Home » Beste Virusscanner 2019 » Beste Virusscanner voor Windows

Beste Virusscanner voor Windows

Door Rob | Laatste update: 27 juli 2019

De meeste computergebruikers maken gebruik van Windows als besturingssysteem. Het is dan ook niet gek dat veel daarvan op zoek zijn naar een geschikte virusscanner. De kans op een virus is namelijk veel groter op Windows apparaten dan bijvoorbeeld een Macbook of een computer met Linux.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste virusscanners voor Windows en delen deze met je op deze pagina. Wij hebben gekeken naar antivirus software die compatibel is met het Windows besturingssysteem en delen met jou welke jij het beste kunt kiezen!

 Beste keuze 
bitdefender

Bitdefender

In onze ogen is Bitdefender de beste virusscanner voor Windows op dit moment. De antivirus software beschermt je Windows apparaat enorm goed en is voorzien van een aantal extra functionaliteiten om de kans op een virus of malware te minimaliseren. Niet alleen handige scans, maar ook diverse preventieve maatregelen.

 Eenvoudig en goedkoop 
trend micro

Trend Micro

Een goed alternatief voor Bitdefender is Trend Micro. Deze virusscanner is ook zeer geschikt voor Windows en is daarnaast een stukje goedkoper. Opvallend is de eenvoudigheid van deze antivirus software: het is kinderlijk eenvoudig om bijvoorbeeld een scan te doen en ook de notificaties geven je veel inzicht.

 Gratis! 
kaspersky

Kasperksy

De gratis versie van Kaspersky is ook een interessante keuze als beste virusscanner voor Windows. De antivirus software van Kaspersky bestempelen wij graag als accuraat en betrouwbaar. Onveilige links worden automatisch geblokkeerd en ook in de gratis versie geniet je van de meest betrouwbare virusscanner van Kaspersky.

Ons onderzoek naar de beste virusscanner voor Windows

Windows is het meestgebruikte besturingssysteem voor computers. Dit maakt het besturingssysteem populair voor kwaadwilligen. Om te voorkomen dat jouw Windows laptop of computer geïnfecteerd raakt met een virus of door malware, is het aan te raden om je te verdiepen in een antivirus software. In mijn ogen is dit zelfs een must.

Bij het kopen en ontdekken van een virusscanner, is het altijd belangrijk om goed te letten op de ondersteuning voor jouw besturingssysteem. In dit geval hebben wij dus enkel gekeken naar software wat compatibel is met Windows.

Onderzoeksfactoren voor antivirus software voor Windows

Voor we zijn gestart met het onderzoek hebben tussen alle beste virusscanner keuzes degene eruit gefilterd die geschikt zijn voor Windows of hier een speciaal pakket voor aanbieden. Deze hebben we vervolgens getest op belangrijke kenmerken van antivirus software:

  • Soorten bescherming voor jouw Windows apparaat: waartoe is de antivirus software allemaal in staat? Scant deze alle bestanden en is er ook sprake van preventieve maatregelen als het detecteren van wellicht kwetsbare linkjes?
  • Gebruikersgemak van de software: natuurlijk is het ook belangrijk om de software zelf te ervaren. In hoeverre is dit makkelijk te noemen en: kan iedereen hier goed mee overweg? Hiervoor hebben we ook gekeken naar reviews van derden en de ervaring van eerdere gebruikers.
  • Prijs/kwaliteit: ook de prijs is natuurlijk een belangrijke factor. Zo behaalde Kaspersky op het moment van schrijven een plekje in de beste virusscanner voor Windows, door de opvallend goede kwaliteit terwijl deze gratis aangeboden wordt. Een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding als je het mij vraagt!

Wij houden de markt van virusscanners voor Windows scherp in de gaten. Dit onderzoek wordt dan ook constant geüpdatet bij nieuwe ontwikkelingen. Je vindt de laatste update-datum bovenaan ons onderzoek.

Meer cyber security software voor je Windows apparaten?

Wil je naast een virusscanner van nog meer beveiligingssoftware genieten op je Windows apparatuur? Dan raad ik je aan om ook een kijkje te nemen bij het onderzoek naar de beste VPN voor Windows en de beste wachtwoordmanager voor Windows. De combinatie van deze drie typen software zorgt ervoor dat zowel jij als je apparaat perfect beveiligd zijn.

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen