Home » Beste Virusscanner 2019 » Beste Virusscanner voor iOS

Beste Virusscanner voor iOS

Door Rob | Laatste update: 27 juli 2019

Maak jij gebruik van een toestel wat draait op iOS van Apple en wil je deze extra goed beschermen tegen virussen? Dan is een virus software wat compatibel is met iOS een goede keuze. Een grote vraag: welke is eigenlijk de beste die je kunt gebruiken voor je iPad of iPhone?

Wij hebben onlangs onderzoek verricht naar de beste virusscanner voor iOS. Hierbij hebben we goed gekeken naar zaken als veiligheid, maar ook het gebruiksgemak van de iOS applicatie. Benieuwd welke jij het beste kunt gaan gebruiken? Check het in onderstaande lijst. Onder de beste keuzes gaan we dieper in op onze onderzoeksmethodologie.

 Beste keuze
norton antivirus software

Norton Antivirus

Wij bestempelen Norton Antivirus als de beste virusscanner voor iOS op dit moment. De applicatie is voor zowel de iPhone als iPad zeer makkelijk te gebruiken en biedt overzicht. Ook de beschermingsmaatregelen zijn kwalitatief erg goed en veilig. Zo zijn er ook preventieve maatregelen wanneer jij verbinding maakt met een openbaar (gratis) WiFi netwerk die mogelijk onveilig is.

 Ook tegen diefstal interessant
mcafee

McAfee

McAfee biedt met het ‘McAfee Mobile Security for iOS’ handvatten om je iPad of iPhone beter te beschermen tegen virussen. Deze software biedt opvallende maatregelen, ook voor diefstal. Zo kun je instellen dat degene die meermaals een foutieve ontgrendelingscode invoert, automatisch wordt vastgelegd via de camera. Ook op het gebied van virusbescherming een zeer goede keuze.

 Ook Wachtwoordmanager 
avast

Avast

Avast voor iOS biedt eigenlijk drie beveiligingsmaatregelen. Zo biedt de antivirus software de mogelijkheid om WiFi netwerken te scannen, alvorens je hier een verbinding mee maakt. Ook is er een mogelijkheid om je wachtwoorden centraal op te slaan, waardoor het ook gelijk je wachtwoordmanager is. Dankzij de vele mogelijkheden een positie in de beste virusscanner voor iOS.

Onderzoeksmethodologie beste virusscanner voor iOS

Voordat we zijn gestart met het onderzoek hebben we eerst het kaf van het koren gescheiden: we hebben enkel beste virusscanner opties geselecteerd die natuurlijk compatibel zijn met het iOS besturingssysteem. Met andere woorden: de beste virusscanner voor iPad of de beste virusscanner voor iphone.

Deze onderzoeksselectie hebben we vervolgens onderzocht op de belangrijke factoren van antivirus software. Deze factoren testen we veelal bij alle beste virusscanner lijsten:

  • Beschermende functionaliteiten: waarvoor beschermt desbetreffende antivirus software jouw iOS apparaat? Is dit alleen middels een scan of vinden er ook preventieve maatregelen plaats om een virus te kunnen voorkomen?
  • Betrouwbaarheid en veiligheid van de software: hiervoor kijken we verder dan enkel de software zelf. We checken ook het bedrijf achter de software en eventuele eerdere nieuwsberichten uit het verleden. Hierbij zoomen we ook in op de website en reviews van eerdere gebruikers van desbetreffende antivirus software.
  • Prijs/kwaliteitsverhouding: om een goed beeld te krijgen van de prijs/kwaliteit kijken we goed naar vergelijkbare virusscanners op de markt en diens prijzen. Hierdoor kunnen we beoordelen in hoeverre er sprake is van een goede keuze op het gebied van de prijs/kwaliteitsverhouding.

Waarom antivirus software op iOS apparatuur belangrijk is

Wij krijgen veelal de vraag het bijvoorbeeld mogelijk zou zijn om een virus op je iPhone te hebben. Laat ik daar maar gelijk antwoord opgeven: ja, dat is mogelijk. Praktisch elk apparaat wat werkt via het internet is kwetsbaar voor virussen. Dus ook je iOS apparaat, ondanks dat Apple hier wel een betere bescherming tegen biedt dan besturingssysteem Windows. Tip: heb je ook een Windows apparaat? Check dan ook de beste virusscanner voor Windows.

Met een virusscanner minimaliseer je vaak de kans een virus op je iPhone of iPad. Zo scant de software niet alleen je toestel, maar zijn er ook preventieve beschermingsmaatregelen: hierbij kun je denken aan melding voor je een mogelijke phising e-mail opent.

iOS apparaten naast virusscanner nog meer beschermen

Een virusscanner is in mijn ogen de beste manier om je iOS apparaten te beschermen. Er zijn echter nog twee andere typen cyber security software die zorgen voor een andere manier van bescherming. Zo is een VPN software handig voor het anonimiseren van jouw gegevens en vergeet je dankzij een wachtwoordmanager nooit meer je wachtwoorden.

We hebben bij Beveiligingsguru ook onderzoek verricht naar de beste VPN voor iOS en de beste wachtwoordmanager voor iOS! Neem daar vooral een kijkje en kom erachter hoe jij je iOS apparaten optimaal kunt beschermen.

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen