Home » Beste VPN software » Beste snelle VPN

Beste snelle VPN

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Als er iets vervelend is, is het wel een slome of trage internetverbinding. Helaas kan het dan ook voorkomen dat een VPN verbinding kan zorgen voor een vermindering van de snelheid. Toch zijn er ook VPN providers waarmee de diensten nagenoeg geen vermindering in snelheid bezorgen.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste snelle VPN software op dit moment. We lichten de beste keuze uit en komen met enkele alternatieven. Het blijft daarbij natuurlijk altijd belangrijk om te checken of de diensten compatibel zijn met jouw toestel of software.

 Beste keuze 
expressvpn beste

ExpressVPN

In onze snelheidstesten komt ExpressVPN als snelste VPN software uit de bus. De verbinding is vaak niet alleen het snelste, maar ook de stabiliteit van de software is een groot opvallend voordeel. Hoewel ExpressVPN wat duurder is dan andere VPN’s, is de software in onze ogen elke euro waard. Wij vinden dit de beste snelle VPN op dit moment.

 Slim voor downloaden
surfshark

SurfShark

Persoonlijk maakte ik altijd gebruik van SurfShark. Echter was er in het verleden nogal wat aan te merken op de snelheid van de VPN verbinding. Dit is de laatste jaren echter enorm veranderd. Sterker nog: ik zou deze snelle VPN software aanraden bij het downloaden van bestanden en torrents. SurfShark hoort zeker weten thuis in de lijst met de beste snelle VPN verbinding.

 Betrouwbaar & stabiel  
nordvpn vpn

NordVPN

Naast een snelle VPN verbinding is natuurlijk ook stabiliteit van deze verbinding belangrijk. Iets wat NordVPN allebei op orde heeft. Naast een ijzersterke VPN verbinding, is er ook op de snelheid niets aan te merken. De internetverbinding blijft gewoon snel, nadat je via NordVPN een VPN verbinding tot stand hebt gebracht.

Onderzoek naar de snelste VPN software op de markt

Wij vinden de snelheid van verbindingen bij het gebruik van een VPN software ongelooflijk belangrijk. Hoewel natuurlijk veiligheid en betrouwbaarheid van de software een belangrijke randvoorwaarde is, zit je niet te wachten op een zwaar verminderde snelheid, waneer jij de VPN verbinding tot stand brengt.

Daarom doen wij bij rangschikkingen voor beste VPN lijsten veelal snelheidstesten. We kijken hierbij op drie soorten manieren, om te bepalen wat de impact is van de VPN software op de snelheid:

  • Snelheid van apparatuur zonder VPN verbinding
  • Snelheid van apparatuur bij gebruik van VPN verbinding via server in Nederland
  • Snelheid van apparatuur bij gebruik van VPN verbinding via buitenlandse (vaak Amerikaanse) VPN server

Op basis van bovenstaande metingen krijgen we een goed beeld van de impact van de VPN software. Als er nauwelijks sprake is van een verschil van de download snelheid met of zonder VPN software, dan is dit in onze ogen een kanshebber om bestempeld te worden tot de beste snelle VPN op dit moment.

Onderzoeksfactoren voor de beste snelle VPN

Voor het rangschikken van de verschillende VPN aanbieders, hebben we naast de snelheid ook gekeken naar andere factoren. Denk aan de hoeveelheid servers en de veiligheid van de VPN software. Check hieronder waar we zoal naar hebben gekeken in ons onderzoek naar de beste snelle VPN software.

  • Download snelheid: natuurlijk hebben we gecheckt – zoals ik daarnet ook aangaf – wat de impact op de download snelheid is als we de VPN software gebruiken.
  • Aantal VPN servers over de wereld: we kijken ook goed naar het aantal VPN servers. Zijn dit er enkele of zijn er duizenden (ja, er zijn VPN aanbieders met meer dan 5.000 servers…). Dit geeft ons een goed beeld van de grootte en de betrouwbaarheid van de aanbieder.
  • Stabiliteit van de verbindingen: naast een snelle VPN verbinding is natuurlijk ook de stabiliteit van de verbinding zelf een belangrijk onderdeel. Hiervoor testen we de VPN software soms voor een langere periode, maar kijken we ook naar ervaringen van andere gebruikers.
  • Ondersteuning: we checken of de VPN software geschikt is voor verschillende besturingssystemen en apparaten. Maar ook de ondersteuning vanuit het bedrijf zelf vinden we een belangrijk kenmerk. Zijn ze snel te bereiken wanneer jij vastloopt?

Wil jij veelal gaan downloaden of de VPN software gebruiken voor torrents, dan raad ik je aan om ook een kijkje te nemen bij de beste VPN voor downloaden en de beste VPN voor torrents.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software