Home » Beste Virusscanner 2019 » Beste Virusscanner voor e-mailen

Beste Virusscanner voor e-mailen

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Stuur jij veel e-mails op een dag? Dan is het altijd oppassen geblazen voor bijvoorbeeld phising mails. Deze zijn steeds vaker moeilijk te onderscheiden van echte e-mailberichten. Er zijn gelukkig tal van antivirus software aanbieders die ook beschermen tegen kwaadwillige e-mailberichten. Ook kun je vaak handige tips krijgen van de virusscanner, die jouw e-mail berichten dagelijks scant.

Als je opzoek bent naar de beste virusscanner voor e-mailen, ben je hier aan het juiste adres. Ontdek in deze gids de beste keuzes op een rij en stuur en open voortaan met een gerust hart al je e-mail berichten!

 Beste keuze
avg antivirus

AVG Antivirus

AVG biedt met ‘E-mail Protection’ een aanvullende beschermingslaag aan bij de virusscanner. Zowel inkomende als uitgaande berichten worden realtime gescand door deze virusscanner. Let wel op dat dit alleen geldt voor e-mail software op de computer zelf en niet via online gebruik (dan beschermt de software wel gewoon met schilden tegen virussen). In onze ogen de beste virusscanner voor e-mailen!

 Veelzijdige e-mail beveiliging 
bitdefender

Bitdefender

Bitdefender heeft een speciale service om e-mail berichten te scannen: zowel inkomende als uitgaande berichten worden net als bij AVG real time gescand op mogelijk gevaarlijke inhoud. Deze e-mail scan vindt automatisch plaats en geldt ook op meegestuurde bestanden, denk aan een Word document. Dankzij de veelzijdigheid van deze extra service kan Bitdefender niet ontbreken in de lijst met beste virusscanner voor e-mailen.

 Vrijheid in acties 
norton antivirus software

Norton Antivirus

Norton Antivirus kan zeker niet ontbreken in deze lijst met virusscanners met e-mail scans. Dit vanwege de vele mogelijkheden die jij zelf kunt aanpassen. Bepaal zelf wat er gedaan moet worden met inkomende en uitgaande e-mailberichten. Daarbij is het goed om te weten dat deze virusscanner voor e-mailen werkt met alle mailproviders die gebruik maken van het POP3 of SMPT communicatieprotocol. Dit zijn sowieso de grote providers.

Waarom een virusscanner voor e-mailen belangrijk is

Het is onwijs interessant om je eens te verdiepen in de mogelijkheden van een virusscanner als jij veelal mails verstuurd. Wist je dat een antivirus software namelijk bescherming biedt voor inkomende e-mailberichten die wellicht malware bevatten of phising linkjes?

Nog voor je de e-mail opent krijg je vaak al een melding dat er iets niet pluis is. Deze zogeheten ‘e-mail scan’ vinden we helaas niet bij alle antivirus software aanbieders terug. In mijn ogen is dit wel een van de belangrijke randvoorwaarde voor een stempel als beste virusscanner. Helemaal vandaag de dag, waar een phising e-mail bijna niet meer te onderscheiden is van échte berichten.

Onderzoeksfactoren voor beste antivirus software voor e-mailen

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste virusscanner voor e-mailen, hebben we eerst een onderzoekselectie afgebakend. We hebben verschillende aanbieders van antivirus software op een rij gezet die zo’n e-mail scan aanbieden. Vervolgens hebben we deze getest op enkele interessante onderzoeksfactoren:

  • Scant e-mail nauwkeurig: natuurlijk hebben we gekeken naar de nauwkeurigheid van de virusscanner voor e-mailen. Hoe scant deze de e-mail berichten en is er sprake van een goede veiligheid voor de eindgebruiker?
  • Werkt met goed met meerdere e-mailproviders: werkt de software prima met partijen als Gmail en Outlook? Dit is belangrijk om te checken, zodat je geen problemen hoeft te ervaren met specifieke e-mail providers.
  • Gebruiksvriendelijkheid van de software: hoe makkelijk is de software te gebruiken? Is dit met veel toeters en bellen onoverzichtelijk of is het makkelijk te gebruiken en kan iedereen er wel mee overweg?
  • Andere functionaliteiten van de virusscanner: natuurlijk is een e-mail scan slechts een onderdeel van de software. We hebben daarom ook goed gekeken hoe desbetreffende virusscanner nog meer scoort op andere functionaliteiten.

Vanwege het feit dat er constant nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd worden bij specifieke antivirus software aanbieders, updaten wij onze onderzoeken bij Beveiligingsguru regelmatig. Je ontdek de datum van de laatste doorgevoerde update bovenaan deze gids. Ben jij van mening dat ons onderzoek vernieuwd dient te worden? Geef ons dan een seintje!

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen