Laatste update: 03-01-2022

Beste Virusscanner voor Linux

Maak jij gebruik van Linux als besturingssysteem op je PC of laptop? Dan is het slim om te zorgen voor een extra bescherming tegen virussen in de vorm van antivirus software. Mocht je interesse hebben in een virusscanner, is het altijd belangrijk om te letten op de ondersteuning voor Linux: is hier bijvoorbeeld een speciale applicatie of configuratie voor?

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste virusscanner voor Linux. We hebben een aantal software op een rij gezet die jij het beste kunt kiezen. Onder onze selectie gaan we dieper in op de onderzoeksmethode om tot deze selectie te zijn gekomen.

 Beste keuze
sophos home

Sophos Home

In onze ogen is Sophos Home de beste virusscanner voor Linux op dit moment. Deze antivirus software werkt het fijnste op Linux apparatuur en heeft een zelfs een real-time scan mogelijkheid. Dit is een preventieve manier om eventuele virussen of malware op je Linux apparaten voortijdig te tackelen.

Naar Sophos Home

 Goede ondersteuning
comodo

Comodo

Comodo mag zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste virusscanner voor Linux keuzes. Comodo biedt volop ondersteuning voor verschillende apparaten, waardoor het een interessante keuze kan zijn als jij naast een Linux computer ook nog een ander device wilt beschermen. Deze antivirus software biedt ook een e-mail scan aan, wat erg interessant kan zijn als je veel mailt en de kans op het openen van een phising mail wilt minimaliseren.

Naar Comodo

 Desktop integratie 
bitdefender

Bitdefender

Bitdefender is ook een interessante keuze als virusscanner voor je Linux apparaat. Een opvallend voordeel is de desktop integratie mogelijkheid voor Linux apparatuur. Daarbij werkt de interface van deze antivirus software erg fijn en overzichtelijk. Merkt Bitdefender mogelijk schadelijke bestanden op, op je Linux computer? Dan worden deze automatisch in een beveiligde root geplaatst om erger te doen voorkomen.

Naar Bitdefender

Waar op letten bij beste virusscanner voor Linux

Bij het kopen van een virusscanner voor Linux is het natuurlijk allereerst onwijs belangrijk om te letten op de ondersteuning van Linux. Niet altijd alle virusscanners ondersteunen dit besturingssysteem. Daarbij gelden natuurlijk ook de volgende randvoorwaarden voor de beste virusscanner keuzes:

  • Functionaliteiten van de antivirus software: het altijd goed om te letten op de functies die de virusscanner allemaal biedt. Voert deze alleen scan uit op je Linux apparaat of is er nog veel meer?
  • Preventieve maatregelen van de virusscanner: zorgt de virusscanner alleen achteraf voor veilig, door bijvoorbeeld gedownloade bestanden op te merken als onveilig? Of maakt de software al een scan voor je iets download om überhaupt te voorkomen dat je een virus oploopt?
  • Gebruiksvriendelijkheid van de software: hoe makkelijk is de software te gebruiken? Het is ook slim om reviews van eerdere gebruikers erbij te pakken en wellicht video’s op YouTube te kijken.
  • Prijs van de verschillende pakketten: bekijk de verschillende pakketten en check welke het beste bij jouw situatie past. Een vergelijking met andere antivirus software kan nooit kwaad. Let wel op dat je geen appels met peren vergelijkt en check alleen virusscanners die ook werken met Linux.
  • Ondersteuning en aantal apparaten: wil jij met meerdere apparaten genieten van de antivirus software? Dan is het slim om te kijken of er na Linux ook nog andere systemen ondersteund worden. Ook het aantal apparaten geeft je een goed beeld van de mogelijkheden.

Door goed te letten op bovenstaande punten weet je zeker dat je de juiste software aanschaft die past bij jouw specifieke wensen.

Ons onderzoek naar de beste antivirus software voor Linux

Wij hebben een selectie gemaakt met potentiële beste keuzes voor antivirus software voor Linux. Deze verschillende aanbieders hebben we gecheckt op de daarnet benoemde factoren.

Uiteraard is het onderzoeksresultaat van de beste VPN voor Linux nooit permanent: de markt van virusscanners ontwikkelt zich razendsnel. Bovenaan de pagina ontdek je de laatste update datum. Mochten er wijzigingen plaatsvinden in de markt voor Linux, dan passen wij deze resultaten natuurlijk aan als dit van invloed is.

Naast virusscanner ook VPN en wachtwoord beveiliging op Linux?

Om je op weg te helpen naar een compleet beveiligid Linux apparaat, hebben we bij Beveiligingsguru ook onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Linux en de beste wachtwoordmanager voor Linux. In mijn ogen zorgt deze driepoot voor een geweldige beveiliging voor zowel je apparaat als voor jou als gebruiker!

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail