Home » Beste VPN software 2019 » Beste VPN voor iPhone

Beste VPN voor iPhone

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Wat velen niet weten is dat er ook speciale VPN software is voor smartphones. Dit is met name interessant als jij bijvoorbeeld vaker gebruik maakt van openbare WiFi spots met je telefoon. Bij het kiezen van de beste VPN voor smartphones is het tevens belangrijk om goed te letten op de ondersteuning van de software van jouw toestel.

Hier ontdek je de beste VPN voor iPhone. Wij hebben onderzoek gedaan naar specifieke VPN software providers en diens mogelijkheden op iPhones. Check de beste keuzes en enkele alternatieven. Onder de beste VPN voor iPhone gaan we dieper in op de specifieke providers.

Beste keuze
nordvpn vpn

NordVPN

De beste VPN voor iPhone is in onze ogen NordVPN. Deze VPN aanbieder scoort veel punten op de snelle verbinding en betrouwbare totstandkoming hiervan. De app is makkelijk te gebruiken op de iPhone. Sterker nog: voor het kiezen van een server kun je gebruik maken van een handige landkaart-weergave.

Veel mogelijkheden
expressvpn beste

ExpressVPN

Een andere interessante keuze voor beste VPN software voor de iPhone is ExpressVPN. Deze software biedt een handige app voor de iPhone, die makkelijk werkt. Bij ExpressVPN geniet je van ongelooflijk veel verschillende servers en kun je ook gemakkelijk Netflix in het buitenland kijken. Tevens opvallend zijn de custom-opties die je al gebruiker zelf in de hand hebt. Deze VPN software is wel wat duurder dan andere VPN aanbieders, maar dat is het in onze ogen zeker waard.

 Overzichtelijk voor iPhone
ipvanish

IPVanish

IPVanish heeft een speciale app in de Appstore gelanceerd voor iPhone en iPads. Deze VPN app is zeer makkelijk te gebruiken en is erg overzichtelijk. Er worden geen logbestanden bijgehouden, wat jouw privacy nog meer waarborgt. Met meer dan 1300 servers verspreid over meer dan 75 landen heb je als gebruiker nog keuze voor een veilige VPN verbinding via je iPhone.

Waarom een VPN software voor je iPhone belangrijk is

Het wordt steeds belangrijk om je privacy online goed te beschermen. Helemaal als je bijvoorbeeld veelal gebruik maakt van een openbaar WiFi netwerk. Hoewel velen denken dat een VPN verbinding op een smartphone minder belangrijk is, dan wanneer jij dit gebruikt voor bijvoorbeeld op een PC bij het downloaden van bestanden, is niets minder waar.

Juist bij een iPhone is het belangrijk: dit is immers veelal het apparaat waar je mee inlogt op een openbaar (gratis) WiFi netwerk. We hebben besloten om naast de beste VPN voor iOS ook een apart onderzoek te verrichten naar de beste keuzes voor een iPhone. De software kan namelijk verschillen per apparaat: zo hoeft de beste VPN voor Mac nog niet altijd de beste keuze te zijn voor een iPhone.

Onderzoeksmethodologie voor VPN voor iPhone

Voordat we gestart zijn met het naast elkaar leggen van verschillende VPN aanbieders, hebben we eerst een onderzoeksselectie afgebakend. We hebben daarvoor de volgende randvoorwaarden gehanteerd:

  • VPN software ondersteund iOS: gezien een iPhone draait op iOS is het vanzelfsprekend belangrijk dat de VPN software hier ondersteuning voor biedt.
  • Heeft een eigen applicatie in de AppStore: de VPN aanbieder dient een eigen applicatie aan te bieden in de AppStore van Apple, zodat de VPN app makkelijk te downloaden is op je iPhone.
  • Betrouwbare en veilige verbinding: uiteraard is de betrouwbaarheid en veiligheid van de VPN verbinding een van de belangrijkste randvoorwaarde. Als dit niet op orde is, nemen we de aanbieder niet mee in ons onderzoek.

Onderzoeksfactoren voor de beste VPN software voor op je iPhone

Om de verschillende VPN software aanbieders te kunnen rangschikken en te selecteren als beste keuze voor de iPhone, hebben we gekeken naar verschillende factoren. Bekijk onze onderzoeksfactoren:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de iPhone app: we hebben de gebruiksvriendelijkheid en de overzichtelijkheid van de verschillende applicaties bekeken. Hoe makkelijker, hoe beter. Als je een ICT-er moet zijn om de iPhone app te kunnen gebruiken, is het een slechte keuze in onze ogen. Iedereen moet ermee overweg kunnen!
  • Snelheid van de VPN verbinding: uiteraard mag de snelheid van de verbinding ook niet vergeten te worden bij de selectie van de beste VPN voor iPhone. Hoe is het gesteld met de snelheid van de iPhone als er een VPN verbinding tot stand gebracht is?
  • Mogelijk aantal servers en locaties hiervan: het is goed om stil te staan bij het aantal servers van de VPN aanbieder en de locatie hiervan. Hoe meer servers op verschillende plekken op de wereld, hoe beter dit is voor de gebruiker. Je hebt dan meer keuze voor het maken van een veilige VPN verbinding.
  • Prijzen van de iPhone app: vaak is er sprake van in-app-purchases. Je kunt de app dan gratis downloaden op je iPhone, waarna je een abonnement kunt kiezen. De prijzen van het abonnement geven een beeld of het een prijzige of goedkope VPN aanbieder is.

Naast VPN je iPhone nog beter beschermen?

Je kunt ervoor kiezen om naast een VPN software je iPhone nóg beter te beschermen. Zo hebben we onderzoek gedaan naar de beste virusscanner voor iPhone, waarmee je de kans op een virus of malware aanzienlijk minimaliseert.  Of wat dacht je van de beste wachtwoordmanager voor iPhone? Hiermee hoef je nooit meer je wachtwoorden te vergeten en kun je veiliger inloggen!

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software