Home » Beste VPN software » Beste VPN voor torrents

Beste VPN voor torrents

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Als je op zoek bent naar een geschikte VPN provider voor het downloaden van torrents, kun je al snel verdwalen in de keuzes. De ene aanbieder beweert beter te zijn dan de rest, hoewel je daarbij geniet van minder functionaliteiten. En ook zaken als snelheden of veiligheid worden vaak minder hard benoemd bij de communicatie van het downloaden van torrents.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste VPN voor torrents. Welke kun je het beste gebruiken en levert de meeste interessante mogelijkheden? Ontdek welke jij VPN jij het beste kunt kiezen voor het downloaden van torrents en kom meer te weten over de functionaliteiten en voordelen.

 Beste keuze 
cyberghost vpn

CyberGhost

Wij bestempelen CyberGhost als de beste VPN voor torrents. Deze VPN software maakt automatisch verbinding met een P2P server en zorgt ervoor dat de juiste instellingen verricht worden voor een supersnelle verbinding. Dit is natuurlijk een must bij torrents. Naast de goede snelheid en automatische instellingen scoort CyberGhost ook goed op gebruiksvriendelijkheid en eenvoudigheid. De beste VPN voor torrenting in onze ogen!

 P2P mogelijk  
expressvpn beste

ExpressVPN

ExpressVPN is een goed alternatief voor CyberGhost. Ook bij ExpressVPN is er sprake van een snelle VPN verbinding dankzij super snelle VPN servers in zo’n 94 landen. Daarbij is P2P ook mogelijk, met ongelimiteerde bandbreedte op alle servers van ExpressVPN. Hoewel ExpressVPN wel een wat duurdere VPN aanbieder is, is het zeker elke euro waard in onze ogen.

 Super veilig 
nordvpn vpn

NordVPN

NordVPN is de beste VPN voor torrents op het gebied van veiligheid. Je kunt genieten van een extra veilige VPN verbinding dankzij de ondersteuning van IKEv2/IPsec, OpenVPN, PPTP en L2TP protocollen. Daarnaast is er ook sprake van een double data encryptie. Waarom NordVPN niet als beste keuze voor VPN voor torrents? Bij NordVPN is P2P niet ondersteund op alle servers, wat voor torrenting toch wel interessant zou kunnen zijn.

Waarom VPN gebruiken voor torrents interessant is

Dankzij de toenemende populariteit van torrenting wordt VPN steeds interessanter. Ik wil eerst benadrukken dat we bij Beveiligingsguru nooit auteursrechten minder belangrijk vinden: wel zijn we van mening dat anonomiteit op het web gewaarborgd moet kunnen worden. Iets wat bij torrents natuurlijk veelal gewenst is: je wilt immers niet altijd dat te achterhalen is dat jij specifieke content hebt gedownload.

Omdat niet alle VPN providers torrenting als functionaliteit bieden, hebben we besloten om specifiek onderzoek te doen naar deze toepassing.

Onderzoeksmethodologie voor de beste VPN voor torrents en downloads

Om te komen tot een selectie als beste VPN voor torrents en downloads, hebben we gekeken naar een aantal belangrijke factoren. Deze komen aardig overeen met die van de beste VPN voor downloaden. Bekijk ze hier op een rij:

  • Snelheden van de VPN software: bij torrenting is het belangrijk dat er sprake is van een super snelle VPN verbinding. We doen daarom altijd wat snelheidstesten om te bepalen wat voor impact de VPN verbinding op de downloadsnelheid van het apparaat heeft.
  • Gebruiksvriendelijkheid van de software: natuurlijk moet in onze ogen iedereen goed met de software overweg kunnen. Daarom kijken we altijd naar de eenvoudigheid en gebruiksvriendelijkheid van de VPN software. We doen dit ook bij apps op bijvoorbeeld smartphones en tablets.
  • Aantal servers en locaties van deze VPN servers: het aantal servers en de locaties hierbij zorgen voor een goed beeld van de mogelijkheden voor de eindgebruiker. Heb je een ruime keuze uit voldoende servers, verspreid over de wereld?
  • P2P ondersteuning: is er sprake van P2P mogelijkheden op desbetreffende servers? Dit is een belangrijk element voor de keuze van een specifieke VPN aanbieder voor torrents.
  • Waarborging anonimiteit en veiligheid: we hebben ook gekeken of een VPN aanbieder extra maatregelen treft ten behoeve van de veiligheid van de eindgebruiker. Zo zorgt NordVPN bijvoorbeeld voor double data encryptie voor een nog betere anonimiteit online.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software