Home » Beste Virusscanner 2019 » Beste online Virusscanner

Beste online Virusscanner

Door Rob | Laatste update: 24 juli 2019

Online zijn er tal van services te vinden die jouw computer kunnen scannen op virussen. Sterker nog: in veel gevallen sturen ze ook rapporten op of krijg je informatie over mogelijk geïnfecteerde bestanden. Wij hebben onderzoek gedaan naar deze verschillende online aanbieders van antivirus software.

Op deze pagina ontdek je beste online virusscanner. Wij hebben meerdere beste keuzes op een rij gezet, die je goed kunt toepassen om je apparaten te beschermen tegen virussen of om een virusscan uit te kunnen voeren. Onder de beste keuzes gaan we dieper in op onze manier van onderzoeken.

 Beste keuze 
eset

Eset

De online virusscan van Eset is in onze de beste keuze op dit moment. Deze online scan is gratis te gebruiken scant je computer eenmalig op allerlei mogelijk gevaarlijke bestanden. Je krijgt hierover gelijk na het scannen een analyse, waardoor je direct beveiligende maatregelen kunt treffen. Als je wilt genieten van een complete internetbeveiliging is Eset ook een zeer geschikte keuze.

 Gratis te gebruiken 
norton antivirus software

Norton Antivirus

De Norton Security Scan kan niet ontbreken in deze lijst met de beste online virusscan keuzes. Norton, die sowieso al staat voor kwaliteit, biedt een krachtige online scan aan die je gratis kunt gebruiken. Let wel op: deze gratis scan werkt (nog) niet op Mac OS, hiervoor kun je beter gebruik maken van een andere online virusscanner.

 Scant & Verwijderd
bitdefender

Bitdefender

De Bitdefender Quick Scan is al enige tijd een zeer goede keuze als online virusscanner. Deze ‘in the cloud’ scan-tool scant jouw apparaat van A tot Z en neemt direct maatregelen: opvallend is dat deze antivirus software ook gevaarlijke bestanden verwijderd. Op Beveiligingsguru hebben we Bitdefender in meerdere beste lijsten toegekend als beste keuze.

Waarom gebruik maken van een online virusscanner?

Je hebt eigenlijk twee soorten virusscanners: software wat je installeert op je computer of scan-technologie in de cloud. Bij deze laatste variant is er dus sprake van een online virusscanner. Een voordeel hiervan is dat je snel je computer of ander apparatuur kunt scannen op mogelijke kwetsbaarheden en hier dus niets voor hoeft te downloaden.

Echter zijn er wel twee opmerkingen te benoemen bij deze manier van virus scannen: zo is er geen sprake van preventief scannen. Je krijgt bijvoorbeeld geen meldingen als je iets gaat downloaden wat mogelijk een gevaar vormt voor jouw apparaat. Daarbij werkt een online virusscanner vaak eenmalig en is deze lang niet zo krachtig als een antivirus software wat je compleet download op je apparaat.

Onderzoeksmethodologie beste online virusscanner op dit moment

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste virusscanner die je online kunt gebruiken. Deze online scans hebben we vergeleken op verschillende factoren, om daarmee de beste online virusscanner keuze ertussen uit te vissen. We hebben de volgende onderzoeksfactoren onderzocht:

  • Snelheid van de online virusscanner: we hebben van de verschillende aanbieders bijgehouden hoe snel een online virusscanner werkt. Is dit zo gepiept of moet je je computer voor een langere tijd met rust laten?
  • Functies en acties van de virusscanner online: wat doet de online virusscanner allemaal? Geeft deze alleen tips of worden er ook bestanden verwijderd van jouw computer als deze geïnfecteerd blijken te zijn?
  • Wat levert de online scan allemaal op: krijg je enkel tips na het doen van een online virusscan of krijg je een compleet analyse rapport met noodzakelijke acties die je moet ondernemen om een virus te voorkomen?
  • Eventueel de prijs: we hebben gemerkt dat bijna alle online virusscanners gratis aangeboden worden. We hebben dit goed gecheckt: ook of er geen addertjes onder het gras zitten, waaronder het verplicht moeten ontvangen van irritante nieuwsbrieven.

Op basis van het toewijzen van scores aan bovenstaande factoren zijn we in staat geweest om enkele als beste online virusscanner te kunnen bestempelen. Let wel: het resultaat van ons onderzoek is nooit permanent. Wij volgen de cyber security wereld op de voet en updaten dan ook regelmatig onze onderzoeken. De laatste update datum vind je bovenaan het onderzoek!

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen