Home » Beste VPN software

Beste VPN software

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

Er zijn online wel honderden verschillende VPN aanbieders te ontdekken. Natuurlijk beweren ze allemaal ‘de beste’ te zijn, maar de grote vraag is welke het beste is voor jouw situatie. We kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: er is niet een enkele VPN software de allerbeste keuze. Dit hangt af van diverse persoonlijke factoren. Wil jij bijvoorbeeld de VPN software met name gaan gebruiken om Netflix te kunnen kijken in het buitenland, wil je op kantoor een zo snel mogelijke verbinding of wil je anoniem surfen op het internet?

Met een VPN surf je op een veilige op het internet zonder dat je privégegevens achterlaat

Dagelijks zijn wij bezig om de online veiligheid te verbeteren en zijn we expert geworden op het gebied van cyber security. Om deze reden kunnen we met alle eerlijkheid zeggen wat momenteel de beste VPN aanbieders zijn, hiervoor hebben we natuurlijk onderzoek gedaan en hebben we de meeste VPN software wel uitgeprobeerd. Onze eerste keus gaat uit naar NordVPN, dit komt met name door de betrouwbaarheid van NordVPN en daarnaast is er nu ook een aantrekkelijke aanbieding (70% korting). Onze tweede keuze gaat uit naar ExpressVPN en dit komt met name door de gebruiksvriendelijkheid van de software, zo is de software bijna op elk apparaat te gebruiken. Als derde keuze hebben een minder bekende: CyberGhost, deze is erg voordelig en goed te gebruiken in het buitenland.

#1 – NordVPN – 75% korting, nu slechts € 3,10 per maand

nordvpn vpnOnze eerste keuze voor de beste VPN is NordVPN, NordVPN is een bekend en betrouwbaar bedrijf. De software van NordVPN is opvallend makkelijk te gebruiken en heeft een makkelijke en mooie applicatie die fijn werkt, een erg betrouwbare keuze. Lees meer…

#2 – ExpressVPN – Probeer nu 30 dagen gratis uit

expressvpn besteExpressVPN hoort ook zeker thuis in dit rijtje en is onze twee keuze, momenteel kun je de software zelfs 30 dagen gratis uitproberen. De software is het meest gebruiksvriendelijk, is compatibel met bijna alle apparaten en heeft veel verschillende servers in verschillende landen. Lees meer…

#3 – CyberGhost – 2 maanden gratis en bespaar 78% op de maandelijkse kosten

cyberghost vpnCyberGhost is in Nederland niet heel bekend, maar in Amerika een betrouwbare speler. Het programma van CyberGhost is makkelijk in gebruik en is scherp geprijsd. Deze VPN is bijvoorbeeld geschikt voor het kijken van Netflix in het buitenland. Lees meer…

VPN software: waar moet je op letten?

Ben je nog niet zo bekend met VPN? Zo als we al zeiden zijn er momenteel erg veel spelers op de markt van VPN. Je bent altijd vrij in keuze, maar hierboven hebben we al onze beste keuzes gezet met VPN aanbieders die wij de beste van dit moment vinden. Mocht je zelf ook nog willen oriënteren dan is dat zeker geen probleem, wel hebben we wat tips waarop je moet letten bij het vinden van een goede en geschikte VPN aanbieder.

1. Snelheid ervaringen van eerdere gebruikers

Als jij snelheid belangrijk vindt is het goed om te checken welke snelheid beloofd wordt door de aanbieder. Echter is een belofte niet genoeg: vaak is de snelheid natuurlijk afhankelijk van wat jij online uitvoert. Er zijn online verschillende snelheidstesten te vinden, waarbij er onderscheid gemaakt wordt in:

 • De snelheid zonder VPN software te gebruiken
 • Snelheid met VPN software gebruiken op Nederlandse server
 • Impact snelheid met VPN software gebruiken op snelste buitenlandse server

Door bovenstaande factoren te checken krijg je een goed beeld wat er mogelijk is qua snelheid, waarmee jij kunt bepalen of dit voldoende is in jouw situatie.

2. Maximaal aantal gebruikers en/of apparaten

Wil je met het hele gezin of het hele kantoor genieten van een beveiligde VPN verbinding? Dan is het noodzaak om goed te letten op het maximaal accounts wat jij krijgt bij een abonnement op een VPN software. Hoewel dit meestal voor meerdere apparaten geldt, zijn er ook genoeg voorbeelden waarbij er maar één apparaat tegelijk van de VPN software gebruik kan maken.

Tip: wanneer jij alle apparaten in een huis die via het internet verbonden zijn wilt beveiligen met een VPN software, dan zijn er ook mogelijkheden om een VPN direct op de router aan te sluiten. Alle apparaten maken dan gebruik van de VPN software. Ik zal hier binnenkort een uitgebreid artikel over schrijven op Beveiligingsguru. Dit is namelijk wel een stuk lastiger dan de VPN software afnemen en installeren op een apparaat.

ExpressVPN – Gebruik 5 apparaten te gelijk

expressvpn besteMet een abonnement van ExpressVPN kun je met 5 apparaten tegelijk gebruik maken van een veilige VPN verbinding, hiermee kun je op elk apparaat van je gezin voorzien van een VPN verbinding. Lees meer…

3. Aantal servers in verschillende landen van de VPN aanbieder

Een ander belangrijk punt om goed op te letten bij VPN software is het aantal mogelijke servers en de locatie hiervan (landen). Dit geeft je namelijk een goed beeld van de mogelijkheden en het is fijn om zelf een server te kunnen selecteren in een specifiek land.

Waarom dit zo belangrijk is? Stel dat jij een website wilt bezoeken die in een specifiek land geblokkeerd is, dan kun je vanaf een andere server in een ander land wel de website bezoeken dankzij de VPN software. Je gegevens worden namelijk geanonimiseerd, waardoor het lijkt alsof jij je in een ander land bevindt.

4. Functionaliteiten en mogelijkheden van VPN software

Misschien wel een van de belangrijkste zaken om op te letten bij VPN software: de functionaliteiten. Hierbij doel ik met name op het gebruik van de VPN diensten voor specifieke zaken als Netflix of Kodi. Als jij bijvoorbeeld Netflix wilt kijken in het buitenland is het noodzaak dat de VPN software hier wel voor gemaakt is.

Ja, er zijn helaas tal van VPN aanbieders die hiervoor geen mogelijkheden bieden. Het is daarom ook een belangrijk onderdeel van onze onderzoeken naar de beste VPN software aanbieders.

5. De prijs van het VPN software abonnement

Natuurlijk mag de prijs van een VPN software ook niet vergeten worden bij de selectie van het juiste pakket. Vaak worden er drie verschillende prijzen aangeboden, waarbij jij jezelf moet afvragen voor hoelang jij er minimaal gebruik van wilt maken.

 1. De prijs VPN software voor één maand
 2. Prijs bij afname VPN software voor één jaar
 3. Totale prijs voor twee jarig abonnement

Uiteraard geldt hierbij hoe langer jij de software afneemt, hoe lager de maandprijs zal zijn.

Let op: de prijs is vaak ook afhankelijk van de data waarmee jij de VPN software kunt gebruiken. Het is slim om een inschatting te maken hoeveel jij maandelijks gebruikt om het juiste pakket aan te schaffen. Momenteel heeft NordVPN een hele aantrekkelijke actie omdat ze ‘jarig’ zijn, voor dit abonnement betaal je maar € 3,10 per maand en bespaar je 70% op de normale prijs.

