Laatste update: 03-01-2022

Beste Virusscanner voor Android

Wil jij je Android toestel goed beschermen tegen virussen? Dan is een goede antivirus software een must! Er zijn gelukkig steeds meer typen software die jouw Android apparaat goed kunnen beveiligen. Het is altijd belangrijk om goed te letten op het feit of de Antivirus software Android als besturingssysteem ondersteunt.

Wanneer je op zoek bent naar de beste virusscanner voor Android ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de verschillende virusscanners op een rij gezet en zijn op zoek gegaan naar de beste keuze voor je Android device. Check hieronder welke jij het beste kunt gaan gebruiken.

 Beste keuze 

avg antivirus

AVG Antivirus

In onze ogen is AVG Antivirus de beste Virusscanner voor Android op dit moment. De antivirus software is enorm gebruiskvriendelijk. De applicatie is fraai vormgegeven en biedt veel functionaliteiten voor een betere bescherming van je Android toestel.

Naar AVG Antivirus

 Inclusief VPN 
bitdefender

Bitdefender

Bitdefender biedt met het speciale ‘Mobile Security’ pakket handvatten voor het goed beschermen van je Android toestellen. Bitdefender kan vanwege de kwaliteit van de bescherming en een VPN inclusief niet ontbreken in de beste virusscanner voor Android lijst.

Naar Bitdefender

 Ontzettend veilig 
norton antivirus software

Norton Antivirus

‘Norton Mobile Security’ is speciaal bedoeld voor het beschermen van onder andere Android smartphones. Norton is een betrouwbare antivirus software die niet alleen scant, maar ook beschermd tegen virussen en malware. Een mooie extra is de automatische scan als je verbinding maakt met een onbekend (openbaar) WiFi netwerk. Is deze onveilig, dan krijg je hierover een notificatie.

Naar Norton Antivirus

Waarom een virusscanner gebruiken op je Android toestel?

Hoewel je bij een virusscanner veelal denkt aan computers en laptops, is het tegenwoordig ook ontzettend belangrijk om je smartphone beter te beveiligen. Eerder gaf ik via een blog antwoord op de vraag ‘kun je een virus op je iPhone hebben‘: hieruit bleek dat er altijd een kans kan zijn dat je smartphone geïnfecteerd kan raken met een virus of malware. Helemaal bij Android toestellen, die simpelweg meer gebruikt worden dan iOS toestellen.

Het gebruiken van een virusscanner voor Android beschermt je telefoon tegen virussen en vormen van malware. Hoewel je nog zo voorzichtig denkt te zijn, ligt het gevaar vaak op de loer. Denk aan gratis apps die je download op je toestel of het verbinden van je Android toestel met een openbaar WiFi netwerk.

Onderzoeksmethodologie beste virusscanner voor Android

Voor ons onderzoek naar de beste virusscanner voor Android hebben we diverse belangrijke factoren van antivirus software getest. Uiteraard hebben we dit enkel gedaan bij onze onderzoeksselectie, die we hebben samengesteld op de randvoorwaarde dat de software compatibel is met het Android besturingssysteem.

We hebben de volgende belangrijke eigenschappen van de virusscanners voor Android onderzocht om tot een beste lijst te komen:

  • Typen bescherming van de software: we hebben alle functionaliteiten van de verschillende antivirus software bekeken. Ook scans en preventieve maatregelen van de applicatie.
  • Gebruiksvriendelijkheid van de Android app: ook hebben we zelf ervaren hoe fijn een applicatie werkt. Naast onze eigen gebruikservaring hebben we ook honderden reviews gelezen in de Play Store.
  • Anti-theft functies: maakt de software het ook mogelijk om gestolen Android toestellen weer terug te vinden? Deze functie ontdekken we steeds vaker bij virusscanners voor Android.

We houden onze lijst met de beste antivirus software voor Android altijd up to date. Als er veranderingen in de markt of bij aanbieders plaatsvinden en dit van invloed is op bovenstaande lijst, zullen we deze updaten. Zelf een aanvulling of een opmerking op basis van ons onderzoek? Stuur ons vooral een berichtje!

Naast virusscanner je Android smartphone nog beter beveiligen?

Een virusscanner is een van de beste manieren om voor een smartphone beveiligen. Echter zijn er nog meer manieren om te zorgen voor een betere beveiliging van je Android toestel. Zo hebben we ook onderzoek gedaan naar de beste VPN voor Android en de beste wachtwoordmanager voor Android. De combinatie van deze drie cyber security software oplossingen zorgt voor een ultieme beveiliging!

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail