Laatste update: 03-01-2022

Beste Virusscanner voor Smart TV

Je zult er misschien niet gelijk bij stilstaan, maar ook een Smart TV maakt vandaag de dag steeds meer kans om een virus op te lopen. Met een Smart TV kun je apps downloaden, mail openen en op het internet surfen. En hiermee is dus ook de kans om een virus op je Smart TV te krijgen.

Oude smart TV’s hebben vaak geen nieuwe updates beschikbaar, hierdoor zijn deze apparaten erg kwetsbaar.

Wij hebben onderzocht wat op dit moment de beste virusscanner voor Smart TV is. Met welke antivirus software kun jij je Smart TV het best beschermen? Check het op deze pagina! Onder de beste keuzes gaan we dieper in op onze aanpak van het onderzoek. We hebben twee goede keuzes gevonden. De eerste keuze is Eset deze is geschikt voor Android smart TV’s en de tweede keuze is McAfee en deze is geschikt voor Samsung Tv’s.

#1 – Eset – Beste voor Android smart TV

esetEset is één van de weinige antivirus software aanbieders die te gebruiken is op een smart TV. In onze ogen is dit de beste virusscanner voor smart TV, gezien ook alle aangesloten apparaten via USB poorten ook gecheckt worden op onveilige software. Lees meer…

#2 – McAfee – Beste keuze voor Samsung smart TV

mcafeeMcAfee antivirus is geschikt voor Samsung TV’s, de software staat zelfs standaard geïnstalleerd op Samsung Smart TV’s en biedt een krachtige bescherming tegen ransomware en verkleint de mogelijkheid op virussen aanzienlijk. Lees meer…

Is een virusscanner op je smart TV nu echt nodig?

Wij kregen naar aanleiding van de eerste versie van het onderzoek naar de beste virusscanner voor Smart TV gelijk vragen binnen of dit nu wel echt nodig was. Ons antwoord: het is steeds belangrijker om je smart TV goed te beschermen! Bij een smart TV worden steeds vaker apps gedownload en is het gebruiken van internet vandaag de dag steeds normaler. Dit maakt smart TV’s natuurlijk kwetsbaar voor virussen en ransomware.

Trend: steeds meer speciale antivirus software voor een smart TV

Het is dan ook mooi om te zien dat er een soort trend ontstaat: steeds meer aanbieders van antivirus software bieden speciale smart TV pakketten aan. Een goed voorbeeld hiervan is Eset: hiermee geniet je op je al apparaten van een betrouwbare virusscanner, ook op je smart TV!

Onderzoeksmethodologie voor beste virusscanner voor smart TV

Bij het doen van het onderzoek naar de beste antivirus software voor smart TV’s hebben we eerst een onderzoekselectie afgebakend. We hebben hierbij gekeken naar de specifieke ondersteuning voor televisies. Het was opvallend om te zien dat dit er enorm weinig waren. Hoewel er met veel omwegen wel het een en ander mogelijk is, vinden we dat dit veel makkelijker zou moeten kunnen bij de meeste aanbieders.

Om diverse aanbieders te kunnen bestempelen als beste keuze, hebben we gekeken naar belangrijke factoren die we bij beste virusscanner onderzoeken altijd onderzoeken:

  • Mate van bescherming van de antivirus software op een smart TV: het belangrijkste is natuurlijk de mate van bescherming en de mogelijke functionaliteiten van een virusscanner voor je smart TV. Beschermt deze ook preventief door bijvoorbeeld seintjes te geven als jij een onveilig apparaat via een USB hebt aangesloten op je smart TV?
  • Gebruiksvriendelijkheid van de software: we vinden het belangrijk dat de software niet teveel toeters en bellen heeft. We hebben daarom verschillende antivirus software zelf ervaren en gebruikt om te bepalen hoe lastig of makkelijk een virusscanner werkt.
  • Moeilijkheidsgraad van het installeren op de smart TV: ook hebben we gekeken hoe het installatie proces van de antivirus software op de smart TV verloopt. Is dit zeer lastig of is het makkelijk te installeren via bijvoorbeeld de Play Store van Google?

Het resultaat van ons onderzoek is nooit permanent. Wij updaten onze beste lijsten met regelmaat. Zoals ik daarnet aangaf hebben we een trend ontdekt met innovaties op het gebied van antivirus bescherming bij smart TV’s. Wij verwachten daarom dat een update van het onderzoek niet lang op zich zal laten wachten. Boven aan deze gids ontdek je de laatste update datum!

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail