Home » Beste Virusscanner 2019 » Beste Virusscanner voor downloaden

Beste Virusscanner voor downloaden

Door Rob | Laatste update: 25 juli 2019

Download jij veelal bestanden van het internet, denk aan films, muziek of andere mediabestanden? Dan is het slim om te zorgen voor een goede beveiliging tegen virusssen. Het kan namelijk zo zijn dat een bestand wat je download je computer kan infecteren. Zogeheten trojans dringen jouw computer binnen zonder dat je dit vaak doorhebt. En dat willen we natuurlijk niet!

Gelukkig heb je keuze uit verschillende soorten antivirus software die jouw computer wapenen tegen virussen van kwaadwilligen. Zo zijn er soorten software die bestanden scannen alvorens jij ze kunt openen. Wel zo veilig! Op deze pagina ontdek je de beste virusscanner voor downloaden van verschillende bestanden.

 Beste keuze 
avg antivirus

AVG Antivirus

In onze ogen is AVG Antivirus de beste virusscanner voor downloaden. Deze antivirus software scoort enorm veel punten op snelheden, maar zorgt ook voor een realtime check. Voor je een bestand daadwerkelijk downloadt, kun je AVG het bestand laten scannen op mogelijke issues. Dit zorgt voor het voorkomen van virussen en bijvoorbeeld malware. De software is tevens makkelijk te gebruiken en overzichtelijk.

 Uitgebreide beveiligingsmogelijkheden 
mcafee

McAfee

In de lijst met beste virusscanner voor downladen mag McAfee zeker niet ontbreken. Deze antivirus software is gericht op gebruiksgemak en scant jouw computer grondig: ook voordat je daadwerkelijk bestanden binnenhaalt door deze bijvoorbeeld te downloaden. Hiermee is je computer altijd goed beschermt en kun je preventief handelen. McAfee geeft daarbij ook meldingen bij andere onveilige situaties en tips hoe jij dit op kunt lossen.

 Voor het hele gezin! 
kaspersky

Kasperksy

Kasperksy is misschien wel een van de meest gebruiksvriendelijke antivirus software op dit moment. Dankzij de vele mogelijkheden die ook gelden bij het binnenhalen van documenten, mag deze aanbieder zeker niet ontbreken in de lijst met de beste virusscanner voor downloaden. Opvallend is dat Kaspersky zich met name richt op meerdere gebruikers binnen een huishouden.

Antivirus software die bestanden scant voor je ze gaat downloaden

Wij zijn gek op antivirus software die zich met name richt op preventieve beschermingsmaatregelen. Hierbij kun je denken aan notificaties, voordat je daadwerkelijk een actie uitvoert. Een goed voorbeeld is het downloaden van bestanden: er zijn virusscanners die realtime een scan uitvoeren om te kijken of het wel zo slim is om het bestand te openen. Als dit niet zo is, krijg je hierover gelijk een bericht.

Het grote voordeel hierbij is dat je al op de hoogte gesteld wordt, voordat er ook maar iets gebeurd is met je computer of smartphone. Hoewel dit onderdeel in onze ogen een van de belangrijkste factoren is bij de beste virusscanner, is dit helaas niet lang niet bij alle antivirus software aanbieders. Wij zijn daarom op zoek naar gegaan de beste virusscanner voor downloaden!

Onderzoeksmethodologie voor beste virusscanner voor downloaden

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste antivirus software voor downloaden, hebben we gekeken naar welke aanbieders de mogelijkheid bieden om bestanden vooraf te scannen op eventuele virussen. Nadat dit inzichtelijk was, hebben we onze randvoorwaarden voor de beste virusscanners losgelaten op de verschillende aanbieders in deze selectie:

  • Mate van bescherming voor gebruiker: waartoe beschermt de antivirus software allemaal? Is er sprake van een goede beveiliging en bescherming voor de gebruiker en het apparaat?
  • Manieren van preventieve bescherming: krijg je gelijk voor je gaat downloaden een notificatie of is er sprake van een extra tussenscherm als je een bestand aanklikt? Dit heeft impact op de gebruiksvriendelijkheid van de antivirus software.
  • Impact snelheid van de computer: wat is de impact van de snelheid van de computer wanneer een specifieke antivirus software scans uitvoert? Is dit ook van invloed op de downloadsnelheid?
  • Prijs/kwaliteitsverhouding: uiteraard hebben we ook ingezoomd op de prijs/kwaliteitsverhouding van de verschillende antivirus software aanbieders. Op die manier kunnen we de beste virusscanner voor downloaden nog beter rangschikken.

Net als bij de beste virusscanner voor gamen is de snelheid bij downloaden ontzettend belangrijk. Wil jij ook van een antivirus software genieten die e-mailberichten van te voren scant? Dan raad ik je zeker aan om ook het onderzoek naar de beste virusscanner voor e-mailen te bekijken!

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen