Laatste update: 03-01-2022

Beste Virusscanner voor iOS

Het besturingssysteem van Apple (iOS) heeft een eigen ingebouwde antivirussoftware, hierdoor wordt er vaak gedacht dat het niet nodig is om een aparte virusscanner te gebruiken. Helaas is dit niet altijd het geval en worden er steeds meer iOS apparaten besmet met verschillende virussen. Naast dat je altijd voorzichtig moet zijn met het bezoeken van websites, downloaden van bestanden en openen van links is het dus verstandig om een aparte virusscanner te gebruiken.

Steeds vaker worden iOS apparaten besmet met virussen, het kan geen kwaad om een virusscanner te gebruiken op je iPhone of iPad.

Voor het gebruik van een goede virusscanner voor al je iOS apparaten is het belangrijk om op verschillende punten te letten. Zo moet de virusscanner te gebruiken zijn op een iOS apparaat en is het handig om de scanner te gebruiken op meerdere apparaten. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste virusscanner voor iOS en hebben onder andere gekeken naar de betrouwbaarheid, de werking en de functionaliteiten van de virusscanners. Bekijk hieronder onze favoriete keuzes met daarbij onze onderbouwing.

Onze eerste keuze gaat uit naar Norton Antivirus, mede door de werking van de applicatie en door veilige functies. Daarnaast staat McAfee antivirus op onze tweede plek, ook deze heeft interessante unieke functies voor iOS apparaten. Op plek drie hebben wij AVG Antivirus als beste keuze, door goede detectietechnologie bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken is dit een goede keuze.

#1 – Norton Antivirus – Tijdelijk Maar € 39,99 voor één jaar (42% korting)

norton antivirus software

Norton Antivirus is een bekende speler op het gebied van online beveiliging. Met het abonnement van Norton Antivirus beveilig je meerdere apparaten en ben je goed beveiligd tegen irritante virussen. Lees meer…

#2 – McAfee Total Protection – Totale bescherming je gezin

mcafee

McAfee virusscanner is makkelijk te gebruiken op je iPhone of iPad, daarnaast is McAfee te gebruiken op al je apparaten. Kies nu voor het voordelige gezin abonnement en gebruik het Antivirusprogramma op meer dan 10 verschillende apparaten. Lees meer…

#3 – AVG Antivirus – Ook gratis te gebruiken

avg antivirusAVG heeft een gratis versie, hiermee blokkeer je virussen, spyware, ransomware en andere aanvallen. Wel raden we aan om toch voor de premium versie te kiezen als je volledig beschermt wil worden tegen bijvoorbeeld phising. Lees meer…

Onderzoeksmethodologie beste virusscanner voor iOS

Voordat we zijn gestart met het onderzoek hebben we eerst het kaf van het koren gescheiden: we hebben enkel beste virusscanner opties geselecteerd die natuurlijk compatibel zijn met het iOS besturingssysteem. Met andere woorden: de beste virusscanner voor iPad of de beste virusscanner voor iphone.

Deze onderzoeksselectie hebben we vervolgens onderzocht op de belangrijke factoren van antivirus software. Deze factoren testen we veelal bij alle beste virusscanner lijsten:

  • Beschermende functionaliteiten: waarvoor beschermt desbetreffende antivirus software jouw iOS apparaat? Is dit alleen middels een scan of vinden er ook preventieve maatregelen plaats om een virus te kunnen voorkomen?
  • Betrouwbaarheid en veiligheid van de software: hiervoor kijken we verder dan enkel de software zelf. We checken ook het bedrijf achter de software en eventuele eerdere nieuwsberichten uit het verleden. Hierbij zoomen we ook in op de website en reviews van eerdere gebruikers van desbetreffende antivirus software.
  • Prijs/kwaliteitsverhouding: om een goed beeld te krijgen van de prijs/kwaliteit kijken we goed naar vergelijkbare virusscanners op de markt en diens prijzen. Hierdoor kunnen we beoordelen in hoeverre er sprake is van een goede keuze op het gebied van de prijs/kwaliteitsverhouding.

Waarom antivirus software op iOS apparatuur belangrijk is

Wij krijgen veelal de vraag het bijvoorbeeld mogelijk zou zijn om een virus op je iPhone te hebben. Laat ik daar maar gelijk antwoord opgeven: ja, dat is mogelijk. Praktisch elk apparaat wat werkt via het internet is kwetsbaar voor virussen. Dus ook je iOS apparaat, ondanks dat Apple hier wel een betere bescherming tegen biedt dan besturingssysteem Windows. Tip: heb je ook een Windows apparaat? Check dan ook de beste virusscanner voor Windows.

Met een virusscanner minimaliseer je vaak de kans een virus op je iPhone of iPad. Zo scant de software niet alleen je toestel, maar zijn er ook preventieve beschermingsmaatregelen: hierbij kun je denken aan melding voor je een mogelijke phising e-mail opent.

iOS apparaten naast virusscanner nog meer beschermen

Een virusscanner is in mijn ogen de beste manier om je iOS apparaten te beschermen. Er zijn echter nog twee andere typen cyber security software die zorgen voor een andere manier van bescherming. Zo is een VPN software handig voor het anonimiseren van jouw gegevens en vergeet je dankzij een wachtwoordmanager nooit meer je wachtwoorden.

We hebben bij Beveiligingsguru ook onderzoek verricht naar de beste VPN voor iOS en de beste wachtwoordmanager voor iOS! Neem daar vooral een kijkje en kom erachter hoe jij je iOS apparaten optimaal kunt beschermen.

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail