Home » Beste VPN software » Beste VPN voor Android

Beste VPN voor Android

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

Heb jij apparaten die werken op Android? Dan is het voor een geschikte VPN software enorm belangrijk om te letten op de ondersteuning voor deze software. Lang niet alle VPN’s zijn namelijk geschikt voor Android, doordat ze hiermee niet compatibel zijn.

Als je op zoek bent naar een geschikte VPN software voor Android heb ik goed nieuws voor je. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Android en delen dit met je op deze pagina. Onder de beste varianten lichten we onze keuzes toe en gaan we dieper in op de verschillende VPN providers.

 Fijn & overzichtelijk 
expressvpn beste

ExpressVPN

ExpressVPN is de beste VPN software voor Android. De Android applicatie werkt enorm fijn en is overzichtelijk. Ook op het gebied van snelheid scoort deze VPN aanbieder het beste.

 Gebruiksvriendelijke app 
vyprvpn vpn

VyprVPN

Ook VyprVPN is een hele goede keuze als beste VPN voor Android. VyprVPN heeft ook een gebruiskvriendelijke Android app en biedt verschillende protocollen.

 Ontzettend veilig 
nordvpn vpn

NordVPN

De Android app van NordVPN werkt erg fijn en biedt veel overzicht. Daarbij is er sprake van veilige ‘double data encryption’, waarmee het een van de veiligste Android VPN is.

Waarom VPN voor Android?

Je zult je vast afvragen waarom wij een speciale lijst hebben gewijd aan de beste VPN voor Android. Dit is simpel: er is veel vraag en er zijn tal van VPN aanbieders die een speciale Android applicatie aanbieden. Het is aan te raden om – juist – op je Android toestel gebruik te maken van een VPN software.

In een eerder artikel beschreef ik of je een virus kunt hebben op je iPhone. Mijn conclusie daar was dat de kans groter is dat je dit oploopt bij een Android toestel. Hoewel een VPN weinig tot geen impact heeft op het voorkomen van een virus of malware, is het wel interessant om stil te staan bij de beveiliging van je Android toestel.

Onderzoeksmethodologie voor beste Android VPN

Om te komen tot een lijst met de beste VPN voor Android toestellen, hebben we gekeken naar enkele belangrijke factoren. Echter zijn we verder gegaan dan onze eigen ervaringen: ook online hebben we honderden reviews doorgelezen op nationale en internationale VPN websites. De factoren die we hebben onderzocht:

  • Gebruiksvriendelijkheid Android app: is er sprake van een speciaal geoptimaliseerde Android app? En zo ja: is deze makkelijk in gebruik en kan iedereen ermee overweg?
  • Functies in de applicatie: welke functies biedt de Android app allemaal? Zijn er bijvoorbeeld handige functies als een automatische verbinding bij onbekende netwerken?
  • Snelheden via VPN op Android: natuurlijk mag onderzoek naar de snelheid niet ontbreken. We hebben gecheckt hoe het gesteld is met de snelheden van de VPN verbinding via Android toestellen.
  • Veiligheid van de VPN software voor Android: ook de veiligheid mag natuurlijk niet ontbreken in het onderzoek naar de beste VPN software voor Android. We hebben gecheckt in hoeverre de applicaties veiligheid bieden voor de eindgebruiker.

Daarbij hebben we ook gekeken naar de standaard factoren voor een VPN software, die we voor elke beste VPN lijst hanteren:

  • Veiligheid
  • Snelheid
  • Prijs
  • Betrouwbaarheid

Je Android toestel beter beveiligen

Je kunt je Android toestel niet alleen beter beschermen met een VPN, maar ook met een wachtwoordmanager en een virusscanner. Hiermee bereik je in mijn ogen de meeste beveiligingsvoordelen. We hebben bij Beveiligingsguru zowel onderzoek gedaan naar de beste virusscanner voor Android, als de beste wachtwoordmanager voor Android!

Meer te weten komen over de beste keuzes voor Android? Bekijk dan bij VPNpower een uitgebreidere versie van het onderzoek beste VPN voor Android.

Recente artikelen over VPN Software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
wat is vpn software