Home » Beste Wachtwoordmanager 2019 » Beste gratis Wachtwoordmanager

Beste gratis Wachtwoordmanager

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Een wachtwoordmanager wordt veelal afgenomen met een abonnement. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van drie maanden. Vaak geldt hierbij: hoe langer je van te voren de software van de wachtwoordmanager afneemt, hoe goedkoper je uit bent. Maar zijn er ook gratis oplossingen en mogelijkheden?

Die zijn er zeker! Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat het of kan gaan om een trail periode, waarbij je de software gratis uit kunt proberen, of dat het gaat om een beperkte variant van de betaalde versie. Vaak kun je niet altijd gebruik maken van alle functionaliteiten. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste gratis wachtwoordmanager op dit moment. Check de resultaten hieronder en lees ook meer over het verschil van gratis versus betaalde wachtwoordmanagers.

 Beste keuze + 30 dagen premium 
lastpass

LastPass

In onze ogen is LastPass de beste gratis wachtwoordmanager op dit moment. De software is, ondanks het gratis is, volledig en goed te gebruiken. Opvallend is dat je bij de gratis download ook direct 30 dagen Premium compleet gratis mag proberen. Een mooie kennismaking met LastPass als wachtwoordmanager!

 Prima voor één gebruiker
keepass

KeePass

Een andere beste gratis wachtwoordmanager keuze is KeePass. Bij de KeePass 1.X geniet je van prima functionaliteiten bij de gratis versie van de wachtwoordmanager. Je kunt met de gratis versie echter niet genieten van enkele voordelen die met name geschikt zijn voor meerdere gebruikers. Als je alleen zelf gebruik wilt maken van een wachtwoordmanager is dit een goede keuze!

 Ook delen van wachtwoorden
sticky password

Sticky Password

Opvallend zijn de reguliere functionaliteiten in de gratis variant van Sticky Password. In de gratis versie geniet je namelijk ook gewoon van een goede wachtwoord beveiliging en het delen van wachtwoorden! Met name dat laatste is iets unieks wat we niet vaak tegen zijn gekomen bij andere wachtwoordmanagers.

Ons onderzoek naar de beste gratis wachtwoordmanager

Wij hebben verschillende gratis wachtwoordmanager oplossingen onderzocht. Hiervoor hebben we naast de gebruikelijke randvoorwaarden van beste wachtwoordmanager keuzes, ook gekeken naar de functionaliteiten van de gratis varianten.

Naast de standaard belangrijke factoren, hebben we ingezoomd op de volgende onderzoeksfactoren:

  • Functionaliteiten van de gratis software: wat kun je allemaal met de gratis versie van de wachtwoordmanager en waarin verschilt deze van de betaalde variant?
  • Extra voordelen: zo nu en dan krijg je bij een gratis aanmelding ook gratis extra’s. Zo waren er enkele die naast een gratis account, ook een gratis premium periode aanbieden!

Twee typen gratis wachtwoordmanager software

Over het algemeen kun je van twee soorten gratis wachtwoordmanagers genieten:

  1. Gratis variant met beperkte mogelijkheden: het eerste type is een gratis beperkte variant van de betaalde versie. Vaak kun je hiermee veel minder dan bij de betaalde versie en is er minder support te verwachten vanuit de aanbieder van de wachtwoordmanager.
  2. Gratis proefperiode: ook kun je vaak gratis genieten van de software van tijdelijke aard. Het gaat dan om een proefperiode van de premium afname, zodat je goed kennis kunt maken met alle functionaliteiten. Als jij nog niet bekend bent met een wachtwoordmanager is dit zeker een goede manier om kennis te maken.

Graag wil ik je nog wel de tip meegeven om altijd op te letten bij ‘gratis’ gebruik maken van software. Check altijd of je nergens aan vast zit en of het abonnement niet betaald stilzwijgend verlengd wordt! Zelf zet ik bij het testen van gratis wachtwoordmanagers altijd een reminder op mijn smartphone, om te voorkomen dat ik het vergeet op te zeggen.

Meer gratis cyber security software naast wachtwoordmanagers?

Als je op zoek bent naar nog meer gratis software om je apparatuur beter te beveiligen, heb ik goed nieuws voor je. Er zijn namelijk ook gratis mogelijkheden voor virusscanners en voor VPN software. Zo hebben we onderzoek gedaan naar de beste gratis VPN en de beste gratis virusscanner! Ik raad je aan om die onderzoeken ook te bekijken en te genieten van een compleet gratis cyber security pakket!

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

wachtwoord generator welke moet ik hebben
wachtwoorden veilige bewaren
nooit meer je wachtwoord vergeten
wat is een wachtwoordmanager