Laatste update: 03-01-2022

Beste Virusscanner voor gamen

Speel jij graag games en doe je dit online? Dan is het slim om je apparaat te beschermen tegen virussen. Ja: ook via het spelen van games kan jouw apparaat geïnfecteerd raken met een virus. Of je nu gamet op een Macbook of een Windows computer.

Wij hebben goed nieuws voor je: we zijn op onderzoek uitgegaan naar de beste keuzes voor een antivirus software als je veelal je apparaat gebruikt voor het spelen van games. Ontdek de beste Virusscanner voor gamen hieronder en lees daarna ook enkele tips en tricks voor het selecteren van de beste keuze!

 Beste keuze voor Windows 
eset

Eset

Speel jij veelal games op een Windows computer? Dan is in onze ogen Eset de beste virusscanner voor gamen. Wij bestempelen Eset als de beste keuze voor Windows, omdat er bij deze antivirus software geen sprake is van onderbrekingen of pop-ups tijdens het gamen of het bekijken van video’s. Dit in tegenstelling tot veel andere software.

Naar Eset

 Geen onderbrekingen 

bitdefender

Bitdefender

Bij Bitdefender kun je een speciaal ‘Game Profile’ aanmaken, waarbij de antivirus ervoor zorgt dat je tijdens het gamen niet gestoord wordt met allerlei informatieve berichten. De software herkent automatisch als jij een game hebt opgestart, zodat er geen sprake hoeft te zijn van onderbrekingen of diverse veiligheidsmeldingen tussendoor.

Naar Bitdefender

 Geen impact op snelheid 
norton antivirus software

Norton Antivirus

Norton Antivirus kan zeker niet ontbreken in de lijst met de beste virusscanner voor gamen lijst. Norton zorgt er namelijk voor dat het uitvoeren van een scan tijdens het gamen geen impact heeft op de snelheid van je computer. Iets wat natuurlijk een no-go is tijdens het gamen. In diverse lijsten op Beveiligingsguru kwam Norton tevens op andere aspecten ook als beste uit de test.

Naar Norton Antivirus

Waarom antivirus software voor gaming belangrijk is

Gamen is al lang niet meer een offline apparaat erbij pakken en helemaal losgaan met je favoriete karakter: steeds vaker worden games online gespeeld en dien je een verbinding te maken met console met het internet. Onwijs leuk om tegen mensen over de hele wereld te kunnen gamen, er is echter een groot nadeel: je game console maakt kans om een virus op te lopen. Jep, ook het spelen van een game online!

Wij hebben daarom ons verdiept in de mogelijkheden voor een goede bescherming van jouw apparaat en jouw gegevens bij gamen. Vaak vinden er namelijk aanschaffingen plaats met jouw betaalgegevens, denk aan in-game purchases als updates of extra mogelijkheden. We moeten er dan niet aan denken dat jouw spelcomputer geïnfecteerd raakt met een virus of malware.

Onderzoeksmethodologie voor beste virusscanner voor gamen

Bij Beveiligingsguru doen we voor zoveel mogelijk beste virusscanner lijsten onderzoek naar specifieke toepassingen. Hoewel elk onderzoek verschilt, is onze onderzoeksmethodologie vaak gelijk. We maken eerst een afgebakende onderzoeksselectie en gaan vervolgens dieper in op de verschillende (belangrijke) factoren van antivirus software.

We hebben de onderzoeksselectie afgebakend op basis van de mogelijkheid om de antivirus software te kunnen gebruiken tijdens het gamen.

  • Snelheid van de antivirus software: als er iets vervelend is tijdens het gamen, is het wel een vertraging van je PC of spelcomputer. Het is daarom slim om goed te kijken naar de impact op de snelheid wanneer een virusscanner aan de slag gaat tijdens het gamen.
  • Mate van updates en pop-ups: naast een vertraging van een computer zijn pop-ups ook super irritant tijdens het spelen van een online game. Ook hier hebben we goed naar gekeken bij de beste virusscanner voor gamen. Beperkt de software pop-ups als deze merkt dat er een game gespeeld wordt?

Naast deze sprekende belangrijke factoren tijdens het gamen, hebben we uiteraard ook de standaard kenmerken van een goede antivirus software bekeken en beoordeeld. Het gaat hier om:

  • Gebruiksgemak van de virusscanner
  • Functionaliteiten van de antivirus software
  • Ondersteuning voor systemen en apparaten
  • Prijs-kwaliteitsverhouding van de antivirus software
  • Betrouwbaarheid van de aanbieder

Wij houden de markt van cyber security nauwlettend in de gaten. We updaten dan ook regelmatig onze onderzoeken. Bovenaan elke beste lijst ontdek je de laatste update datum.

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail