Home » Beste Virusscanner 2019 » Beste Virusscanner voor iPhone

Beste Virusscanner voor iPhone

Door Rob | Laatste update: 27 juli 2019

Hoewel je er misschien niet bij stilstaat, is ook op een iPhone de kans van een virus oplopen aanwezig. Denk aan het openen en aanklikken van een phising mail. Om je iPhone optimaal te beschermen tegen virussen is er speciale antivirus software voor iPhones.

Wij hebben alle software voor antivirus voor iPhones op een rij gezet. Ontdek hier de beste virusscanner voor iPhone en check onder de beste keuzes meer over onze onderszoeksmethodologie. Bescherm je iPhone optimaal en beperk de kans op een virus!

 Beste keuze
avast

Avast

Vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de mate van bescherming is Avast in onze ogen de absolute #1 beste virusscanner voor iPhone op dit moment. De applicatie op de iPhone werkt erg fijnen is erg overzichtelijk. Met de gratis proefperiode kun je op een mooie voordelige manier kennis maken met deze antivirus software.

 Enorm veilig 
mcafee

McAfee

Een tweede goede keuze als beste virusscanner voor iPhone is McAfee. Deze antivirus aanbieder is al jarenlang een betrouwbare speler op het gebied van Cyber Security en richt haar pijlen sinds enige tijd ook op mobiele apparatuur. Opvallend bij de virusscanner van McAfee is dat er ook sprake is van een ingebouwde wachtwoordmanager. Enorm veilig en vele functies!

 Geavanceerde technologie 
trend micro

Trend Micro

Trend Micro mag zeker niet ontbreken als beste keuze voor antivirus software voor iPhone. Met de Mobile Security oplosingen van Trend Micro biedt deze aanbieder geavanceerde antivirus technologie, die zorgt voor een krachtige bescherming van je iPhone. Je kunt de software gratis downloaden in de AppStore om kennis te maken met deze software!

Waarom een antivirus software op je iPhone slim is

Een virusscanner voor je iPhone is in mijn ogen echt een must-have. In een eerder artikel gaf ik al antwoord op de vraag kun je een virus op je iPhone hebben, waaruit bleek dat dit zeker mogelijk is. Praktisch elk apparaat wat in verbinding staat met het internet maakt kans op een virus of malware.

Onderzoeksmethodologie voor beste virusscanner iPhone

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste virusscanner voor iPhone, hebben we eerst een selectie gemaakt. Uiteraard was de randvoorwaarde van deze selectie dat de antivirus software geschikt is voor iPhones. We konden dezelfde onderzoeksselectie gebruiken als voor het onderzoek naar de beste virusscanner voor iOS.

Na het vaststellen en afbakenen van de onderzoeksselectie hebben we de verschillende antivirus software aanbieders vergeleken op de belangrijke factoren. Deze factoren onderzoeken we praktisch bij elk beste virusscanner onderzoek:

  • Soorten bescherming: we hebben gecheckt waartoe de antivirus software allemaal in staat is en hoe deze precies de iPhone beschermt. Zo hebben we ook gecheckt of er bijvoorbeeld sprake was van een ingebouwde VPN of wachtwoordmanager.
  • Gebruiksgemak van de iPhone app: door de app zelf te gebruiken, hebben we kunnen ervaren hoe het gesteld is met de gebruiksvriendelijkheid. Is de app makkelijk te gebruiken? Hiervoor hebben we ook gekeken naar reviews van eerdere gebruikers in de AppStore. Dit gaf ons een goed en beter beeld van het gebruik bij diverse toepassingen en situaties.
  • Snelheid na gebruiken van de antivirus software: ook hebben we gecheckt wat de impact van de virusscanner is op de snelheid van de iPhone. Wordt deze enorm traag of zijn er optimalisaties, waardoor je amper door hebt dat je een virusscanner gebruikt?
  • Achtergrond van de aanbieder zelf: tenslotte hebben we ook ingezoomd op het bedrijf achter de antivirus software. Hoe betrouwbaar is deze en zijn er in het verleden bijvoorbeeld nare nieuwsberichten naar boven gekomen?

Het resultaat van de beste virusscanner voor iPhone kan altijd wijzigen. De markt van antivirus software voor mobiele apparaten ontwikkelt zich razendsnel. Wij updaten daarom onze content wekelijks. De laatste update datum ontdek je boven aan de gids.

Naast een virusscanner je iPhone nog meer beschermen

Een virusscanner zorgt voor een goed schild op je iPhone tegen virussen. Echter kun je hiermee nog niet anoniem surfen of kun je nog niet altijd even veilig inloggen. Wij willen je hier ook graag bij helpen en daarom hebben we een onderzoek gedaan naar de beste VPN voor iPhone en de beste wachtwoordmanager voor iPhone. Neem een kijkje en kom erachter hoe jij je iPhone nóg beter kunt beschermen met de beste cyber security software!

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen