Home » Beste VPN software 2019

Beste VPN software

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Er zijn online wel honderden verschillende VPN aanbieders te ontdekken. Natuurlijk beweren ze allemaal ‘de beste’ te zijn, maar de grote vraag is welke het beste is voor jouw situatie. Ik kan het dan ook niet vaak genoeg zeggen: er is niet een enkele VPN software de allerbeste keuze. Dit hangt af van diverse persoonlijke factoren. Wil jij bijvoorbeeld de VPN software met name gaan gebruiken om Netflix te kunnen kijken in het buitenland of wil je op kantoor een zo snel mogelijke verbinding?

Na lang onderzoek te hebben gedaan, heb ik besloten om de beste VPN software onder te verdelen in vier grote groepen. Op deze pagina zal ik beginnen met een algemene lijst met de beste VPN software op dit moment in mijn ogen, gevolgd door een onderverdeling per categorie.

 Onze keuze 
expressvpn beste

ExpressVPN

ExpressVPN is de beste VPN software. De software is het meest gebruiksvriendelijk, is compatibel met veel verschillende apparaten én heeft veel verschillende servers in verschillende landen.

 Veilig & Betrouwbaar 
nordvpn vpn

NordVPN

NordVPN is ook een hele goede keuze en mag niet ontbreken in de lijst met beste VPN. NordVPN is opvallend makkelijk te gebruiken en heeft een makkelijk (en mooie) applicatie die fijn werkt. Daarbij is het een van de veiligste VPN software.

 Goed voor Netflix kijken 
cyberghost vpn

CyberGhost

Een ander beste VPN is CyberGhost in onze ogen. Deze VPN aanbieder is makkelijk in gebruik en is al beschikbaar vanaf $ 2,45 per maand. Deze VPN is zeer geschikt voor het kijken van Netflix in bijvoorbeeld het buitenland.

 Gebruiksvriendelijk 
vyprvpn vpn

VyprVPN

Als we VyprVPN in een woord zouden moeten beschrijven is het: Gebruiksvriendelijke. De applicatie en de software is zeer eenvoudig in gebruik en overzichtelijk. Log snel in via een VPN server en ga veilig het internet op!

 Goedkope keuze  
private internet access vpn

Private Internet Access

Private Internet Access, vaak afgekort tot PIA, is ook een van de beste VPN aanbieders op dit moment. De software is eenvoudig in gebruik en enorm veilig. Opvallend is de zeer lage prijs, wat het een mooie budget-keuze maakt.

Beste VPN per software

Het is misschien wel een van de allerbelangrijkste punten waar je op moet letten bij VPN software: de ondersteuning voor de software van jouw toestel. Als deze namelijk niet ondersteund wordt, dan kun je de software niet gebruiken op jouw apparaat. Daarom hebben we bij Beveiligingsguru onderscheid gemaakt in de beste VPN per software. Navigeer direct naar de beste keuzes voor de software waar jij gebruik van maakt.

Beste VPN per apparaat

Er zijn vaak wensen voor een VPN software voor een specifiek apparaat. Denk aan een VPN software voor een mobiele telefoon, zodat je overal gewoon zonder je zorgen te hoeven maken gebruik kunt maken van openbare WiFi spots. Wij hebben een onderverdeling gemaakt in de beste VPN software programma’s per apparaat. Van smart TV’s tot tablets!

Beste VPN per kenmerk

Naast de software en/of toestel geschiktheid, kun je ook aanvullende wensen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld snelheid als prioriteit hebben, hoewel ander de prijs weer een belangrijke factor vindt. We hebben de vier meest gevraagde kenmerken bij een VPN software onderzocht en komen met een beste keuze per kenmerk. Check hieronder welke jij het belangrijkste vindt!

Beste VPN per toepassing

Zoals ik in veel artikelen en beste lijsten heb aangegeven is het maar net de vraag wat jij belangrijk vindt bij VPN Software. Waar wil jij het voor gaan gebruiken? Op basis van wensen en behoeftes hebben we vier toepassingen onderzocht: van het kijken van Netflix tot het snel kunnen downloaden van bestanden.

