Laatste update: 03-01-2022

Beste Wachtwoordmanager voor Android

Door Rob | Laatste update: 2 januari 2022

Heb jij veel verschillende wachtwoorden die je constant vergeet en maak je gebruik van Android apparaten? Dan is het slim om zoek te gaan naar een wachtwoordmanager die geschikt is voor Android en ook zijn werk als wachtwoordmanager doet in 2019, 2020, 2021 en verder! Hiermee hoef je nooit meer al je wachtwoorden te vergeten en hou je ze overzichtelijk bij elkaar.

In deze gids delen we naar aanleiding van grondig onderzoek de beste wachtwoordmanager voor Android. Check onze aanbevelingen en lees onder de beste keuzes verder over onze onderzoeksmethodologie.

 Beste keuze
lastpass

LastPass

In onze ogen is LastPass de beste wachtwoordmanager voor Android. De software werkt ontzettend simpel en biedt ongelooflijk veel overzicht in de jungle van wachtwoorden. Wij zijn trouwens niet de enige: in de Google Playstore scoort deze wachtwoordmanager een 4.5 op basis van meer dan 140.000 reviews. LastPass is daarbij een betrouwbare aanbieder die er alles aandoet om jouw wachtwoorden goed te beschermen.

Naar LastPass

 Fijne applicatie 
dashlane

Dashlane

Een ander interessante keuze voor een wachtwoordmanager voor Android is Dashlane. De Android app van deze wachtwoordmanager werkt super fijn en snel. Er is goed nagedacht over het ‘zo makkelijk mogelijk maken’ voor de gebruiker. Daarbij is het goed om te vermelden dat cross-device mogelijkheden bij Dashlane ontzettend simpel zijn. Gebruik deze password manager op al je apparaten!

Naar Dashlane

 Betrouwbaar en Veilig
1password

1Password

Een van de beste wachtwoordmanagers over het algemeen is 1Password. Deze password manager is internationaal een van de meest gebruike wachtwoordmanagers en dat is niet voor niets. De software is zorgt voor een optimale veiligheid en is daarbij erg handig voor het snel kunnen inloggen op verschillende accounts. Zo maakt deze software ook gebruik van automatisch invullen van inloggegevens.

Naar 1Password

Onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor Android

Er zijn steeds vaker wachtwoordmanagers die speciaal geschikt zijn voor Android toestellen. Er is dan een speciale applicatie in de Google Play Store te downloaden, die je eenvoudig kunt gebruiken op je Android toestel. Met een wachtwoordmanager hoef je niet meer je wachtwoorden te vergeten en hou je ze centraal bij elkaar.

Om jou te helpen bij het snel ontdekken van de beste wachtwoordmanager voor Android, hebben we onderzoek verricht naar verschillende password manager aanbieders en hebben we deze grondig met elkaar vergeleken.

Onderzoeksfactoren Android wachtwoordmanagers

Voor we zijn gestart met het onderzoek, hebben we eerst een onderzoeksselectie afgebakend. We hebben daarvoor vanzelfsprekend enkel password managers opgenomen die een speciale applicatie voor Android hebben ontwikkelt.

We hebben de verschillende wachtwoordmanagers die compatibel zijn met Android vervolgens getest op de volgende ondezoeksfactoren:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de android app: we hebben gekeken hoe het gesteld is met de gebruiksvriendelijkheid van de verschillende Android apps. Welke werkte het fijnste en welke zorgde voor een wirwar aan onoverzichtelijke informatie?
  • Mate van veiligheid van de wachtwoordmanager: het is niet onbelangrijk om ook dieper in te gaan op de veiligheid van de software. Hoe waarborgt de password manager de veiligheid van de door jouw opgeslagen wachtwoorden?
  • Betrouwbaarheid van de aanbieder: we gaan verder dan enkel het testen van de beste wachtwoodmanager software. Zo hebben we ook het bedrijf achter de wachtwoordmanager onderzocht bij het onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor Android.

Je Android toestel nog beter beveiligen?

Je smartphone beveiligen kan eigenlijk op drie manieren: tegen hacks, virussen en diefstal. Het gebruiken van een wachtwoordmanager is een eerste goede stap, maar wist je dat er ook speciale software is voor het anonimiseren van jouw privégegevens en het beschermen tegen virussen? Eerder deden we onderzoek naar de beste VPN voor Android en de beste virusscanner voor Android. Het is interessant om daar ook een kijkje te nemen en daarmee te zorgen voor een sublieme beveiliging!

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

norton wachtwoordmanager
wachtwoord generator welke moet ik hebben