Home » Beste VPN software » Beste goedkope VPN

Beste goedkope VPN

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

Gelukkig is een VPN software vaak slechts enkele euro’s per maand. Daarbij kun je extra voordelig genieten van een VPN verbinding wanneer je de software voor een langere tijd afneemt. Toch kan het altijd slim zijn om prijzen te vergelijken, waarbij je natuurlijk de kwaliteit, functies en vereisten niet uit het oog verliest.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste goedkope VPN software en delen dit met jou in dit artikel. Wij lichten de beste goedkope keuzes uit, die ondanks hun lage prijs nog prima scoren. Onder de beste keuzes gaan we dieper in op de verschillende VPN aanbieders.

 Beste keuze
private internet access vpn

Private Internet Access

Private Internet Access, vaker afgekort tot PIA, is in onze ogen de beste goedkopen VPN. Voor een super lage prijs (vanaf $ 3.33 per maand) haal je een goede VPN software in huis. In meerdere lijsten komt PIA als beste VPN naar voren.

 Goed voor Windows 
cyberghost vpn

CyberGhost

Ook VPN Softwate CyberGhost is een van de beste goedkope keuzes. Deze goedkope VPN kun je al aanschaffen vanaf € 2,45 per maand. CyberGhost is een betrouwbare en snelle VPN aanbieder. Met name voor Windows is dit een zeer geschikte keuze.

 Veel besturingssystemen 
surfshark

SurfShark

Met slechts $ 1,99 per maand is SurfShark enorm goedkoop. Dankzij de combinatie van de lage prijs met de goede kwaliteit VPN verbinding, kan SurfShark niet ontbreken in de beste goedkope VPN lijst. Deze VPN software ondersteund veel besturingssystemen, waaronder Android en MacOS.

Is de beste goedkope VPN ook van goede kwaliteit?

Wij krijgen veelal de vraag of goedkope VPN software ook wel te vertrouwen is. Dat is het zeker! Eigenlijk zijn er twee soorten manieren om VPN goedkoop te kunnen fiksen.

  1. Proefabonnement: vaak kun je met een zogeheten ‘trial abonnement’ de VPN software gratis uit proberen. Je kunt hierbij even proeven hoe het is om gebruik te maken van een VPN aanbieder. Als je zeker weten geen euro neer wilt leggen voor een VPN dienst (wat ik persoonlijk niet zou begrijpen), dan kun je ook een kijkje nemen bij de beste gratis VPN.
  2. Geheel gratis, maar beperkt: een andere manier om goedkope VPN software in huis te halen, is door ze gratis te gebruiken. Je moet hierbij wel rekening houden dat je vaak te maken krijgt met beperkingen. Ook kan het datalimiet zeer laag zijn, waardoor je alleen incidenteel gebruik kunt maken van een VPN verbinding.

Aan de kwaliteit hoeft het dus niet te liggen. Sterker nog: vaak gaat het enkel om het inleveren van functionaliteiten. In bovenstaande resultaten is hier echter geen sprake van: dit is gewoon betaalde software, waardoor je optimaal kunt genieten van alle functionaliteiten.

Ons onderzoek naar de beste goedkope VPN software

De afgelopen periode hebben wij onderzoek gedaan naar de beste goedkope VPN software op dit moment. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de prijs, hoewel dit natuurlijk wel de grootste onderzoeksfactor was in het begin.

Naast de prijzen van de verschillende pakketten van de VPN software, hebben we ook gekeken naar de standaard belangrijke kenmerken van VPN software:

  • Veiligheid en betrouwbaarheid van de VPN software: hoe is het gesteld met de veiligheid van de software? We kijken hier met name naar de verschillende VPN protocollen die gebruikt worden en naar mogelijke encrypties. We gaan echter nog verder: we halen ook nieuws uit het verleden erbij om eventuele datalekken mee te nemen bij de bepaling hoe veilig een software is.
  • Servers: hoeveel servers heeft de goedkope VPN software? Zijn dit er veel? Dan is dit een positief punt! Ook kijken we goed naar de locatie van de verschillende servers van de VPN aanbieder.
  • Log’s: worden log’s bijgehouden of is er geen sprake van een log-bestand. Dit laatste is natuurlijk beter voor de eindgebruiker van de goedkope VPN software, gezien hierbij nog meer sprake is van anonimiteit.
  • Gebruiksvriendelijkheid van de software: hoe fijn is de VPN software te gebruiken? En op welke apparaten wordt de software allemaal ondersteund? Ook dit soort zaken onderzoeken wij om te bepalen wat de beste goedkope VPN software op dit moment is.

Heb jij een andere goedkope VPN aanbieder op het oog en vraag je je af of dat wel een goede keuze is? Je kunt ons altijd een berichtje sturen, dan kijken we met je mee! Bovenstaande beste goedkope VPN software keuzes zijn gebaseerd op onze eigen mening. Het kan zijn dat de beste VPN in jouw geval verschillend is van bovenstaande resultaten.

Meer goedkope cyber security software naast VPN ontdekken?

Wist je dat veel meer soorten cyber security software voor relatief goedkope prijzen te fiksen zijn? Als je nog meer wilt beschermen tegen lage prijzen, raad ik je aan om ook te kijken naar het onderzoek naar de beste goedkope virusscanner en de beste goedkope wachtwoordmanager.

Meer achtergrond informatie over goedkope keuzes of zelfs helemaal niets betalen? Bekijk dan ook het onderzoek naar de beste VPN gratis op VPNpower.nl.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
wat is vpn software