Home » Beste Virusscanner 2020 » Beste zakelijke Virusscanner

Beste zakelijke Virusscanner

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Op zoek naar een geschikte virusscanner voor op kantoor of op het werk? Bescherm de computers van alle medewerkers van een compleet bedrijf door te kiezen voor een goede zakelijke antivirus software! Er zijn tal van virusscanners die speciaal gemaakt zijn voor zakelijke doeleinden. Denk hierbij aan meerdere apparaten, routine checkes en updates.

Wij hebben onlangs onderzoek gedaan naar de beste zakelijke virusscanners op dit moment. We hebben daarbij goed ingezoomd op aspecten die juist bij zakelijke doeleinden belangrijk zijn. Denk aan het maximaal aantal gebruikers en het gebruiksgemak, zodat welke werknemer overweg kan met de antivirus software.

 Beste keuze
avg antivirus

AVG Antivirus

AVG Antivirus Business Edition is in onze ogen de beste zakelijke virusscanner op dit moment. Deze antivirus software is in staat om de online veiligheid van zowel servers, bestanden als complete e-mail systemen goed te beveiligen. Hiermee zijn alle bedrijfsgegevens en dataverkeer van collega’s goed beschermd. AVG biedt daarbij enorm veel extra opties en diverse zakelijke virusscanner pakketten aan.

 Goedkope keuze
bitdefender

Bitdefender

Met Bitdefeneder GravityZone Business Security biedt deze antivirus software aanbieder handvatten voor een goede zakelijke virusscanner. Je kunt zelf aangeven voor hoeveel gebruikers de zakelijke virusscanner werkzaam moet gaan zijn, evenals het aantal servers. Met name op het gebied van prijs is dit in onze ogen ook een van de beste zakelijke virusscanner keuzes. Er is namelijk vaak sprake van een hoge korting voor bedrijven.

 Makkelijk te implementeren 
kaspersky

Kasperksy

Kaspersky is al jarenlang een toonaangevende speler op het gebied van zakelijke cyber security software. De oplossingen kunnen zeker niet ontbreken in de lijst met de beste zakelijke virusscanner. Er zijn bij geen IT-middelen nodig om het bedrijf goed te beschermen tegen virussen en zaken als malware en phising. Dit maakt het een zeer makkelijk te integreren zakelijke virusscanner voor bedrijven.

Wat kenmerkt de beste zakelijke antivirus software?

Het is goed om te weten dat veel antivirus software aanbieders speciale zakelijke virusscanner pakketten aanbiedt. Deze pakketten zijn veelal te gebruiken voor meerdere werknemers en bieden overzicht van gemaakte scans. Daarbij zijn de zakelijke pakketten vaak veel voordeliger dan wanneer je voor elk individu in het bedrijf een aparte virusscanner zou aanschaffen.

In veel gevallen is er sprake van de volgende kenmerken bij zakelijke antivirus software:

  • Speciale zakelijke virusscanner pakketten voor bedrijven
  • Antivirus software kan gebruikt worden door veel personen
  • Overzicht en handige dashboards van gemaakte scans
  • Handige plan modules om standaard scans te maken
  • Ook geschikt voor het beschermen van complete servers

Ons onderzoek naar de beste zakelijke virusscanner op dit moment

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste zakelijke virusscanner. Hierbij moeten we wel vermelden dat een antivirus software aanbieder vaak veel meer pakketten heeft gericht op de zakelijke markt. Het is hierbij afhankelijk van jouw bedrijfssituatie welk pakket het beste bij jouw past.

We hebben voor het bestempelen van de beste keuzes diverse factoren onderzocht, die we veelal checken bij onze beste virusscanner onderzoeken. Ik zet ze op een rij:

  • Functies van de zakelijke antivirus software: waartoe is de virusscanner op zakelijk gebied allemaal in staat? Kan deze ook complete servers beschermen tegen aanvallen?
  • Maatregelen en preventie: hou zorgt de zakelijke virusscanner ervoor dat collega’s bijvoorbeeld niet per ongeluk een phising mail openen en klikken op een link? Is er sprake van een goede preventieve ondersteuning?
  • Prijs van de zakelijke pakketten: hoe duur zijn de verschillende pakketten? Met dit gegeven kunnen we een prijs/kwaliteitsverhouding inschatten en kunnen we de verschillende aanbieders goed met elkaar vergelijken.
  • Aantal gebruikers: voor een bedrijf is het natuurlijk belangrijk om goed te letten op de maximaal aantal gebruikers die kan genieten van de voordelen van de zakelijke virusscanner.

Wij updaten ons onderzoek regelmatig, gezien de cyber security wereld zeker niet stil staat. Periodiek komen er weer nieuwe zakelijke antivirus software pakketten op de markt, die we natuurlijk opnieuw grondig testen. Mocht dit van invloed zijn op ons huidige onderzoeksresultaat, dan zullen wij dit updaten.

Nog meer zakelijke cyber security software?

Een zakelijke virusscanner is in mijn ogen een van de stappen die je moet nemen voor een betere bescherming van het bedrijf op online gebied. Echter zijn er nog twee typen software die je zeker niet vergeten: VPN software en een goede wachtwoordmanager, zodat alle inloggegevens binnen jouw bedrijf blijven. Bij Beveiligingsguru hebben we onderzoek gedaan naar de beste zakelijke VPN en de beste zakelijke wachtwoordmanager. Ik raad je zeker aan om daar ook een kijkje te nemen!

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen