Home » Beste VPN software 2019 » Beste VPN voor Mac

Beste VPN voor Mac

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Wil jij op je laptop genieten van een betere beveiliging van jouw online privacy? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een geschikte VPN software. Het is belangrijk om goed te letten op de ondersteuning van de VPN voor de software op jouw laptop. Is dit bijvoorbeeld MacOS, een macbook? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Op deze pagina ontdek je de beste VPN voor Mac. De best-scorende VPN software lichten we uitgebreid uit en we geven daarbij enkele alternatieven. Onder de beste keuzes gaan we dieper in op de verschillende providers van de VPN software en desbetreffende eigenschappen.

 Beste keuze  
expressvpn beste

ExpressVPN

In onze ogen is ExpressVPN de beste VPN voor Mac. Met name vanwege de snelheid van de software: er is nauwelijk sprake van een verminderde snelheid bij het maken van een verbinding. Daarbij is deze VPN aanbieder ook zeer geschikt voor het kijken van Netflix via je Mac in het buitenland.

 Goedkope keuze 
private internet access vpn

Private Internet Access

PIA, Private Internet Access voluit, is een goedkope keuze voor de beste VPN voor Mac. Deze VPN aanbieder is een goede zet als je je privacy online wilt beschermen. De software werkt net als ExpressVPN erg snel en zorgt voor weinig vertraging.

 Snel & makkelijk 
nordvpn vpn

NordVPN

NordVPN is een van de makkelijkst te gebruiken VPN voor Mac. Het opzetten van een VPN verbinding is bij NordVPN kinderspel. Je kunt er ook voor kiezen om automatisch gebruik te maken van een VPN verbinding als je je Mac opstart. NordVPN heeft servers in 60 verschillende landen, zodat je altijd een goede en betrouwbare verbinding kunt maken.

Waarom de beste VPN voor Mac op een rij?

Nu zul jij je misschien afvragen waarom wij speciaal voor Mac een lijst met de beste VPN aanbieders hebben gemaakt. Zoals je wellicht weet is het bij VPN software ontzettend belangrijk om te letten op de ondersteuning van jouw besturingssysteem.

Eerder deden we ook onderzoek naar de beste VPN voor iOS. Ik raad je aan om die lijst ook even te bekijken, wat interessant kan zijn als jij in het bezit bent van een iPhone of iPad. We hebben tevens een lijst voor de beste VPN voor iPhone en de beste VPN voor iPad.

Onderzoeksmethodologie voor de beste VPN software voor Macbooks

Voor het rangschikken van de beste VPN software voor Mac hebben we grondig onderzoek verricht. We hebben hierbij eerst een aantal randvoorwaarden gehanteerd, om daarmee te komen tot een afgebakende onderzoeksselectie:

  • VPN is geschikt voor MacOS: uiteraard dient de VPN geschikt te zijn voor MacOS apparatuur, gezien een Mac draait op dit besturingssysteem.
  • VPN aanbieder is betrouwbaar: een van de belangrijkste randvoorwaarde is natuurlijk dat er een betrouwbare aanbieder achter de software is.
  • De VPN software is veilig: onderaan de streep dient een VPN te zorgen voor meer veiligheid. Het is dan ook een randvoorwaarden die wij standaard gebruiken bij alle beste VPN lijsten.

Na het vaststellen en afbakenen van een selectie met goede VPN aanbieders, hebben we ze onderzocht op belangrijke factoren.

Factoren die wij onderzocht hebben bij VPN voor Mac

  • Gebruiksvriendelijkheid van de software op de Mac: we hebben gecheckt hoe het gesteld is met de gebruiksvriendelijkheid van de software op een mac. Is dit kinderspel of is het bijna rocket-science?
  • Snelheid op de Mac na maken van VPN verbinding: hoe is het gesteld met de snelheid van de Mac als er een VPN verbinding gemaakt is? We doen vaker snelheidstestjes om te zien wat voor impact de software heeft op bijvoorbeeld de download snelheid.
  • Aantal servers van de VPN aanbieder: we hebben onderzoek gedaan naar het bedrijf achter de software en hebben gecheckt hoeveel servers er in het bezit zijn van de aanbieder. Hierbij geldt, hoe meer, hoe beter. Als gebruiker heb je namelijk meer keuze.
  • Locatie van de VPN servers: om nog even te blijven bij de servers, is het ook belangrijk om te letten op de locatie van de servers. Wil jij Netflix gebruiken alsof je in Amerika bent, dan is een server in Amerika een must!
  • Installatie en maken van verbinding: hoe makkelijk is het maken van een VPN verbinding met de software op een Macbook? Hoewel dit bij NordVPN kinderspel blijkt te zijn, zijn er ook veel software die ondersteuning bieden voor MacOS waarbij dit letterlijk een drama kan zijn.

Extra beveiligingstips naast VPN software voor je Mac

Naast het beschermen van je privégegevens via een VPN software, zijn er nog twee manieren om je Mac nóg beter te beschermen. Zo kun je gebruik maken van een virusscanner om een schild te bieden tegen virussen. Ook kan een wachtwoordmanager helpen bij het veiliger inloggen in je accounts via je Mac. Ik raad je aan om onze onderzoeken te bekijken: check de beste wachtwoordmanager voor Mac en de beste beste virusscanner voor Mac.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software