Home » Beste Wachtwoordmanager 2019 » Beste Wachtwoordmanager voor PC

Beste Wachtwoordmanager voor PC

Door Rob | Laatste update: 21 juli 2019

Heb jij meerdere wachtwoorden, waarbij je vaak vergeet welke nu ook alweer bij dat ene account hoorde? Dan ben je niet de enige! Het is wel slim om je eens te verdiepen in een wachtwoordmanager: hiermee hou je niet alleen je wachtwoorden centraal bij elkaar, je hoeft ze ook nooit meer te vergeten!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanager voor PC: zowel voor laptops als desktop-computers. Check onze aanbevelingen voor de beste password manager 2019 die je eenvoudig kunt downloaden op je PC. Tip: let altijd wel goed op de ondersteuning van jouw besturingssysteem.

 Beste keuze 
lastpass

LastPass

Wij bestempelen LastPass als beste wachtwoordmanager voor PC. Deze software is eenvoudig te gebruiken en nog belangrijker: erg veilig voor het opslaan van al je wachtwoorden. LastPass biedt daarnaast een eenvoudige mogelijkheid om cross-device gebruik te maken van de software. Zo kun je ook op andere apparaten dan je PC gebruik maken van je account met inloggegevens.

 Mooi vormgegeven en duidelijk 
dashlane

Dashlane

Dashlane werkt super eenvoudig op de PC. Maar ook in andere onderzoeken kwam Dashlane als beste wachtwoordmanager uit de test. Met name de duidelijkheid van de software in combinatie met het design zorgen ervoor dat Dashlane niet kan ontbreken in de lijst met beste wachtwoordmanager voor PC!

 Veiligheid voorop 
1password

1Password

Als er een wachtwoordmanager is die jouw veiligheid voorop zet, is het 1Password. Wij vinden 1Password dan ook een beste wachtwoordmanager voor PC keuze: met name door de veiligheid, maar ook vanwege de gebruiksvriendelijke software die eenvoudig kunt installeren op je computer.

Waarom een wachtwoordmanager voor je PC een goede stap is

Een wachtwoordmanager voor je PC is erg interessant. Zo sla je al je wachtwoorden centraal op en hoef je niet meer bang te zijn dat je een wachtwoord vergeet. Zoals je wellicht gemerkt hebt is het de afgelopen jaren enorm belangrijk geworden om een uniek en vooral sterk wachtwoord te verzinnen, die ook nog eens constant verschilt van al je verschillende andere wachtwoorden.

Een wachtwoordmanager biedt dan uitkomsten! Ik zet alle voordelen van een wachtwoordmanager voor PC op een rij:

  • Alle wachtwoorden centraal bij elkaar
  • Het vergeten van wachtwoorden op je PC is verleden tijd
  • Razendsnel inloggen door automatisch invullen van inlog’s
  • Tips en tricks voor betere en sterkere wachtwoorden
  • Inlog’s delen zonder je wachtwoord te hoeven delen

Uiteraard zijn bovenstaande voordelen afhankelijk van de software die jij kiest. Wanneer jij op zoek bent naar de beste wachtwoordmanager voor PC heb ik goed nieuws voor je: die ontdek je hierboven. We hebben daarvoor grondig onderzoek gedaan, waarbij ik je graag meer vertel over onze onderzoeksmethodologie.

Ons onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor PC

Wij hebben grondig onderzoek verricht naar de beste wachtwoordmanager voor PC. Hierbij hebben we eerst een onderzoeksselectie afgebakend. We hebben daarvoor belangrijke randvoorwaarden gehanteerd voor beste wachtwoordmanager. Denk aan de veiligheid van jouw wachtwoorden en de betrouwbaarheid van de aanbieder. Voor het vaststellen van de beste wachtwoordmanager voor PC, hebben we de volgende factoren onderzocht:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de software op de PC
  • Integratie mogelijkheden met andere apparaten naast een PC
  • De betrouwbaarheid van de aanbieder van de wachtwoordmanager
  • Prijs/kwaliteitsverhouding van de password manager
  • De functionaliteiten, waaronder extra functies als een VPN

Omdat de markt van wachtwoordmanagers niet stil staat en er constant sprake is van innovatie, zijn we genoodzaakt om het onderzoek naar de beste wachtwoordmanager voor PC regelmatig te updaten. Je ontdekt de laatste update datum bovenaan de gids!

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

wachtwoord generator welke moet ik hebben
wachtwoorden veilige bewaren
nooit meer je wachtwoord vergeten
wat is een wachtwoordmanager