Laatste update: 03-01-2022

Beste Virusscanner voor Mac

Heb jij een Mac en wil je de kans op een virus zo veel mogelijk beperken? Dan is het vaak interessant om de mogelijkheden te bekijken voor een antivirus software. Hoewel de kans op een virus minder aanwezig is dan bijvoorbeeld een computer die draait op Windows, is er altijd de mogelijkheid!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste virusscanner voor Mac die jij op dit moment het beste kiezen. Check onze selectie op deze pagina en lees na de beste keuzes meer over ons onderzoek!

 Beste keuze
bitdefender

Bitdefender

In onze ogen is de antivirus software van Bitdefender de beste virusscanner voor Mac. De software werkt erg prettig en doet wat het moet doen. Daarbij is de virusscanner ook voorzien van een VPN en blokkeert en verwijdert de software hinderlijke adware. Met name de #1 uit ons onderzoek vanwege de hoge snelheden.

Naar Bitdefender

 Brede bescherming
avast

Avast

De antivirus software van Avast kan niet ontbreken in de lijst met de beste virusscanner voor Mac. Deze software beschermt op drie fronten: malware, mogelijk schadelijke websites en kwetsbare WiFi netwerken. Je kunt om kennis te maken met Avast eerst kiezen voor een gratis versie van de virusscanner.

Naar Avast

 Ook interessant 
kaspersky

Kasperksy

Kaspersky’s Internet Security for Mac is een interessant keuze voor Mac eigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare virusscanner. De antivirus software helpt niet alleen tegen virussen: ook voor het beschermen van jouw privégegevens en het waarborgen van jouw veiligheid bij bijvoorbeeld internetbankieren.

Naar Kasperksy

Waarom een virusscanner voor Mac gebruiken?

Hoewel velen denken dat een virusscanner op een Mac niet nodig is, is het tegendeel waar. Ook een Mac kun je beter beschermen met antivirus software. Zo wordt niet alleen je Macbook zelf compleet gescand: ook vinden er vaak preventieve maatregelen plaats om bijvoorbeeld een virus of malware op jouw computer te voorkomen.

We hebben naast de beste virusscanner voor Mac, nog meer gerelateerde Apple cyber security onderzoeken gedaan. Zo kwamen we eerder met de beste wachtwoordmanager voor Mac en de beste VPN voor Mac. In mijn ogen bescherm je met deze drie cyber security software programma’s je Macbook optimaal.

Onderzoeksmethode voor de beste virusscanner voor Mac

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste virusscanner, hebben we eerst de beste aanbieders gefilterd die ondersteuning bieden voor Macbooks. Na een afgebakende onderzoeksselectie te hebben gemaakt, hebben we de verschillende antivirus software aanbieders naast elkaar gelegd. We hebben vervolgens ingezoomd op de volgende belangrijke kenmerken:

  • Veiligheid en betrouwbaarheid van de aanbieder van antivirus software
  • De mate van bescherming en de mogelijke functionaliteiten van de software
  • Het gebruiksgemak en de overzichtelijkheid van de antivirus software op een Mac
  • De verschillende pakketten en bijhorende prijzen, om daarmee de prijs/kwaliteitsverhouding te bepalen

Door een score toe te kennen aan bovenstaande onderzoeksfactoren, hebben we vervolgens diverse aanbieders als de beste virusscanner voor Mac kunnen bestempelen.

Naast bescherming tegen virussen nog meer bescherming voor je Mac?

Een virusscanner is in mijn ogen de beste stap die je kunt zetten om je Mac beter te beveiligen. Toch zijn er ook nog wat extra cyber security software opties die helpen voor een nog betere bescherming. Zo hebben we onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Mac, waarmee je anoniem surfen waarborgt. Of wat dacht je van de beste wachtwoordmanager voor Mac, zodat je nooit meer je wachtwoorden hoeft te vergeten en veilig kunt inloggen? Neem gerust een kijkje en bouw je Mac om tot een compleet beschermde gadget!

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail