Home » Beste Wachtwoordmanager 2019 » Beste Wachtwoordmanager voor iOS

Beste Wachtwoordmanager voor iOS

Door Rob | Laatste update: 26 juli 2019

Wil jij nooit meer je wachtwoorden vergeten, om vervolgens constant weer een nieuwe te moeten verzinnen? Dan is het slim om gebruik te maken van een wachtwoordmanager. Hiermee hoef je enkel het wachtwoord van de software te onthouden. Wanneer je gebruik maakt van iOS als besturingssysteem op het apparaat wat jij wilt gaan gebruiken voor de wachtwoordmanger, is het slim om goed te letten op de ondersteuning hiervoor.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanager voor iOS en delen dit met jou in dit overzicht. Check de beste keuzes en lees onder de selectie handige tips en tricks voor het gebruik van een wachtwoordmanager op iOS toestellen.

 Beste keuze 
dashlane

Dashlane

In onze ogen scoort Dashlane de meeste punten als beste wachtwoordmanager voor iOS. Hierbij doelen we ook met name op de integratie mogelijkheden van meerdere iOS apparaten. Zo kun je deze wachtwoordmanager gebruiken op zowel je iPad, iPhone als Macbook. Gewoon met één account. Een topper die niet mag ontbreken in deze lijst!

 Uitgebreid en stabiel 
lastpass

LastPass

LastPass is een veelgebruikte wachtwoordmanager door iOS gebruikers. En dat is niet voor niets: de applicatie van LastPass werkt fijn op praktisch alle Apple toestellen. LastPass is naast iOS ook zeer geschikt voor Mac OS, wat hem een geschikte allround iOS keuze maakt. De software werkt fijn en is sinds enige tijd erg stabiel.

 Ook interessant 
1password

1Password

Ook 1Password mag niet ontbreken in de lijst met de beste wachtwoordmanager voor iOS. Deze password manager heeft een speciale iOS variant, die zorgt voor overzicht tussen al je wachtwoorden. Opvallend is de kinderlijk eenvoudig te gebruiken software, waardoor iedereen er goed mee overweg kan. De app is voor je iPhone en iPad gratis te downloaden, waarna je hem betaald kunt upgraden voor meer functies.

Waarom een wachtwoordmanager voor iOS interessant is

Als jij veelvuldig gebruik maakt van verschillende Apple apparaten, kan het slim zijn om je eens te verdiepen in een wachtwoordmanager die geschikt is voor iOS. Steeds vaker zijn wachtwoordmanager ‘cross-device’ te gebruiken. Dit houdt in dat je de wachtwoordmanager zowel op je iPad en iPhone kunt gebruiken, als op je Macbook. En dat met maar één account.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanager voor iOS en zijn dus ook met name dieper in gegaan op configuratie mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid van de software. Waarom wij hier onderzoek naar hebben gedaan? Omdat het steeds belangrijker is om je wachtwoorden uniek en sterk te maken. Dit resulteert echter vaak in het vergeten van ‘te moeilijk gemaakte’ wachtwoorden. Voorkom dit op en maak gebruik van de beste wachtwoordmanager keuzes op je iOS apparatuur!

Onderzoeksmethodologie beste wachtwoordmanagers voor iOS

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor iOS apparaten, hebben we een afbakening gemaakt van de te onderzoeken software. Een randvoorwaarde was hierbij natuurlijk dat de software compatibel is met iOS besturingssysteem. Een andere was dat de software natuurlijk te integreren is op verschillende apparaten van de gebruiker.

Naast deze randvoorwaarden hebben we vervolgens de password managers uit de selectie grondig onder de loep gelegd en belangrijke kenmerken zelf getest. De volgende onderzoeksfactoren speelden daarbij een grote rol:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de software op iOS apparaten: we hebben de verschillende wachtwoordmanagers getest op diverse Apple apparaten. Dit was tevens een groot voordeel voor de volgende gerealteerde onderzoeken: de beste wachtwoordamanger voor iPad, de beste wachtwoordmanager voor Macbook en de beste wachtwoordmanager voor iPhone.
  • Configuratie op andere toestellen: in hoeverre is het mogelijk om dezelfde software en hetzelfde account te gebruiken op andere apparaten? Daarbij is het natuurlijk ook zinvol om te checken hoe het gesteld is met de bruikbaarheid voor echte Apple-fans.
  • Prijs/kwaliteitsverhouding: de prijs speelt natuurlijk ook altijd een rol. Hoe is het gesteld met de kwaliteit in combinatie met de prijs? Dit gaf ons een goed inzicht in verschillen van prijzen en kwaliteit van de diverse wachtwoordmanagers.

Je iOS nog beter beschermen dan enkel met een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is in mijn ogen de eerste stap richting een beter beveiligd iOS apparaat. Er zijn echter nog twee belangrijke software typen die de veiligheid van jou én je apparaat beter waarborgen: VPN software en antivirus software. Voor beide zaken hebben we eerder cyber security onderzoek verricht:

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

wachtwoord generator welke moet ik hebben
wachtwoorden veilige bewaren
nooit meer je wachtwoord vergeten
wat is een wachtwoordmanager