Home » Beste Wachtwoordmanager 2019 » Beste Wachtwoordmanager voor Windows

Beste Wachtwoordmanager voor Windows

Door Rob | Laatste update: 22 juli 2019

Wanneer jij meerdere wachtwoorden gebruikt voor diverse programma’s, kan je al snel een jungle hebben aan verschillende inloggegevens. Tijd om daar verandering in te brengen in de vorm van een wachtwoordmanager! Hiermee hou je jouw wachtwoorden centraal bij elkaar en hoef je niet constant een nieuw wachtwoord te verzinnen.

Als je gebruikt maakt van Windows als besturingssysteem, hebben we goed nieuws voor je. In deze gids delen we het resultaat van het onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor Windows. Check welke password manager je het beste kunt kiezen voor jouw Windows apparaten.

 Beste keuze
lastpass

LastPass

In ons onderzoek is LastPass naar voren gekomen als de beste wachtwoordmanager voor Windows. De software van LastPass werkt erg fijn en is – misschien wel het belangrijkste – erg overzichtelijk. Ook doet LastPass achter de schermen genoeg om jouw gegevens veilig te houden. Door de veelzijdige ondersteuning is deze wachtwoordmanager geschikt voor ook al je andere apparaten.

 Makkelijk te gebruiken 
dashlane

Dashlane

In meerdere onderzoeken is Dashlane naar voren gekomen als de beste keuze. Ook bestempelen wij deze software graag als de beste wachtwoordmanager voor Windows. De software is, in tegenstelling tot veel andere password managers, mooi en strak vormgegeven. Hierdoor is Dashlane zeer eenvoudig en makkelijk te gebruiken, iets wat wij zeer belangrijk vinden bij een wachtwoordmanager.

 Goede kwaliteit
1password

1Password

Een andere interessante keuze voor Windows is 1Password. Net als LastPass en Dashlane biedt 1Password overzicht in de wachtwoord-jungle en zorgt deze software ervoor dat je nooit meer je wachtwoorden hoeft te onthouden. Dankzij de goed vormgegeven applicatie is het toevoegen van wachtwoorden kinderspel: iedereen zou dit makkelijk moeten kunnen doen. Mede hierdoor heeft deze software een plek gekregen in de lijst met de beste wachtwoordmanager voor Windows.

Onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor Windows

Het is goed om te zien dat bijna alle desktop wachtwoordmanagers geschikt zijn voor het Windows besturingssysteem. Doordat wachtwoordamangers hier in veel gevallen ‘speciaal’ voor gemaakt zijn, is er weinig sprake van onduidelijkheden of mogelijke bugs. Toch is het slim om te onderzoeken wat van al deze aanbieders nu écht de beste wachtwoordmanager voor Windows is.

De eerste stap in ons onderzoek was het afbakenen van een geschikte onderzoeksselectie. Hiervoor hebben we alle wachtwoordmanagers die compatibel zijn met Windows naast elkaar gezet. We hebben daarbij natuurlijk ook de standaard randvoorwaarden van de beste wachtwoordmanager gehanteerd, waaronder een goede veiligheid en betrouwbaarheid van de software en diens aanbieder. Deze verschillende password managers hebben we vervolgens uitgebreid getest op specifieke factoren.

Onderzoeksfactoren die wij hebben getest bij elke wachtwoordmanager op Windows

De password managers uit ons onderzoek hebben we kunnen rangschikken door een score toe te wijzen aan verschillende factoren. Factoren die sprekend en belangrijk zijn bij een wachtwoordmanager voor Windows apparaten. Ik zet ze op een rij:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de software op Windows
  • Functionaliteiten van de wachtwoordmanager
  • Veiligheidsmaatregelen van de password manager
  • Prijs/kwaliteitsverhouding van de Windows wachtwoordmanagers

Naast onze eigen ervaringen, hebben we ons ook ingelezen in de beoordelingen en reviews van andere gebruikers. We hebben diverse forums afgestruind en daadwerkelijk honderden reviews gelezen van specifieke wachtwoordmangers die gebruikt worden op Windows apparatuur. Dit heeft ons beeld enorm verbreed.

Je Windows apparatuur nog beter beveiligen met andere cyber security software

Een wachtwoordmanager is eigenijk de eerste stap richting een beter beveiligde Windows computer. Echter kun je nog wat meer stappen ondernemen om te zorgen voor een betere veiligheid voor jouw apparaat en jezelf als gebruiker. Zo kun je met een goede VPN software zorgen voor anoniem surfen en helpt een antivirus software bij het beschermen tegen malware, wormen, ransomware en virussen. Ik heb goed nieuws voor je. Bij Beveiligingsguru hebben we zowel onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Windows als naar de beste virusscanner voor Windows!

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

wachtwoord generator welke moet ik hebben
wachtwoorden veilige bewaren
nooit meer je wachtwoord vergeten
wat is een wachtwoordmanager