Laatste update: 03-01-2022

Beste Wachtwoordmanagers

Een wachtwoordmanager is vandaag de dag nagenoeg onmisbaar. Voor elk programma en vrijwel elke website die je gebruikt dien je een veilig en moeilijk wachtwoord te gebruiken, die het liefst ook nog eens elke keer uniek is.  Als je al onze wachtwoordmanager reviews bekijkt is onze beste keuze duidelijk: Lastpass Premium is op dit moment gewoonweg de beste wachtwoord manager die te verkrijgen is. Lastpass Premium is in onze resultaten net iets beter dan de gratis Lastpass versie. Maak een einde aan jouw wirwar van wachtwoorden en vergeet er nooit meer eentje door gebruik te maken van een wachtwoordmanager.

Met een goede wachtwoordmanager is het mogelijk om op al jouw devices nooit meer te hoeven inloggen!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste wachtwoordmanager dit er op dit moment te verkrijgen is. In dit onderzoek hebben we gekeken naar gebruikservaringen, verschillende software toepassingen (iPhone vs Android), allerlei kenmerken, gratis en betaalde functionaliteiten, deelbaarheid van wachtwoorden en technische support. Lastpass Premium (1#) is mede door de 1000en positieve reviews en de lage prijs in verhouding tot de concurrentie onze eerste keuze geworden. Daarna volgt Lastpass Free (#2) en daarna volgt 1Password (#3).

#1 – LastPass Premium – Tijdelijk Maar € 33,30 voor één jaar

lastpassLastPass Premium is de meest gebruikte betaalde variant van Wachtwoord Managers en wat ons betreft de beste wachtwoord manager. Deze software wordt veel gebruikt doordat het premium tarief  lager is dan de gemiddelde concurrentie. Door deze prijs + sterke eigenschappen is LastPass Premium een zeer goede wachtwoord manager. Lees meer…

#2 – 1Password – € 44,5 voor één jaar – 30 Dagen Try-Out

1password1Password is zeker ook één van onze favorieten. Mede door de zeer strakke en overzichtelijke interface en de naadloze aansluiting met zakelijk gebruik van deze password manager. Deze wachtwoordmanager komt ook in veel van de beste lijsten naar voren als ‘de meest gebruiksvriendelijke’.  In tegenstelling tot Lastpass is er bij 1Password geen sprake van een gratis mogelijkheid. Lees meer…

#3 – Dashlane Premium – € 30,- voor één jaar (-25% met code SafetyD25)

dashlaneDashlane is ook één van de beste wachtwoordmanager keuzes op dit moment. De betaalde functionaliteit is ietsje duurder dan bijvoorbeeld een Lastpass maar heeft wel iets andere en interessante functionaliteiten. Voornamelijk voor de iPhone/  iPad en gebruikers met meerdere devices een zeer interessant optie. Lees meer…

Beste Wachtwoordmanager per software

Bij het kiezen van een wachtwoordmanager is het bekijken van de software ondersteuning voor jouw wachtwoord manager misschien wel het belangrijkste. Wij hebben voor elk populaire software de beste virusscanner keuzes onderzocht. Van Android tot Windows. Bekijk onze diepere artikelen voor  de details en gehele top lijst rondom de beste keuzes voor elk type software en besturingssysteem.

Beste Wachtwoordmanager per apparaat

Ben je op zoek naar een wachtwoordmanager voor je iPad of voor op je Macbook? Hoewel een password manager wellicht geschikt is voor iOS, hoeft het nog niet altijd de beste virusscanner voor bijvoorbeeld je iPad te zijn. Het is maar net hoe fijn de app van de wachtwoordmanager bijvoorbeeld werkt op een mobiel apparaat.

Op basis van de populairste apparaten hebben we de beste virusscanner voor onder andere een Macbook, iPad en iPhone op een rij gezet. Check de beste keuzes voor de volgende apparaten.

De Beste password manager per kenmerk

Eigenlijk bestaat er niet een specifieke wachtwoord manager als standaard beste keuze: het is immers afhankelijk waar jij precies naar op zoek bent. Vind jij de prijs het belangrijkste? Dan is het slim om te kijken naar bijvoorbeeld de beste password managers in de goedkope of gratis mogelijkheden. Echter kun je ook zakelijke doeleinden hebben, waarbij de prijs weer minder relevant is.

We hebben bij Beveiligingsguru onderscheid gemaakt in drie verschillende kenmerken. Ontdek de beste wachtwoordmanager per kenmerk:

Beste Goedkope Password Manager

Er zijn eigenlijk maar twee opties als je echt een goedkoop alternatief zoekt: de gratis (maar in 2021 minder geworden) versie van Lastpass of de relatief goedkope versie van Keeper. De andere alternatieven zijn niet of nauwelijks gratis en/of duurder in gebruik. Meer weten? Lees alles over de beste goedkope Wachtwoordmanager.

Dit beantwoord ook al direct de volgende gerelateerde vraag:

Wat is de beste gratis wachtwoordmanager?

Zakelijke Wachtwoord Manager Keuze

Lastpass is ook hier een goede keuze, mede doordat je een globale account kan aanmaken en met een SuperUser veel kan wijzigen instellen voor jouw specifieke gebruikers. Met deze opties kan je de software goed laten aansluiten bij de keuzes die jij als bedrijf wilt maken. Ook gaan de prijzen naar beneden bij zakelijke afname.

#1 – LastPass Premium – Tijdelijk Maar € 33,30 voor één jaar

lastpassLastPass Premium is de meest gebruikte betaalde variant van Wachtwoord Managers en wat ons betreft de beste wachtwoord manager. Deze software wordt veel gebruikt doordat het premium tarief  lager is dan de gemiddelde concurrentie. Door deze prijs + sterke eigenschappen is LastPass Premium een zeer goede wachtwoord manager. Lees meer…

Beste Wachtwoordmanager per toepassing

Waar wil jij de wachtwoordmanager voornamelijk bij gaan gebruiken? Fanatiek Google Chrome gebruiker? Dan kun je bijvoorbeeld het best even een kijkje nemen naar goede wachtwoordmanagers die je kunt gebruiken als een extensie in de browser van Google.

We hebben op basis van ingekomen berichten en aanvragen onderzoek gedaan naar vier verschillende toepassingen. Zo ook het gebruik van een wachtwoordmanager als app. Ontdek de beste wachtwoordmanager voor de belangrijkste toepassingen:

Onderzoeksmethodologie voor de beste wachtwoordmanager

In onze ogen zijn wachtwoordmanagers de eerste stap richting een betere Cyber Security. Je houdt je wachtwoorden centraal bij elkaar en je geniet altijd van een sterk wachtwoord bij elke inlog. Om jou te helpen bij het vinden van de beste wachtwoordmanager, hebben we grondig onderzoek verricht naar verschillende password manager software programma’s. We hebben daarbij gekeken naar belangrijke factoren, nadat we de onderzoeksselectie hebben vastgesteld naar aanleiding van enkele randvoorwaarden. Laten we kort inzoomen op onze onderzoeksmethodologie.

Factoren die wij grondig onderzoeken

Een wachtwoordmanager kan enorm verschillen in functionaliteiten en ondersteuningen. Zo is de ene geschikt voor iOS, terwijl de ander geen mogelijkheid biedt voor mobiele apparaten als smartphones. Bij het rangschikken van de wachtwoordmanagers kijken we altijd naar sprekende factoren; factoren die belangrijk zijn bij wachtwoordmanagers. We zetten ze op een rij.

  • Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is de software te gebruiken voor de gebruiker? Is dit heel last en moet je bijna een ICT-er zijn om er mee overweg te komen, of is de software bijvoorbeeld ook prima te gebruiken voor senioren?
  • Veiligheid van de software: in hoeverre worden jouw wachtwoorden veilig opgeslagen? Van welke protocollen en versleutiling wordt er gebruik gemaakt? Ook hier checken we de geschiedenis van de aanbieder: is er bijvoorbeeld al een keer een lek geweest in het verleden?
  • Prijzen van verschillende pakketen: net als bij de beste VPN of de beste Virusscanner is er bij een wachtwoordmanager ook vaak sprake van meerdere pakketten. Denk aan een zakelijk pakket, waarbij er meerdere mensen gebruik kunnen maken van de software. Wij zoomen ook in op de prijzen hierbij, om hiermee te kunnen bepalen of een software goedkoop of prijzig is.
  • Ondersteuning software en apparaten: uiteraard kijken we ook goed naar de ondersteuning van de verschillende wachtwoordmanagers. Dit is met name belangrijk om in te schatten of de integratie van diverse apparaten van een gebruiker simpel is. Het is wel zo fijn om de software op al je apparaten te kunnen gebruiken.

Naast bovenstaande factoren lezen wij ons ook goed in via reviews en ervaringen van meerdere gebruikers. Dit geeft ons een beter beeld van de beoordelingen bij specifieke toepassingen die buiten onze activiteiten vallen. Zo is bijvoorbeeld een ervaring van een groot bedrijf over een langere tijd enorm interessant om mee te nemen bij onze rangschikking.

Randvoorwaarden voor goede wachtwoordmangers

Om te voorkomen dat we honderden wachtwoordmanagers aanprijzen als beste keuze, maken we veelal gebruik van een afgebakende onderzoeksselectie. Hiermee verdwaal je niet meer in de eindeloos veel mogelijke keuzes. Om te komen tot een goede onderzoeksselectie voor elke beste lijst, hanteren we altijd standaard onze randvoorwaarde voor goede wachtwoordmanagers:

  • Bekende aanbieder in Cyber Security: het bedrijf achter de wachtwoordmanager moet een toonaangevende speler zijn in de cyber security wereld.
  • Goed te gebruiken software: wij onderzoeken geen wachtwoordmanagers die bijna onmogelijk zijn te gebruiken, door de complexiteit van de software. Wij vinden dat iedereen er mee overweg moet kunnen.
  • Veiligheid voorop: uiteraard is de betrouwbaarheid en de veiligheid een van de belangrijkste randvoorwaarden van een goede wachtwoordmanager. Als dit niet op orde is, nemen wij desbetreffende password manager niet mee in onze onderzoeken.

Het is belangrijk om te weten dat wij kunnen verdienen aan de links die doorverwijzen naar een specifieke wachtwoordmanager. Met een dergelijke samenwerking kan er een vergoeding (commissie) plaatsvinden als er daadwerkelijk een software afgenomen wordt door de lezer. Dit beïnvloed onze keuze echter nooit: als wij geen samenwerking hebben met een wachtwoordmanager aanbieder, maar deze wel als beste uit de test komt, staat hij alsnog op nummer één.

LastPass Gratis Versie – Gratis Uitproberen

lastpassOndanks het missen van enkele zeer aan te raden functionaliteiten blijft de gratis variant van Lastpass natuurlijk de meest gebruikte wachtwoord manager ter wereld.  Het missen van de deel functionaliteit is het grootste nadeel ten opzicht van de betaalde variant. Lees meer…

Wachtwoordmanager F.A.Q – veelgestelde vragen over wachtwoordmanagers

We krijgen dagelijks vragen binnen over wachtwoordmanagers. Om deze reden hebben we onderstaande F.A.Q. opgesteld om zoveel mogelijk antwoord te geven op al je vragen. De meeste gestelde vragen staan hieronder geformuleerd met het daarbij horende antwoord.

🤓 Hoe werkt een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is als het ware een digitale kluis waar al je wachtwoorden en gebruikersnamen worden opgeslagen. Heb je een wachtwoordmanager op je device en moet je ergens inloggen, dan zal de wachtwoordmanager automatisch je inloggegevens invullen. Wanneer je ergens voor het eerst inlogt dan zal de wachtwoordmanager vragen of hij de gegevens mag opslaan in de kluis. Ook zijn er goede wachtwoordmanagers die zelf wachtwoorden voor je aanmaken met zogeheten wachtwoordgenerators .

⚙️ Is een wachtwoordmanager veilig?

Een wachtwoordmanager is over het algemeen een stuk veiliger dan het opschrijven of onthouden van al je wachtwoorden. Ook hebben veel goede wachtwoordmanagers zogeheten wachtwoordgenerators die hele moeilijke wachtwoorden aanmaken die bijna niet te kraken zijn. Die moeilijk wachtwoorden zijn zelf niet te onthouden en staan veilig in je digitale kluis, zorg wel dat voor deze digitale kluis een goed wachtwoord bedenkt. Ook is een wachtwoordmanager veilig omdat je elke keer een ander wachtwoord krijgt.

🕵 Waarom is een wachtwoordmanager handig?

Het meest handige van een wachtwoordmanager is dat je nooit meer een wachtwoord vergeet. Ook kun je een wachtwoordmanager voor meerdere apparaten gebruiken. Dit is handig wanneer je een nieuwe inlog en wachtwoord invult op je smartphone, dan zal je computer deze wachtwoord ook meteen herkennen.

🏛️ Zijn bedrijven achter wachtwoordmanagers betrouwbaar?

Let hierbij op of de gegevens versleuteld opgeslagen worden, wanneer dit het geval is zijn de gegevens niet te zien of te kraken door bedrijven. De beste wachtwoordmanagers maken gebruik van een Zero-Knowledge protocol, hierdoor is het voor deze bedrijven onmogelijk om je wachtwoorden te bekijken.

💸 Wat zijn de kosten van een wachtwoordmanager?

De meeste wachtwoordmanagers zijn gratis te gebruiken. Wel zijn er wachtwoordmanagers die extra functies aanbieden tegen een lage prijs. Een extra functie kan bijvoorbeeld zijn dat je extra versleutelde bestanden op kunt slaan.

📺 Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een wachtwoordmanager?

Er zijn verschillende factoren waarop je moet letten bij het aanschaffen van een wachtwoordmanager. Zo moet een bedrijf achter een wachtwoordmanager een Zero-Knowledge protocol hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en ondersteuning van software.

❗ Wat is belangrijk bij een wachtwoordmanager?

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn de kernfactoren van een goede wachtwoordmanager. Daarnaast is het belangrijk dat een wachtwoordmanager makkelijk in gebruik is en ook werkt op alle apparaten die je gebruikt. Let daarom ook goed naar de ondersteuning van software en apparaten.

🔒 Wat als ik de wachtwoord van mijn wachtwoordmanager vergeten ben?

Er zijn verschillende veilige manieren om je wachtwoord te herstellen. Zo kun je een mobiel accountherstel doen, een wachtwoord hint geven, je wachtwoord resetten met een sms. Mocht dit niet werken dan kun je vaak een nieuw wachtwoordmanager account aanmaken en alles opnieuw invoeren.

Recente artikelen over Wachtwoordmanagers