Laatste update: 03-01-2022

Beste zakelijke Wachtwoordmanager

Het kan soms tricky zijn: je hebt veel accounts voor het bedrijf waarbij collega’s ook toegang moeten krijgen voor werkactiviteiten. Om te voorkomen dat wachtwoorden zoek raken of buiten het bedrijf  komen te liggen, is het gebruiken van een wachtwoordmanager zeker aan te bevelen. Hiermee houd je de inloggegevens van het bedrijf centraal bij elkaar en wordt het geen jungle meer aan verschillende accounts met inloggegevens.

Wij hebben speciaal voor bedrijven en organisaties onderzoek gedaan naar de beste zakelijke wachtwoordmanager. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de maximaal aantal gebruikers, het gebruiksgemak van de software en natuurlijk de voordelen van de zakelijke pakketten. Ontdek de beste zakelijke wachtwoordmanager in deze gids!

 Beste keuze
lastpass

LastPass

Wij vinden LastPass de beste zakelijke wachtwoordmanager op dit moment. LastPass maakt het voor bedrijven makkelijker om wachtwoorden onderling flexibel en veilig te delen. Daarbij is een zakelijke afname vele malen goedkoper dan wanneer je LastPass particulier zou aanschaffen. Los van de zakelijke voordelen scoort LastPass enorm goed op gebruiksgemak en veiligheid voor de gebruiker.

Naar LastPass

 Hele makkelijke software 
dashlane

Dashlane

Een andere interessante keuze als beste zakelijke wachtwoordmanager is Dashlane. Met het speciale ‘business’ pakket leer je alle collega’s beter omgaan met wachtwoorden en hoef je niet meer bang te zijn voor verloren inloggegevens. Opvallend bij Dashlane is de kinderlijk eenvoudige software: wij zijn van mening dat iedereen hier goed mee overweg moet kunnen gaan. Ook zonder technische kennis!

Naar Dashlane

 Inclusief familiegebruik
1password

1Password

Voor slechts $ 7.99 per maand schaf je het Business pakket aan van 1Password. Je geniet van enkele zakelijke voordelen, waaronder VIP support. Maar wat ervoor zorgt dat 1Password zeker niet mag ontbreken in de lijst, is dat elke gebruiker vanuit het bedrijf, gratis familieleden uit mag nodigen om ook gebruik te maken van 1Password. Dit heeft een waarde van maar liefst $ 60,- per persoon.

Naar 1Password

Voordelen zakelijk gebruik van een wachtwoordmanager

Als jij op een zakelijke manier gebruikt wilt maken van een wachtwoordmanager, kan het zeker lonen om op zoek te gaan naar zakelijke pakketten. Deze zijn vaak niet alleen stukken goedkoper: ze zijn speciaal ontwikkelt om met meerdere collega’s gebruik te maken van deze software.

Bij een zakelijke wachtwoordmanager geniet je veelal van de volgende voordelen:

  • Goedkoper per persoon dan wanneer je de wachtwoordmanager individueel zou afnemen
  • Vaak overzichtelijker voor bij het gebruik met meerdere gebruikers in een zakelijk account
  • Makkelijker en flexibeler delen van wachtwoorden
  • Betere ondersteuning vanuit de aanbieder van de password manager software

Zoals je ziet is het dus slim om op zoek te gaan naar de beste zakelijke wachtwoordmanager als je dit bedrijfsmatig wilt gaan gebruiken.

Onderzoeksmethodologie voor beste zakelijke wachtwoordmanager

Voor het onderzoek naar de beste zakelijk wachtwoordmanager hebben we eerst een onderzoekselectie afgebakend. Deze hebben we op enkele randvoorwaarden geselecteerd; voorwaarden die we ook hanteren bij andere beste wachtwoordmanager onderzoeken. Wel hebben we extra toegespitst op enkel password managers die een zakelijk pakket aanbieden.

We hebben bij de verschillende wachtwoordmanagers die zakelijke oplossingen bieden vervolgens dieper onderzocht op de volgende kenmerken:

  • Gebruiksgemak van de wachtwoordmanager software: het is belangrijk dat praktisch iedereen binnen het bedrijf overweg moet kunnen met de software. Geen technische kennis of moeilijk te gebruiken software is een groot voordeel.
  • Prijs voor zakelijke pakketten: uiteraard hebben we ook goed gekeken naar de prijs. Met name het verschil tussen particuliere en individuele afname tussen een zakelijke afname is onwijs interessant om te bekijken.
  • Support en ondersteuning: is er sprake van een betere ondersteuning wanneer je een zakelijk software pakket aanschaft van een wachtwoordmanager?
  • Extra voordelen bij afname: in veel gevallen bieden diverse aanbieders interessante extra’s. Zo krijg je bij wachtwoordmanager 1Password bijvoorbeeld ook familie-toegang. Elke gebruiker binnen het pakket kan zijn familie gebruik laten maken van de software.

Het is goed om te weten dat wij ons onderzoek regelmatig updaten. Gezien de markt van zakelijke wachtwoordmanagers zich razendsnel ontwikkelt en constant komt met nieuwe mogelijkheden, zijn we genoodzaakt om ons onderzoek regelmatig te updaten. De laatste update datum ontdek je bovenaan deze gids!

Meer zakelijke cyber security software voor een betere veiligheid?

Een wachtwoordmanager zorgt lang niet alleen voor een ultieme veiligheid binnen het bedrijf. Denk aan virussen, waar een password manager geen handvatten voor biedt. Bij Beveiligingsguru hebben we oo ook onderzoek gedaan naar de beste zakelijke VPN en de beste zakelijke virusscanner. Ik raad je aan om daar ook een kijkje te nemen: zorg hiermee voor een optimale online beveiliging voor jouw bedrijf!

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

norton wachtwoordmanager
wachtwoord generator welke moet ik hebben