aantal zaken waar je goed op moet letten. In deze blog licht ik toe waar je goed op moet letten!
wat is vpn software

Wat is VPN Software nu precies?

/
Je hebt vast wel eens van VPN software gehoord, maar weet je ook wat het is? In deze blog leggen we uit hoe VPN werkt en wat het precies is.