Home » Beste Wachtwoordmanager 2019

Beste Wachtwoordmanager 2019

Door Rob | Laatste update: 14 oktober 2019

Een wachtwoordmanager is vandaag de dag onmisbaar. Voor elk programma en vrijwel elke website die je gebruikt dien je een veilig en moeilijk wachtwoord te gebruiken, die het liefst ook nog eens elke keer uniek is.  Als je al onze reviews bekijkt is onze beste keuze duidelijk: Lastpass is op dit moment (2019) gewoonweg de beste wachtwoord manager die te verkrijgen is. Al snel zul je wachtwoorden vergeten en is het vaak een wirwar aan verschillende wachtwoorden. Om hier een einde aan te maken kun je gebruik maken van een wachtwoordmanager.

Met een goede wachtwoordmanager is het mogelijk om op al jouw devices nooit meer te hoeven inloggen!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanager op dit moment. Niet één specifieke wachtwoordmanager kan als beste bestempeld worden: dit is namelijk afhankelijk van de software die je gebruikt of het apparaat waarmee jij het wilt gaan gebruiken. Daarom hebben we onderscheid gemaakt bij de beste lijsten op software, apparaten, kenmerken en toepassingen. We hebben hieronder een algemene beste wachtwoordmanager lijst gemaakt, daaronder gaan we dieper in op specifieke beste lijsten.

 Onze keuze voor beste Wachtwoordmanager 2019
lastpass

LastPass

LastPass is de bekendste wachtwoord van de wereld. De software heeft zich al jarenlang bewezen: zowel particulieren als bedrijven maken veel gebruik van deze wachtwoordmanager. Opvallend is de ondersteuning voor vrijwel alle apparaten en besturingssystemen. Dankzij deze makkelijke integraties is LastPass zoals vrijwel in alle reviews ook bij ons de #1 wachtwoord manager van 2019.

 Onze Runner Up

1password

1Password

1Password is zeker ook één van onze favorieten. Deze wachtwoordmanager komt in veel van de beste lijsten naar voren als de meest gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager. Niet voor niets: de software doet waar het voor gemaakt is. Je zult nooit meer je wachtwoorden vergeten. De wachtwoordmanager ziet er gelikt uit en is erg overzichtelijk. In tegenstelling tot andere wachtwoordmanager is hierbij echter geen sprake van een gratis mogelijkheid.

 Eenvoudig in gebruik  
keepass

KeePass

Een van de beste wachtwoordmanager software op dit moment is KeePass. De software werkt zeer eenvoudig en is overzichtelijk. Een klein minpuntje is dat het systeem er wat verouderd uitziet, maar dit heeft geen impact op de kwaliteit van de password manager.

 Zeer gebruiksvriendelijk 
dashlane

Dashlane

Dashlane is een van de beste wachtwoordmanager keuzes op dit moment. Deze password manager wordt misschien wel het meest gebruikt wereldwijd en dat is niet voor niets. De software is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Daarbij is er ook een gratis mogelijkheid, waarbij je alleen iets inlevert op de functionaliteiten. Dashlane is ook zeer geschikt voor mobiele toestellen als een iPhone of iPad.

 Mooi vormgegeven software 
keeper

Keeper

Keeper biedt met name een hele goede veiligheid. Daarbij is de software zowel voor mobiel als dekstop zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. De wachtwoordmanager ziet er achter de schermen strak vormgegeven uit, wat het voor de gebruiker stukken eenvoudiger (en leuker) maakt om deze wachtwoordamanger te gebruiken. Een klein zwak puntje is het automatisch invullen van wachtwoorden: wij merkten dat dit nog niet altijd even goed gaat.

Beste Wachtwoordmanager per software

Bij het kiezen van een wachtwoordmanager is het bekijken van de software ondersteuning voor jouw wachtwoord manager misschien wel het belangrijkste. Wij hebben voor elk populaire software de beste virusscanner keuzes onderzocht. Van Android tot Windows. Bekijk onze diepere artikelen voor  de details en gehele top lijst rondom de beste keuzes voor elk type software en besturingssysteem.

Beste Wachtwoordmanager per apparaat

Ben je op zoek naar een wachtwoordmanager voor je iPad of voor op je Macbook? Hoewel een password manager wellicht geschikt is voor iOS, hoeft het nog niet altijd de beste virusscanner voor bijvoorbeeld je iPad te zijn. Het is maar net hoe fijn de app van de wachtwoordmanager bijvoorbeeld werkt op een mobiel apparaat.

Op basis van de populairste apparaten hebben we de beste virusscanner voor onder andere een Macbook, iPad en iPhone op een rij gezet. Check de beste keuzes voor de volgende apparaten.

In het algemeen zowel per Software als per Device de #1 keuze
lastpass

LastPass als beste optie

In alle analyse springt LastPass eruit qua mogelijkheden, functionaliteit en reviews. Op dit moment is er via een klik op onze link ook een mogelijk om LastPass volledig gratis te gebruiken. Probeer het uit en deze software zal je zeker niet teleurstellen.

Beste Wachtwoordmanager per kenmerk

Eigenlijk bestaat er niet een specifieke wachtwoord manager als standaard beste keuze: het is immers afhankelijk waar jij precies naar op zoek bent. Vind jij de prijs het belangrijkste? Dan is het slim om te kijken naar bijvoorbeeld de beste password managers in de goedkope of gratis mogelijkheden. Echter kun je ook zakelijke doeleinden hebben, waarbij de prijs weer minder relevant is.

We hebben bij Beveiligingsguru onderscheid gemaakt in drie verschillende kenmerken. Ontdek de beste wachtwoordmanager per kenmerk:

Beste Goedkope Wachtwoordmanager

Er zijn eigenlijk maar twee opties als je echt een goedkoop alternatief zoekt: de gratis versie van Lastpass of de relatief goedkope versie van Keeper. De andere alternatieven zijn niet of nauwelijks gratis en/of duurder in gebruik. Meer weten? Lees alles over de beste goedkope Wachtwoordmanager.

Dit beantwoord ook al direct de volgende gerelateerde vraag:

Wat is de beste gratis wachtwoordmanager?

Zakelijke Wachtwoord Manager Keuze

Lastpass is ook hier een goede keuze, mede doordat je een globale account kan aanmaken en met een SuperUser veel kan wijzigen instellen voor jouw specifieke gebruikers. Met deze opties kan je de software goed laten aansluiten bij de keuzes die jij als bedrijf wilt maken. Ook gaan de prijzen naar beneden bij zakelijke afname.

Beste Wachtwoordmanager per toepassing

Waar wil jij de wachtwoordmanager voornamelijk bij gaan gebruiken? Fanatiek Google Chrome gebruiker? Dan kun je bijvoorbeeld het best even een kijkje nemen naar goede wachtwoordmanagers die je kunt gebruiken als een extensie in de browser van Google.

We hebben op basis van ingekomen berichten en aanvragen onderzoek gedaan naar vier verschillende toepassingen. Zo ook het gebruik van een wachtwoordmanager als app. Ontdek de beste wachtwoordmanager voor de belangrijkste toepassingen:

Onderzoeksmethodologie voor de beste wachtwoordmanager

In onze ogen zijn wachtwoordmanagers de eerste stap richting een betere Cyber Security. Je houdt je wachtwoorden centraal bij elkaar en je geniet altijd van een sterk wachtwoord bij elke inlog. Om jou te helpen bij het vinden van de beste wachtwoordmanager, hebben we grondig onderzoek verricht naar verschillende password manager software programma’s. We hebben daarbij gekeken naar belangrijke factoren, nadat we de onderzoeksselectie hebben vastgesteld naar aanleiding van enkele randvoorwaarden. Laten we kort inzoomen op onze onderzoeksmethodologie.

Factoren die wij grondig onderzoeken bij wachtwoordmanagers

Een wachtwoordmanager kan enorm verschillen in functionaliteiten en ondersteuningen. Zo is de ene geschikt voor iOS, terwijl de ander geen mogelijkheid biedt voor mobiele apparaten als smartphones. Bij het rangschikken van de wachtwoordmanagers kijken we altijd naar sprekende factoren; factoren die belangrijk zijn bij wachtwoordmanagers. We zetten ze op een rij.

  • Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is de software te gebruiken voor de gebruiker? Is dit heel last en moet je bijna een ICT-er zijn om er mee overweg te komen, of is de software bijvoorbeeld ook prima te gebruiken voor senioren?
  • Veiligheid van de software: in hoeverre worden jouw wachtwoorden veilig opgeslagen? Van welke protocollen en versleutiling wordt er gebruik gemaakt? Ook hier checken we de geschiedenis van de aanbieder: is er bijvoorbeeld al een keer een lek geweest in het verleden?
  • Prijzen van verschillende pakketen: net als bij de beste VPN of de beste Virusscanner is er bij een wachtwoordmanager ook vaak sprake van meerdere pakketten. Denk aan een zakelijk pakket, waarbij er meerdere mensen gebruik kunnen maken van de software. Wij zoomen ook in op de prijzen hierbij, om hiermee te kunnen bepalen of een software goedkoop of prijzig is.
  • Ondersteuning software en apparaten: uiteraard kijken we ook goed naar de ondersteuning van de verschillende wachtwoordmanagers. Dit is met name belangrijk om in te schatten of de integratie van diverse apparaten van een gebruiker simpel is. Het is wel zo fijn om de software op al je apparaten te kunnen gebruiken.

Naast bovenstaande factoren lezen wij ons ook goed in via reviews en ervaringen van meerdere gebruikers. Dit geeft ons een beter beeld van de beoordelingen bij specifieke toepassingen die buiten onze activiteiten vallen. Zo is bijvoorbeeld een ervaring van een groot bedrijf over een langere tijd enorm interessant om mee te nemen bij onze rangschikking.

Randvoorwaarden voor goede wachtwoordmangers

Om te voorkomen dat we honderden wachtwoordmanagers aanprijzen als beste keuze, maken we veelal gebruik van een afgebakende onderzoeksselectie. Hiermee verdwaal je niet meer in de eindeloos veel mogelijke keuzes. Om te komen tot een goede onderzoeksselectie voor elke beste lijst, hanteren we altijd standaard onze randvoorwaarde voor goede wachtwoordmanagers:

  • Bekende aanbieder in Cyber Security: het bedrijf achter de wachtwoordmanager moet een toonaangevende speler zijn in de cyber security wereld.
  • Goed te gebruiken software: wij onderzoeken geen wachtwoordmanagers die bijna onmogelijk zijn te gebruiken, door de complexiteit van de software. Wij vinden dat iedereen er mee overweg moet kunnen.
  • Veiligheid voorop: uiteraard is de betrouwbaarheid en de veiligheid een van de belangrijkste randvoorwaarden van een goede wachtwoordmanager. Als dit niet op orde is, nemen wij desbetreffende password manager niet mee in onze onderzoeken.

Het is belangrijk om te weten dat wij kunnen verdienen aan de links die doorverwijzen naar een specifieke wachtwoordmanager. Met een dergelijke samenwerking kan er een vergoeding (commissie) plaatsvinden als er daadwerkelijk een software afgenomen wordt door de lezer. Dit beïnvloed onze keuze echter nooit: als wij geen samenwerking hebben met een wachtwoordmanager aanbieder, maar deze wel als beste uit de test komt, staat hij alsnog op nummer één.

lastpass

Probeer Lastpass Gratis

In tegenstelling tot andere wachtwoordmanagers is Lastpass gratis te gebruiken. Probeer hem uit en laat via een berichtje via ons contact formulier weten of je wel of niet tevreden was met deze software! ( Wij weten het antwoord al..,)

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers

wachtwoord generator welke moet je hebben
wachtwoorden veilige bewaren
nooit meer je wachtwoord vergeten
wat is een wachtwoordmanager