Home » Beste Wachtwoordmanager 2019 » Beste Wachtwoordmanager voor Chrome

Beste Wachtwoordmanager voor Chrome

Door Rob | Laatste update: 26 juli 2019

Ben jij fanatiek Google Chrome gebruiker als je op het internet surft en wil je nooit meer je wachtwoorden vergeten? Dan heb ik goed nieuws voor je: sinds enige tijd bieden diverse wachtwoordmanagers handige extensies aan voor Google Chrome. Hiermee kun je eenvoudiger gebruik maken van de wachtwoordmanager en zal ook het inloggen op sites via Chrome stukken eenvoudiger worden.

Er zijn meerdere password managers die deze functionaliteit aanbieden. Maar welke werkt nu het prettigst en is simpelweg het beste? Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanager voor Chrome. Bekijk onze aanbevelingen!

 Beste keuze
sticky password

Sticky Password

Sticky Password is in onze ogen de beste wachtwoordmanager voor Chrome. Dit vanwege het aanbieden van een handige Chrome extensie. Hiermee kun je nog sneller inloggen en eenvoudig toegang krijgen tot de software. Het is hierbij wel een must dat je gebruik maakt van de desktop applicatie van Sticky Password!

 Ook interessant
lastpass

LastPass

Een ander interessante keuze als beste wachtwoordmanager voor wanneer jij vaker Google Chrome gebruikt is LastPass. Net als Sticky Password biedt LastPass een handige Chrome extensie aan waar je gebruik van kunt maken als je een account hebt. Wachtwoorden worden automatisch ingevuld bij accounts je hebt gekoppeld, wat het gebruik niet alleen makkelijk, maar ook snel maakt.

 Handige zoekfunctie 
1password

1Password

Ook 1Password heeft een handige Chrome extensie. Na het downloaden hiervan kun je praktisch alles bedienen via Google Chrome. Leuk weetje: de Chrome extensie van 1Password wordt op het moment van schrijven gebruikt door meer dan 1.4 miljoen gebruikers. Opvallend is de handige zoekfunctie, waarmee je eenvoudig je inloggegevens van specifieke accounts terug kunt vinden.

Beste wachtwoordmanager voor Chrome

Op dit moment hebben we bij Beveiligingsguru één beste wachtwoord manager onderzoek verricht naar een specifieke toepassing. Google Chrome! Waarom voor een webbrowser, zou je denken: bij Chrome kun je gebruik maken van handige extensies. Eigenlijk zijn is dit vergelijkbaar met apps, maar zijn het verkleinde programma’s die bovenin je Chrome-bar te zien zijn. Je kunt ze eenvoudig aanklikken om vervolgens toegang te krijgen tot je account.

Bij een wachtwoordmanager zorgt het er ook voor dat jouw Google account vaak gelijk gekoppeld is. Nieuwe wachtwoorden kun je gelijk opslaan en het real-time opzoeken van inloggegevens is ook super snel gedaan. Vanwege het vele gebruik van Google Chrome en de toenemende populariteit van wachtwoordmanagers, hebben we besloten om onderzoek te doen. De beste wachtwoordmanager van Chrome ontdek je hier!

Onderzoeksmethodologie voor beste Chrome extensie bij wachtwoordmanagers

Voor we zijn gestart met het onderzoek, hebben we eerst een duidelijke afgebakende selectie gemaakt met wachtwoordmanagers die we gingen onderzoeken. We hebben alle aanbieders gefilterd op de mogelijkheid voor een Chrome extensie, waardoor er een paar interessante over zijn gebleven.

Deze hebben we vervolgens naast elkaar gelegd en vergeleken op belangrijke factoren die spelen bij het gebruik van een Chrome extensie. Ik zet ze op een rij:

  • Functies van de Chrome extensie: wat kun je allemaal met de wachtwoordmanager als je hem activeert als Chrome extensie?
  • Gebruiksgemak: is de extensie een makkelijke, snelle versie van de huidige software? We hebben zo gemerkt dat er enkele zijn die het juiste lastiger of vervelend maken.
  • Vereisten: niet altijd alle wachtwoordmanagers die een Chrome extensie aanbieden waren zomaar te gebruiken. Zo bleek bijvoorbeeld 1Password alleen te gebruiken wanneer je gebruik maakt van desktop applicatie.

Vanwege het feit dat de cyber security wereld constant door ontwikkeld wordt, is een update van dit onderzoek vaak nodig. Het kan zomaar zijn dat een nieuwe update van een specifieke wachtwoordmanager zou kunnen zorgen voor een ander onderzoeksresultaat van de beste wachtwoordmanager voor Chrome keuzes. Je ontdek de laatste update datum van dit onderzoek bovenaan de pagina!

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

wachtwoord generator welke moet ik hebben
wachtwoorden veilige bewaren
nooit meer je wachtwoord vergeten
wat is een wachtwoordmanager