Home » Beste VPN software 2019 » Beste gratis VPN

Beste gratis VPN

Door Rob | Laatste update: 25 juli 2019

Wist je dat veel VPN providers ook gratis software aanbieden? Het kan daarbij gaan om twee soorten gratis afnames: of het is een proefperiode van bijvoorbeeld een maand óf je krijgt een beperkte variant op de betaalde versie. Toch hoef je voor een gratis VPN niet altijd te denken dat het rommel is. Er zijn tal van gratis tools die prima kunnen zorgen voor een goede VPN verbinding.

Om duidelijk te maken wat de beste gratis VPN software aanbieders op dit moment zijn, hebben we ze op een rij gezet. We hebben gekeken naar de verschillende functionaliteiten in combinatie met de mogelijkheden. De beste gratis VPN ontdek je hieronder!

 Beste keuze
zenmate

Zenmate

De beste gratis VPN in onze ogen is Zenmate. Deze VPN software is volledig gratis te gebruiken als app op je smartphone of tablet of als extensie op je destkop computer. Natuurlijk kan dit ook zorgen voor beperkte mogelijkheden, gezien je de VPN alleen in je browser kunt gebruiken en dus niet voor programma’s (waaronder e-mail software) op je computer. Echter gaat het hier om een volledig gratis versie, waar je dus te maken hebt met wat beperkingen.

 Gebruiksvriendelijk
tunnelbear

TunnelBear

Ik ben zelf helemaal weg van het design van de app van TunnelBear (met name iPhone). Met een handige kaart kun je eenvoudig een server kiezen. Ook bij TunnelBear geniet je van 500MB datalimiet bij de gratis variant. Perfect voor gebruik op je iPhone of iPad en natuurlijk om kennis te maken met de mogelijkheden van een VPN software! Tunnelbear is de beste gratis VPN op het gebied van gebruiksvriendelijkheid in onze ogen.

 Hoog datalimiet 
hide.me

Hide.me

De gratis VPN software versie van Hide.Me biedt een hoog datalimiet: maar liefst 2GB! In de gratis versie kun je echter maar één verbinding tot stand brengen, in tegenstelling tot vijf VPN verbindingen bij de betaalde versie. Ook heb je bij de gratis variant minder keuze uit servers: je kunt slechts 5 locaties kiezen. Aan de andere kant is Hide.Me een prima VPN software en is hij met deze hoogte aan datalimiet een van de beste gratis VPN keuzes.

Waarom de best gratis VPN software op een rij?

Laten we even kort stilstaan waarom gratis VPN software interessant kan zijn. Niet voor niets krijgen we vaker de vraag binnen of er gratis mogelijkheden zijn. Je kunt voor twee redenen goed gebruik maken van gratis VPN software:

  1. Je wilt geen geld besteden aan cyber security software: hoewel de beste cyber security software vaak helemaal niet duur hoeft te zijn, kun je natuurlijk de wens hebben om niets uit te geven.
  2. Je weet helemaal niet of VPN wel iets voor jou is: als jij nog geen idee hebt wat een VPN is (leestip: wat is VPN software) dan kun jij eerst eens willen proberen of het wat voor je is.

Welke van de twee jouw reden ook is: ons onderzoek helpt je een handje. Hierboven check je namelijk gelijk de beste gratis VPN software op een rijtje. Hoe we hebben onderzocht? Dat delen wij graag met je.

Belangrijke onderzoeksfactoren bij gratis VPN software

Voor het onderzoek naar de beste gratis VPN software, hebben we niet zomaar enkele gratis varianten op een rij gezet. Net zoals bij alle andere beste VPN lijsten hebben we eerst onze randvoorwaarden voor goede aanbieders gehanteerd. Hiermee hebben we een afgebakende onderzoeksselectie weten te krijgen.

Deze onderzoeksselectie hebben we vervolgens uitgebreid getest, waarbij we met name gekeken hebben naar:

  • Snelheid van de VPN software
  • Veiligheid van de verbinding
  • Waarborging anonimiteit van de gebruiker
  • Servers & locatie
  • VPN protocollen die gebruikt worden
  • Uiteraard de prijs om ze als goedkoop te kunnen bestempelen

Zoals ik daarnet aangaf hebben we enkel bovenstaande factoren getest bij – in onze ogen – betrouwbare VPN aanbieders.

Twee typen gratis VPN mogelijkheden

Er zijn twee typen gratis VPN software mogelijkheden. Ik zet ze beide kort op een rij.

  1. Probeer periode van vaak een maand: je kunt in veel gevallen gebruik maken van en gratis proefperiode. Dit is perfect als jij nog nooit een VPN software gebruikt hebt en twijfelt of je dit wel moet doen. Je zult snel de mogelijkheden ontdekken.
  2. Een minder goede variant: er zijn ook tal van VPN aanbieders die naast een betaalde versie ook een gratis variant beschikbaar stellen. Vaak heb je hier wel te maken met beperkingen (je kunt niet alle functionaliteiten gebruiken) en een maximaal datalimiet. Vaak hangt dit rond de 500MB, wat in mijn ogen veel te weinig is voor optimaal gebruik.

Mocht je nu een gratis VPN software op het oog hebben, maar twijfelen of dit wel een goede keuze is. Dan kun je ons altijd een berichtje sturen; wij kijken graag met je mee.

Nog meer gratis cyber security software naast VPN?

Wist je dat er nog veel meer gratis software op de markt is, naast VPN software? Zelfs software waarmee je zorgt voor het beschermen tegen virussen en het makkelijk onthouden van wachtwoorden! Check bijvoorbeeld ons onderzoek naar de beste gratis virusscanner of de beste gratis wachtwoordmanager voor een nog beter veiligheid en beveiliging van je apparatuur!

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software