NordVPN – Speciale verjaardagsdeal NordVPN

nordvpn vpnNordVPN is jarig, daarom kun je nu voordelig gebruik maken van NordVPN en betaal je maandelijks maar € 3,10 per maand. Voor een 3-jarig abonnement betaal je normaal € 382,87 en nu betaal je er € 111,82 voor en bespaar je maar liefst 70%. Lees meer…

Ondersteuning voor jouw toestel en software

Tenslotte – misschien wel het meest belangrijke – is het belangrijk om goed te letten op de ondersteuning voor jouw toestel. In onze beste VPN lijsten maken we bijvoorbeeld onderscheid in de volgende toestellen:

 • Laptop
 • Smartphone
 • Smart TV
 • Tablets

Daarbij is het ook belangrijk om de software ondersteuning hiervoor te checken. Zo zijn lang niet alle VPN providers compatibel met bijvoorbeeld Linux.

Onderzoeksmethodologie voor de beste VPN software

Bij het rangschikken van de verschillende VPN aanbieders, kijken we altijd naar de grote kenmerken die wij belangrijk achten bij VPN’s. Hoewel we in grote lijnen naar dezelfde kenmerken kijken, kan dit ook verschillende. Denk aan het onderzoek naar de beste VPN voor Netflix, waarbij we natuurlijk de mogelijkheid van Netflix stellen als randvoorwaarde. Laten we dieper ingaan op de onderzoeksmethodologie in het algemeen. Noot: bij elk onderzoek vertellen we precies hoe we geselecteerd en onderzocht hebben.

Factoren die wij grondig onderzoeken bij VPN providers

In het algemeen kijken we naar een aantal belangrijke factoren van VPN software. Ik zet ze hieronder op een rij met een kleine beschrijving.

 1. Gebruiksvriendelijkheid: hoe makkelijk is de software te gebruiken en hoe snel kun je zorgen voor een VPN verbinding als je het web op gaat? Een belangrijk onderdeel om tot de beste VPN te kunnen komen.
 2. Functionaliteiten: we kijken wat allemaal mogelijk is met de VPN software. Kun je er bijvoorbeeld Netflix mee kijken en makkelijk bestanden downloaden?
 3. Snelheid: we doen onderzoek naar de snelheid op verschillende servers. Hierbij kijken we ook naar ervaringen en reviews van eerdere gebruikers die dit online hebben gedeeld.
 4. Aantal apparaten: hoeveel apparaten kunnen er maximaal aangesloten worden? Kan het hele gezin er gebruik van maken? En bij de beste zakelijke VPN: is het geschikt voor een compleet kantoor?
 5. Prijs: natuurlijk mag de prijs ook niet vergeten worden. Helemaal als je meerdere keuzes voor ogen krijgt. We checken de prijs op verschillende pakketten, die vaak gekenmerkt zijn door periodes.
 6. Hoeveelheid en locatie van servers: hoeveel servers heeft de VPN provider en waar zijn deze gevestigd? Ook dit checken wij, waarbij geldt hoe meer servers op verschillende locaties, hoe beter.

Het is interessant om te melden dat wij deze randvoorwaarden samen met de heren van VPNPower.nl op een rij hebben gezet. Ook daar ontdek je onderzoeken naar de beste VPN software op dit moment.

Randvoorwaarden voor goede VPN aanbieders

Er zijn online tal van VPN aanbieders te ontdekken. Toch zullen wij deze niet allemaal kunnen onderzoeken. Dit is trouwens ook helemaal niet nodig, gezien enkele hiervan niet voldoen aan onze randvoorwaarden voor een mogelijke positie in de beste VPN software. Zo lezen we bijvoorbeeld slechte nieuwsberichten over een kwetsbare veiligheid bij specifieke software. In onze ogen voldoet de beste VPN in ieder geval aan de volgende randvoorwaarden:

 • Biedt voldoende veiligheid: natuurlijk dient de VPN software voldoende veiligheid te bieden. Hiervoor lezen we ons in in de achtergrond van het bedrijf en ervaringen van derden.
 • Is een bekendere software: de VPN software moet natuurlijk ook wat bekender zijn. Dit is een teken dat het goed en veel gebruikt wordt.
 • Goede service en bereikbaarheid: het bedrijf achter de VPN software moet goed bereikbaar zijn en daarbij een prima service bieden. Dit gaat verder dan telefonisch contact: ook de garantievoorwaarden nemen wij mee bij de selectie.
 • Duidelijke communicatie: de VPN aanbieder is onwijs duidelijk bij wat je krijgt en er zitten geen addertjes onder het gras. Vaak is hiervoor de website al een goede indicatie.

De belangrijkste voordelen van VPN software op een rij

Het hebben van een VPN software heeft veel voordelen, hiervan is de belangrijkste voordeel misschien wel je online privacy. Naast privacy zijn er nog meer voordelen, bekijk hieronder wat wij de voordelen vinden van het hebben van een VPN:

 • Beschermd tegen hackers en hacks: Een van de allergrootste voordelen van VPN software is dat je apparaat beter beschermd is tegen hackers en hacks. Wanneer jij namelijk een verbinding maakt via een VPN aanbieder, worden alle bestanden versleuteld verstuurd en ontvangen. Met deze informatie kan een hackers niets, mocht deze onderschept worden.
 • Je blijft helemaal anoniem op het internet: Bij het gebruiken van een VPN software kan jouw gedrag op het internet niet gekoppeld worden aan jouw IP adres. Hierdoor blijf jij dus helemaal anoniem bij alles wat je gebruikt en doet op het internet.
 • Landblokkades omzeilen: Kan je in een specifiek land een website niet bezoeken? Denk bijvoorbeeld aan nieuwswebsites die in bepaalde landen verboden zijn om te bezoeken. Met een geschikte VPN software is het gewoon mogelijk om dit te blijven bekijken.
 • Instanties en bedrijven kunnen niets met jouw informatie: Grote sociale media partijen als Facebook en Twitter maken online gebruikersprofielen aan. Hierbij kijken ze bijvoorbeeld naar jouw interesses, zoekgedrag en hoelang jij bij een specifiek onderwerp blijft hangen. Deze informatie wordt veelal gebruikt voor advertentiedoeleinden waar jij wellicht helemaal niet op zit te wachten. Door een VPN software te gebruiken geniet je van het voordeel dat dit niet kan plaatsvinden en de bedrijven jouw gedrag niet kunnen koppelen aan jou.
 • Veilig gebruik maken van openbare WiFi spots: Op vakantie in het hotel of bij het lokale koffietentje: we worden stiekem altijd weer eventjes blij als er gratis WiFi aangeboden wordt. Toch is het niet slim om hier zomaar gebruik van te maken. Er is meermaals gebleken dat een hacker relatief makkelijk toegang kan krijgen tot gegevens als jij op een onbeveiligd WiFi netwerk aan het internetten bent. Met een VPN software hoef je je geen zorgen te maken na het verbinden met een openbare WiFi spot.
 • Netflix en streaming-diensten gebruiken in buitenland: Vaak gelden er in het buitenland beperkingen voor streaming-diensten als Netflix of Kodi. Kun je in Nederland alle films en series bekijken, dan kan dit in een ander land nog niet zo zijn. Denk aan series die wellicht in Nederland al verschenen zijn, maar nog niet Italië beschikbaar zijn gesteld. Om er toch van te kunnen genieten op bijvoorbeeld een vakantie, kun je met VPN software deze blokkades omzeilen. Je kunt dan gewoon genieten van je Nederlandse account en toegang in een ander land.

De beste VPN ontdekken voor nog veel meer toepassingen en kenmerken? Bekijk dan bij partnersite VPNpower de beste VPN software in twaalf soorten diepere onderzoeken!

Recente artikelen over VPN software

facebook advertenties blokkeren
anoniem surfen