Home » Beste VPN software » Beste VPN voor buitenland

Beste VPN voor buitenland

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

Ga je binnenkort op vakantie of voor een langere tijd studeren in het buitenland? Dan kan een goede VPN software echt niet ontbreken: op vakantie maak je vaak verbinding met openbare WiFi spots om je eigen datagebruik te beperken, maar dit is lang niet altijd veilig. Ook het omzeilen van landblokkades is een groot voordeel van geschikte VPN software.

Wanneer jij op zoek bent naar de beste VPN voor buitenland heb ik goed nieuws voor je: we hebben de verschillende VPN providers naast elkaar gelegd en gekeken welke het best gekozen kan worden als je naar het buitenland vertrekt. Check de beste VPN voor buitenland en kom meer te weten over de functionaliteiten.

 Beste keuze
expressvpn beste

ExpressVPN

ExpressVPN is in onze ogen de beste keuze voor VPN voor het kijken van bijvoorbeeld series in het buitenland. Bij ExpressVPN kun je namelijk kiezen uit meer dan 3.000 servers in 160 verschillende landen. Dit geeft jouw als gebruiker de volle vrijheid om de beste server in het juiste land te selecteren. Hoewel de prijs van ExpressVPN wat hoger is dan andere aanbieders, is deze VPN provider elke euro waard.

 Betrouwbaar & Veilig 
nordvpn vpn

NordVPN

NordVPN kan ook niet ontbreken in de lijst met de beste VPN voor buitenland gebruik. Bij NordVPN geniet je uit een brede keuze uit VPN servers: met meer dan 5.300 servers verspreid over meer dan 60 landen heb genoeg keuze voor stabiele server in een specifiek land. NordVPN staat bekend om de goede prestaties en de veiligheid van de software.

 Goede ondersteuning 
ipvanish

IPVanish

Een alternatief voor NordVPN en ExpressVPN is IPVanish. Deze VPN software heeft ook genoeg servers: meer dan 1200 VPN servers op meer dan 60 locaties. Daarbij is er sprake van meer dan 40.000 IP adressen en kun je genieten van een VPN verbinding op maximaal 10 apparaten. Daarbij zijn we enorm te spreken over de ondersteuning van de aanbieder: je hebt in no-time contact met IPVanish via de live-chat.

Waarom VPN voor buitenland gebruiken?

Het gebruik van een VPN software is misschien wel het meest interessant als we kijken naar je anonimiteit in het buitenland. Zo kun je met een VPN software landblokkades omzeilen: iets wat helaas nog steeds wel kan gebeuren in landen als Turkije en China. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan nieuwswebsite of social media kanalen die tijdelijk geblokkeerd kunnen worden door de overheid.

Daarnaast is VPN voor buitenland ook interessant als we bijvoorbeeld kijken naar het streamen van films en series. Dit punten belichtte we ook al bij de beste VPN voor Netflix: je kunt dankzij het gebruik maken van een VPN server in een specifiek land vaak meer content bekijken dan op je eigen Nederlandse account.

Ons onderzoek naar de beste VPN voor buitenland

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste keuzes voor een VPN aanbieder voor buitenland. Hiervoor hebben we gekeken naar een aantal belangrijke factoren: zo is het aantal servers en de locaties hierbij belangrijk, maar verliezen we de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van de software niet uit het oog.

Bekijk alle factoren die wij hebben onderzocht om tot bovenstaande beste VPN voor buitenland te komen:

  • Waarborging anonimiteit eindgebruiker: dit is bijna altijd de prioriteit bij het bepalen van de beste VPN in het algemeen. We kijken naar hoe jouw gegevens beschermd en afgeschermd worden door de VPN aanbieder. Wordt er bijvoorbeeld een logbestand bijgehouden en is er sprake van een extra beveiligde data encryptie?
  • Snelheid van de VPN software: ook de snelheid vinden wij een dusdanig belangrijke factor, dat we deze altijd meenemen in onze onderzoeken.
  • Aantal VPN servers en de locaties hiervan: met name voor VPN voor buitenland zoomen we goed in op het aantal servers van de VPN aanbieder en de locatie hiervan. Hoe meer servers en hoe meer locaties, hoe beter!
  • Gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning VPN software: tenslotte kijken we ook goed naar de gebruiksvriendelijkheid van de software. Kan een gemiddeld mens hiermee overweg of moet je een echte ICT-er zijn om hier überhaupt iets mee te kunnen? Daarbij kijken we ook naar de ondersteuning van de software: kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de software op meerdere apparaten en toestellen?

Op basis van bovenstaande factoren hebben wij scores toe kunnen wijzen aan specifieke VPN aanbieders. Mede hierdoor is bovenstaande selectie tot stand gekomen. We houden ons onderzoek altijd up to date!

Extra tip: kijk altijd goed naar de VPN server locaties van VPN aanbieders voor je gelijk overgaat tot aankoop. Bij partner VPNpower hebben ze onderzoek gedaan naar specifieke landen. Zo ontdek je daar bijvoorbeeld de beste VPN voor China. Ook het soort onderteuning en toepassing is daarbij belangrijk. Denk aan de mogelijkheid voor Netflix kijken op vakantie.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
wat is vpn software