Laatste update: 03-01-2022

Beste Virusscanner voor iPad

Wil jij voorkomen om een virus op je iPad te krijgen? Dan is het slim om gebruik te maken van speciale antivirus software, die geschikt is voor iPads. Zoals je wellicht weet draait iOS van Apple op iPads. Het is dus zaak om een software te kiezen die compatibel is met iOS.

In deze gids ontdek je razendsnel de beste virusscanner voor iPad op een rij. We hebben meerdere antivirus software programma’s op de iPad getest en delen hier de beste keuzes uit ons onderzoek. Onder de beste antivirus software voor iPads gaan we dieper in op onze onderzoeksmethodologie.

 Beste keuze
avast

Avast

De antivirus software van Avast staat met stip op nummer één als beste virusscanner voor iPad. Avast biedt een krachtige bescherming voor je iPad op verschillende wijzen: zo scant de software je huidige iPad, maar krijg je ook meldingen bij onveilige acties, waaronder het bezoeken van onveilige websites. De software is overzichtelijk en is zeer gebruiksvriendelijk.

Naar Avast

 Uitgebreide bescherming 
trend micro

Trend Micro

Onder de naam ‘Mobile Sercurity-oplossingen’ biedt Trend Micro goede handvatten voor het beschermen van jouw iPad tegen virussen en malware. De software is met name goed op preventie: zo stopt Trend Micro bedreigen nog voor ze de iPad bereikt hebben. Ook voor phising-aanvallen biedt Trend Micro een goede bescherming!

Naar Trend Micro

 Back-up mogelijkheden
mcafee

McAfee

Een andere interessante keuze is McAfee, die zeker niet mag ontbreken in deze lijst als beste virusscanner voor iPad. McAfee Mobile Security is speciaal ontwikkelt voor toestellen als iPads en iPhones en beschermt de apparatuur op krachtige wijze tegen virussen en andere aanvallen. Ook is het mogelijk om back-ups te maken met deze antivirus software.

Naar McAfee

Waarom antivirus software op je iPad slim kan zijn

Op een iPad staat meer privé informatie dan je zou verwachten. Het is daarom zeer belangrijk om je eens in te lezen in de mogelijkheden voor een antivirus software op je apparaat. Praktisch elk apparaat wat in verbinding staat met het internet maakt kans op cyber-aanvallen en eventuele virussen.

Daarbij is het interessant om te zien dat veel antivirus software vaak verder gaan dan enkel het beschermen van je iPad tegen virussen: zo zijn er aanbieders die ook de mogelijkheid bieden om een back-up te maken of een extra beveiliging aanbieden voor bijvoorbeeld foto’s en video’s.

In mijn ogen is een virusscanner slechts een van de stappen die je kunt nemen om je iPad beter te beveiligen. Zo maak je met een aanvulling van een wachtwoordmanager en/of een VPN software de bescherming pas echt optimaal. We hebben trouwens voor beide ook een beste lijst gemaakt, specifiek voor een iPad:

Onderzoeksmethodologie beste virusscanner voor iPad

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste virusscanner voor iPad. Dit is voortgekomen uit aanvragen naar aanleiding van ons eerdere onderzoek naar de beste virusscanner voor iPhone: veel gebruikers wensten een software die met beide apparaten van Apple werkten. Ook hebben we besloten om destijds een compleet onderzoek te verrichten naar de beste virusscanner voor iOS in het algemeen.

Voor het onderzoek hebben we eerst een selectie gemaakt met beste virusscanner keuzes die natuurlijk compatibel zijn met iOS en dus met een iPad. Daarna hebben we ze in grote lijnen onderzocht op de volgende onderzoeksfactoren:

  • Mate van bescherming van de iPad tegen virussen en andere aanvallen, waaronder Phising
  • Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de virusscanner app op de iPad
  • Het aanbod in verschillende pakketten met bijhorende prijzen om een prijs/kwaliteitsverhouding te kunnen maken
  • Achtergrond van de aanbieder en diens professionaliteit op het gebied van cyber security

Het is goed om te weten dat wij onze onderzoeken regelmatig updaten. De ontwikkelingen in de cyber security wereld gaan razendsnel, waardoor updates vaker nodig zijn. Je ontdekt de laatste update datum van dit onderzoek naar de beste virusscanner voor iPad boven aan het onderzoek.

Naast een virusscanner je iPad nog meer beschermen

Een virusscanner zorgt misschien wel onderaan de streep voor de beste beveiliging van je iPad. Echter zijn er nog meer manieren om te zorgen voor een optimale beveiliging. Zo deden wij onderzoek naar de beste VPN voor iPad en de beste wachtwoordmanager voor iPad. Hiermee geniet je niet alleen van anoniem surfen op het internet, maar kun je ook veiliger inloggen en is je iPad beschermd tegen virussen!

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail