Home » Beste VPN software 2019 » Beste VPN voor Linux

Beste VPN voor Linux

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Als jouw apparaat op Linux draait, dien je gebruik te maken van een VPN software die dit ondersteund. Niet altijd alle VPN’s ondersteunen Linux, waardoor het belangrijk blijft om hier goed naar te kijken bij de selectie van de juiste provider. Wanneer deze Linux niet ondersteund, kun je er namelijk geen verbinding mee maken of gebruik maken van de functionaliteiten.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Linux en delen dit met je op deze pagina. Naast de beste keuze hebben we ook enkele alternatieven, die voor jouw behoeftes en wensen ook een goede keuze kunnen zijn. Onder onze selectie ga ik dieper in op de verschillende VPN software aanbieders en diens eigenschappen.

expressvpn beste

ExpressVPN

De beste VPN voor Linux is in onze ogen ExpressVPN. Deze VPN software is enorm veilig, makkelijk in gebruik en heeft servers op veel verschillende locaties. Daarbij worden er ook geen logs bijgehouden.

private internet access vpn

Private Internet Access

PIA, Private Internet Access komt in onze tests ook als beste VPN voor Linux uit de test. Deze VPN software werkt prettig en is daarbij ook erg veilig. Een extra groot voordeel van deze VPN software is dat deze enorm goedkoop is.

nordvpn vpn

NordVPN

NordVPN is een van de veiligste VPN aanbieders en kan dan ook niet ontbreken in de lijst met de best VPN voor Linux. De applicatie van NordVPN werkt fijn en gemakkelijk. Er is geen speciale Linux-client bij NordVPN, maar daarentegen is de Linux configuratie ook erg duidelijk.

Waarom de beste VPN software voor Linux op een rij?

Waarom wij een speciale lijst hebben gemaakt voor VPN software die je het beste kunt kiezen voor Linux apparatuur? Omdat lang niet altijd alle VPN aanbieders hier even geschikt voor zijn. We hebben gemerkt dat sommige applicaties minder goed werken of dat er zelfs een speciale Linux-client ontbreekt.

Factoren die wij onderzocht hebben bij Linx VPN mogelijkheden

Voor het selecteren van de beste keuzes van de verschillende VPN aanbieders hebben we belangrijke – Linux gerelateerde – factoren onderzocht. Ik zet de belangrijkste op een rij:

  • Gebruikservaring van Linux app: we hebben gecheckt hoe makkelijk de software werkt via Linux. Hierbij hebben we rekening gehouden dat iedereen goed met de software overweg kan.
  • Client of configuratie: ook hebben we ingezoomd op het feit of er sprake was van een speciale Linux-client. Zo niet, dan is een makkelijke en duidelijke configuratie een must. Iets wat bij NordVPN gelukkig het geval was.
  • Snelheid via verbinding via Linux: hoe goed presteert de VPN software op het gebied van snelheid? Wij hebben verbindingen getest via Linux apparatuur op verschillende servers van de VPN provider.

Naast bovenstaande kenmerken hebben we uiteraard ook gekeken naar de algemene randvoorwaarden van een VPN software. Denk hierbij aan de betrouwbaarheid van de aanbieder, de kosten van de verschillende pakketten en de veiligheid van de software zelf.

Linux apparaten naast VPN nog beter beschermen doe je zo!

Een VPN software is een goede eerste stap richting een beter beveiligd Linux apparaat, maar biedt nog geen schild tegen virussen. Ook voor veilig inloggen biedt VPN nog geen uitkomsten. Om te zorgen voor een compleet beveiligd Linux apparaat, hebben we bij Beveilgingsguru onderzoek gedaan naar nog meer beste cyber security software voor je device. Check ook de beste virusscanner voor Linux en de beste wachtwoordmanager voor Linux om erachter te komen hoe jij zorgt voor de allerbeste beveiliging.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software