Onderzoeksmethodologie voor de beste VPN software

Bij het rangschikken van de verschillende VPN aanbieders, kijken we altijd naar de grote kenmerken die wij belangrijk achten bij VPN’s. Hoewel we in grote lijnen naar dezelfde kenmerken kijken, kan dit ook verschillende. Denk aan het onderzoek naar de beste VPN voor Netflix, waarbij we natuurlijk de mogelijkheid van Netflix stellen als randvoorwaarde. Laten we dieper ingaan op de onderzoeksmethodologie in het algemeen. Noot: bij elk onderzoek vertellen we precies hoe we geselecteerd en onderzocht hebben.

Factoren die wij grondig onderzoeken bij VPN providers

In het algemeen kijken we naar een aantal belangrijke factoren van VPN software. Ik zet ze hieronder op een rij met een kleine beschrijving.

  • Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is de software te gebruiken en hoe snel kun je zorgen voor een VPN verbinding als je het web op gaat? Een belangrijk onderdeel om tot de beste VPN te kunnen komen.
  • Functionaliteiten: we kijken wat allemaal mogelijk is met de VPN software. Kun je er bijvoorbeeld Netflix mee kijken en makkelijk bestanden downloaden?
  • Snelheid: we doen onderzoek naar de snelheid op verschillende servers. Hierbij kijken we ook naar ervaringen en reviews van eerdere gebruikers die dit online hebben gedeeld.
  • Aantal apparaten: hoeveel apparaten kunnen er maximaal aangesloten worden? Kan het hele gezin er gebruik van maken? En bij de beste zakelijke VPN: is het geschikt voor een compleet kantoor?
  • Prijs: natuurlijk mag de prijs ook niet vergeten worden. Helemaal als je meerdere keuzes voor ogen krijgt. We checken de prijs op verschillende pakketten, die vaak gekenmerkt zijn door periodes.
  • Hoeveelheid en locatie van servers: hoeveel servers heeft de VPN provider en waar zijn deze gevestigd? Ook dit checken wij, waarbij geldt hoe meer servers op verschillende locaties, hoe beter.

Het is interessant om te melden dat wij deze randvoorwaarden samen met de heren van VPNPower.nl op een rij hebben gezet. Ook daar ontdek je onderzoeken naar de beste VPN software op dit moment.

Randvoorwaarden voor goede VPN aanbieders

Er zijn online tal van VPN aanbieders te ontdekken. Toch zullen wij deze niet allemaal kunnen onderzoeken. Dit is trouwens ook helemaal niet nodig, gezien enkele hiervan niet voldoen aan onze randvoorwaarden voor een mogelijke positie in de beste VPN software. Zo lezen we bijvoorbeeld slechte nieuwsberichten over een kwetsbare veiligheid bij specifieke software. In onze ogen voldoet de beste VPN in ieder geval aan de volgende randvoorwaarden:

  • Biedt voldoende veiligheid: natuurlijk dient de VPN software voldoende veiligheid te bieden. Hiervoor lezen we ons in in de achtergrond van het bedrijf en ervaringen van derden.
  • Is een bekendere software: de VPN software moet natuurlijk ook wat bekender zijn. Dit is een teken dat het goed en veel gebruikt wordt.
  • Goede service en bereikbaarheid: het bedrijf achter de VPN software moet goed bereikbaar zijn en daarbij een prima service bieden. Dit gaat verder dan telefonisch contact: ook de garantievoorwaarden nemen wij mee bij de selectie.
  • Duidelijke communicatie: de VPN aanbieder is onwijs duidelijk bij wat je krijgt en er zitten geen addertjes onder het gras. Vaak is hiervoor de website al een goede indicatie.

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen
netflix kijken op vakantie
vpn software waar moet je op letten
voordelen van VPN software
wat is vpn software