Home » Beste VPN software 2019 » Beste VPN voor downloaden

Beste VPN voor downloaden

Door Rob | Laatste update: 22 juli 2019

Als jij veelal bestanden download, is het sowieso aan te raden om een VPN dienst aan te schaffen. Met een VPN software worden de downloads niet toegewezen aan jouw persoonlijke gegevens: er is immers sprake van een ander IP adres. Daarbij kun je met VPN software bestanden eenvoudiger downloaden uit andere landen.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de beste VPN voor downloaden. Welke software kun je het best gebruiken voor bijvoorbeeld torrents en het downloaden van verschillende bestanden? Check de beste opties op een rij.

 Beste keuze
expressvpn beste

ExpressVPN

ExpressVPN is in onze ogen de beste VPN voor downloaden. Deze all-round VPN software is zeer geschikt voor P2P verkeer en scoort enorm goed op verbindingssnelheden. Hoewel deze VPN provider wat aan de prijzige kant is, staat deze VPN software wel garant voor een snelle en betrouwbare verbinding. Iets wat bij downloaden natuurlijk een must is!

 Veilig & Betrouwbaar
nordvpn vpn

NordVPN

Een goede andere VPN voor downloaden is NordVPN. Deze VPN software scoort enorm goed op download snelheden tijdens het tot stand brengen van een VPN verbinding. Bij NordVPN heb je keuze uit meer dan 5300 servers verspreid over 62 landen. Daarnaast is er sprake van een extra veilige ‘double data’ encryptie voor nog meer veiligheid voor jou als eindgebruiker.

 Goede keuze voor diverse apparaten 
cyberghost vpn

CyberGhost

CyberGhost mag en kan zeker niet ontbreken in de lijst met de beste VPN voor downloaden. Deze VPN dienst maakt automatisch verbinding met een P2P server en activeert gelijk de juiste instellingen voor een betere snelheid en een goede beveiliging van jouw apparaat. Niet alleen op desktop is CyberGhost echter een goede keuze: deze VPN provider lichtte we ook al uit als beste keuze voor verschillende mobiele apparaten. De apps scoren goed op design en gebruiksvriendelijkheid.

Waarom VPN voor downloaden zo belangrijk is

Als VPN software ergens interessant voor is, is het wel bij het downloaden van bestanden via het internet. Een VPN verbinding zorgt ervoor dat je anoniem bestanden kunt downloaden: je maakt gebruik van de server van de VPN aanbieder, waardoor je geen gebruik meer maakt van je eigen IP adres.

Het is dan ook niet voor niets dat de waarborging van jouw anonimiteit bij praktisch elke beste VPN gids onderzocht wordt. Echter kijken we naar veel meer punten tijdens ons onderzoek naar specifieke VPN software voor verschillende toepassingen en doeleinden.

Onderzoeksmethodologie voor de beste VPN voor downloaden

Voor het onderzoek naar de beste VPN voor downloaden hebben we ingezoomd op verschillende – belangrijke – factoren bij de VPN software. Ik zet ze op een rij:

  • Veiligheid en betrouwbaarheid van de verbinding: het is misschien wel het belangrijkste bij de VPN voor downloaden. Veiligheid en betrouwbaarheid! We kijken daarom naar de verschillende protocollen en de encrypties die de aanbieder toepast.
  • Snelheid van de VPN verbinding: natuurlijk is ook de snelheid een belangrijk onderdeel. Helemaal bij downloaden, waarbij je natuurlijk geen vertraging in de verbinding op wilt lopen.
  • Functionaliteiten van de software: wat kun je allemaal met de VPN software? Hoewel downloaden hierbij het belangrijkste is, kijken we ook naar andere zaken als kijken van Netflix.
  • Gebruiksgemak van de software: ook het gebruiksgemak van de software is interessant om te checken. Wij zijn van mening dat iedereen er goed mee overweg moet kunnen.
  • Aantal servers en locaties van de VPN servers: tenslotte checken we ook hoeveel servers de aanbieder heeft. Daarbij zijn ook de locaties over de wereld interessant om te bekijken: in welke landen zijn de VPN servers gelokaliseerd?

Wij houden altijd nieuwe VPN ontwikkelingen in de gaten. Mochten er veranderingen plaatsvinden die van invloed zijn op de beste VPN voor downloaden, updaten wij deze lijst. Bovenaan deze gids ontdek je de laatste update datum!

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software