Laatste update: 03-01-2022

Beste Wachtwoordmanager voor Linux

Door Rob | Laatste update: 3 januari 2022

Wanneer je niet meer constant een nieuw wachtwoord moet opvragen, omdat je er weer is een vergeten bent, is een wachtwoordmanager de oplossing. Hiermee houd je al je wachtwoorden op een centrale plek bij elkaar en kun je automatisch inloggen op verschillende accounts. Het enige wat je hoeft te onthouden is het wachtwoord van de wachtwoordmanager.

Het is altijd belangrijk om goed te letten op de ondersteuning van de software voor jouw besturingssysteem. In deze gids gaan we specifiek in op de beste wachtwoordmanager voor Linux. Bekijk onze aanbevelingen en lees meer over onze onderzoeksmethodologie onder de beste keuzes.

 Beste keuze 
lastpass

LastPass

In onze ogen komt LastPass als beste naar voren als beste wachtwoordmanager voor Linux. Dankzij de speciale ondersteuning voor het besturingssysteem werkt de software erg makkelijk en fijn. LastPass is daarbij een betrouwbare aanbieder, die achter de scherm er alles aan doet om jouw inlog’s goed te beschermen.

Naar LastPass

 Ook interessant 
dashlane

Dashlane

Een andere interessante keuze voor Linux is wachtwoordmanager Dashlane. In meerdere onderzoeken kwam deze password manager al naar voren als beste keuze door de fraai vormgegeven software. Dashlane scoort veel punten op het gebruik van de software: het is overzichtelijk, mooi en werkt ontzettend eenvoudig. Hiermee is Dashlane in onze ogen een goede keuze voor Linux.

Naar Dashlane

 Veelgebruikt op Linux 
keepass

KeePass

Een klein onderzoek op het internet toont aan dat wij niet de enige zijn die KeePass de hemel in prijzen als beste wachtwoordmanager voor Linux. KeePass biedt een speciale ondersteuning voor besturingssysteem voor Linux en dat is hands-on goed te merken. De software werkt prettig en biedt genoeg handvatten om nooit meer je wachtwoorden te hoeven vergeten.

Naar KeePass

Waar moet je op letten bij wachtwoordmanager voor Linux?

Als je op zoek bent naar een geschikte password manager voor Linux, zijn er aantal zaken waar je altijd goed op moet letten. Ik zet onze tips op rij:

  • Check de ondersteuning voor Linux en mogelijke configuraties
  • Controleer het maximaal aantal te gebruiken apparaten
  • Lees reviews en ervaringen van wachtwoordmanagers van eerdere Linux gebruikers
  • Vergelijk altijd prijzen en check actuele aanbiedingen

Met bovenstaande tips in je achterhoofd zul je minder snel een verkeerde keuze maken. Om je te helpen bij het vinden van de beste wachtwoordmanager voor Linux, hebben wij uitgebreid onderzoek verricht naar verschillende keuzes. Die ontdek je hierboven. Hoe wij deze password managers hebben kunnen bestempelen als beste keuze? Laten we dieper ingaan op onze onderzoeksmethodologie.

Ons onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor Linux software

Linux is een veel minder gebruikt besturingssysteem dan bijvoorbeeld Windows of iOS. Het is dan ook wat lastiger om geschikte wachtwoordmanagers er tussenuit te vissen, gezien er simpelweg minder ervaring is.

We hebben voor ons onderzoek eerst een afgebakende onderzoeksselectie gemaakt met een aantal wachtwoordmanagers. Een randvoorwaarde hiervoor was natuurlijk dat de software compatibel is met Linux of dat hier een speciale cliënt voor beschikbaar gesteld is.

De verschillende wachtwoordmanagers uit ons onderzoek hebben we vervolgens getest op een aantal onderzoeksfactoren. Bekijk op welke factoren wij de software hebben onderzocht om ze mogelijk te kunnen bestempelen als beste wachtwoordmanager voor Linux:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de software op Linux: hoe makkelijk is de wachtwoordmanager te gebruiken op Linux apparatuur? Werkt het fijn, overzichtelijk en makkelijk?
  • Configuratie moeilijkheidsgraad: biedt de software een speciale cliënt aan om het gemakkelijk om Linux te kunnen gebruiken, of is de wachtwoordmanager enkel met heel wat omwegen te gebruiken?
  • Mate van bescherming van jouw wachtwoorden: uiteraard hebben we ook goed gekeken naar de maatregelen die de aanbieder van de wachtwoordmanager treft om jouw wachtwoorden virtueel te beveiligen.

Je Linux apparatuur nóg beter beschermen?

Wil je niet alleen je wachtwoorden beschermen, maar ook een schild vormen tegen virussen en malware? En je online privacy waarborgen op het grote internet? Dan raad ik je aan om ook onze andere onderzoeken voor de beste cyber security software voor Linux te bekijken. We hebben zowel een onderzoek naar de beste VPN voor Linux als een beste virusscanner voor Linux verricht.

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

norton wachtwoordmanager
wachtwoord generator welke moet ik hebben