Laatste update: 03-01-2022

Beste Wachtwoordmanager voor Mac & Apple

De kans is groot dat jij meer dan vijf verschillende inloggegevens hebt voor diverse accounts. Logisch: er wordt dan ook aanbevolen om voor elke inlog een uniek wachtwoord te verzinnen. Een groot nadeel: je vergeet constant welk wachtwoord bij welk account hoorde. Een wachtwoordmanager biedt uitkomsten: onthoud alleen de inloggegevens van de software!

Het is bij de keuze voor een goede wachtwoordmanager altijd belangrijk om te letten op de ondersteuning voor jouw toestel. In deze gids hebben we onderzoek gedaan naar specifiek de beste wachtwoordmanager voor Mac. Check onze aanbevelingen en lees onder de beste keuzes meer over onze aanpak.

 Beste keuze 
dashlane

Dashlane

In onze ogen is Dashlane de beste wachtwoordmanager voor Mac. Deze wachtwoordmanager komt in meerdere onderzoeken bij Beveilgingsguru naar voren als beste keuze, wat met name te danken is aan de eenvoudighoud, stabiliteit en design van de software. Dashlane is internationaal een populaire wachtwoordmanager, wat met name te danken is aan vele handige functies.

Naar Dashlane

 Veilig en betrouwbaar 
1password

1Password

1Password mag en kan zeker niet ontbreken als beste wachtwoordmanager voor Mac op dit moment. Deze wachtwoordmanager is al enige tijd een actieve speler binnen de cyber security wereld en biedt met de wachtwoordmanager handvatten voor het nooit meer hoeven vergeten van je wachtwoorden. De software op een Mac werkt enorm fijn en overzichtelijk.

Naar 1Password

keepass

KeePass

KeePass is ook een wachtwoordmanager die haar pijlen richt op Mac gebruikers. Met speciale Mac ondersteuning is de software makkelijk te gebruiken en biedt deze overzicht in de wir-war van wachtwoorden. Het enige waar KeePass in onze ogen wel op inlevert is het uiterlijk en design van de software.

Naar KeePass

Voordelen wachtwoordmanager voor je Mac

Waarom zou je een wachtwoordmanager gebruiken op je Mac? Nou, dat is voor veel redenen een interessante mogelijkheid. Zo hoef je nooit meer je wachtwoorden te vergeten en kun je tips krijgen voor het (automatisch) aanmaken van ijzersterke wachtwoorden. Om je kennis te laten maken met de mogelijke voordelen voor je Mac, heb ik ze op een rij gezet:

  • Vergeet nooit meer je wachtwoorden bij het inloggen bij accounts op je Mac
  • Onthoudt enkel het wachtwoord van de wachtwoordmanager
  • Laat de wachtwoordmanager automatsich aanmelden bij programma’s die draaien op je Mac
  • Wachtwoorden kunnen niet meer onderschept worden vanwege vaak aanwezige versleuteling
  • Wachtwoordmananager kan je helpen bij het creëeren van sterke, unieke wachtwoorden

Zoals je ziet is het dus helemaal geen gek idee om je eens te verdiepen in een wachtwoordmanager. Speciaal voor Mac-eigenaren hebben wij onlangs onderzoek verricht naar de beste wachtwoordmanager voor Mac!

Ons onderzoek naar de best wachtwoordmanager voor Mac

Voor we zijn gestart met het onderzoek hebben we het kaf van het koren gescheiden. We hebben eerst alle wachtwoordmanagers die compatibel zijn met Mac op een rijtje gezet. We hebben onze randvoorwaarden voor een beste wachtwoordmanager onderzoek vervolgens toegepast. Nadat de selectie afgebakend was, hebben we de verschillende password managers onder de loep gelegd. We hebben met name gekeken naar de volgende factoren:

  • Gebruikservaring van de software op de Mac: hoe makkelijk is de wachtwoordmanager voor Mac te gebruiken? Werkt dit fijn en overzichtelijk, zoals je zou verwachten óf zorgt de password manager juist voor nog meer chaos?
  • Mate van beveiliging van jouw informatie: hoe veilig zijn jouw wachtwoorden opgeslagen in de wachtwoordmanager? Wordt er gebruik gemaakt van een versleuteling?
  • Betrouwbaarheid van de aanbieder: uiteraard zijn we ook verder gegaan dan enkel de software zelf. We hebben ook het bedrijf achter desbetreffende wachtwoordmanager onderzocht. Hoe staat deze aangeschreven en zijn er bijvoorbeeld ooit slechte nieuwsberichten verschenen?

Het resultaat van ons onderzoek is nooit permanent: de wachtwoordmanagers worden constant verbetert en voorzien van nieuwe functionaliteiten. Daarom updaten wij onze onderzoeken regelmatig.

Je Macbook nóg beter beschermen met meer cyber security software

Een wachtwoordmanager is een mooie stap richting een betere beveiliging van jouw gegevens. Echter biedt dit type software nog geen schild tegen bijvoorbeeld een virus of malware. En ook je anonimiteit op het web wordt hierbij nog niet gewaarborgd.

Wij hebben daarom bij Beveiligingsguru ook onderzoek verricht naar Mac gerelateerde cyber security software om je computer nog beter te beschermen. Check onderstaande onderzoeken om te zien hoe jij je Mac nog beter beveiligd:

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

norton wachtwoordmanager
wachtwoord generator welke moet ik hebben