Laatste update: 03-01-2022

Beste Wachtwoordmanager voor iOS

Wil jij nooit meer je wachtwoorden vergeten, om vervolgens constant weer een nieuwe te moeten verzinnen? Dan is het slim om gebruik te maken van een wachtwoordmanager. Hiermee hoef je enkel het wachtwoord van de software te onthouden. Wanneer je gebruik maakt van iOS als besturingssysteem op het apparaat wat jij wilt gaan gebruiken voor de wachtwoordmanager, is het slim om goed te letten op de ondersteuning hiervoor.

Gebruik de wachtwoordmanager op al je apparaten, niet alleen je iPhone maar ook op je Windows computer

Belangrijk bij een wachtwoordmanager is dat deze te gebruiken is op al je apparaten. Heb je bijvoorbeeld een Windows computer dan moet de wachtwoordmanager hier ook op werken, wel zo handig natuurlijk. Dit is één van de tips waarop wij gelet hebben bij onze beste keuze, hieronder vind je ons onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor iOS. Onze eerste keuze gaat uit naar Lastpass, omdat de programma erg goed werkt op elke apparaat en erg betrouwbaar is. Daarnaast zijn 1Password en Dashlane een hele goede keuze, zo is Dashlane zelfs gratis te gebruiken.

#1 – LastPass Premium – Tijdelijk Maar € 33,30 voor één jaar

lastpassIn onze ogen de beste wachtwoordmanager van dit moment. Met name de functies en de werking maken dit onze favoriete wachtwoordmanager. Er is ook een LastPass versie, hiermee kun het programma even teste.  Lees meer…

#2 – 1Password – Voor € 44,50 per jaar of probeer het gratis uit

1password1Password is één van de meest gebruiksvriendelijke password manager en te gebruiken op al je iOS apparaten, vandaar dat onze tweede keuze uit gaat naar 1Password. Momenteel is de 1Password ook gratis uit te proberen, lees meer…

#3 – Dashlane – Heeft ook een gratis variant

dashlaneOnze derde keuze is Dashlane, dit komt omdat de software vrij makkelijk te gebruiken is en gratis te gebruiken is. Ook heeft Dashlane een speciale iOS variant, hierdoor werkt het programma erg goed op je iPhone en andere iOS apparaten. Lees meer…

Waarom een wachtwoordmanager voor iOS interessant is

Als jij veelvuldig gebruik maakt van verschillende Apple apparaten, kan het slim zijn om je eens te verdiepen in een wachtwoordmanager die geschikt is voor iOS. Steeds vaker zijn wachtwoordmanager ‘cross-device’ te gebruiken. Dit houdt in dat je de wachtwoordmanager zowel op je iPad en iPhone kunt gebruiken, als op je Macbook. En dat met maar één account.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanager voor iOS en zijn dus ook met name dieper in gegaan op configuratie mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van de software. Waarom wij hier onderzoek naar hebben gedaan? Omdat het steeds belangrijker is om je wachtwoorden uniek en sterk te maken. Dit resulteert echter vaak in het vergeten van ’te moeilijk gemaakte’ wachtwoorden. Voorkom dit op en maak gebruik van de beste wachtwoordmanager keuzes op je iOS apparatuur!

Onderzoeksmethodologie beste wachtwoordmanagers voor iOS

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor iOS apparaten, hebben we een afbakening gemaakt van de te onderzoeken software. Een randvoorwaarde was hierbij natuurlijk dat de software compatibel is met iOS besturingssysteem. Een andere was dat de software natuurlijk te integreren is op verschillende apparaten van de gebruiker.

Naast deze randvoorwaarden hebben we vervolgens de password managers uit de selectie grondig onder de loep gelegd en belangrijke kenmerken zelf getest. De volgende onderzoeksfactoren speelden daarbij een grote rol:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de software op iOS apparaten: we hebben de verschillende wachtwoordmanagers getest op diverse Apple apparaten. Dit was tevens een groot voordeel voor de volgende gerelateerde onderzoeken: de beste wachtwoordamanger voor iPad, de beste wachtwoordmanager voor Macbook en de beste wachtwoordmanager voor iPhone.
  • Configuratie op andere toestellen: in hoeverre is het mogelijk om dezelfde software en hetzelfde account te gebruiken op andere apparaten? Daarbij is het natuurlijk ook zinvol om te checken hoe het gesteld is met de bruikbaarheid voor echte Apple-fans.
  • Prijs/kwaliteitsverhouding: de prijs speelt natuurlijk ook altijd een rol. Hoe is het gesteld met de kwaliteit in combinatie met de prijs? Dit gaf ons een goed inzicht in verschillen van prijzen en kwaliteit van de diverse wachtwoordmanagers.

Je iOS nog beter beschermen dan enkel met een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is in mijn ogen de eerste stap richting een beter beveiligd iOS apparaat. Er zijn echter nog twee belangrijke software typen die de veiligheid van jou én je apparaat beter waarborgen: VPN software en antivirus software. Voor beide zaken hebben we eerder cyber security onderzoek verricht:

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

norton wachtwoordmanager
wachtwoord generator welke moet ik hebben