Laatste update: 03-01-2022

Beste online Virusscanner

Online zijn er tal van services te vinden die jouw computer kunnen scannen op virussen. Sterker nog: in veel gevallen sturen ze ook rapporten op of krijg je informatie over mogelijk geïnfecteerde bestanden. Wij hebben onderzoek gedaan naar deze verschillende online aanbieders van antivirus software. Helaas komt het vaker voor dat mensen besmet raken met een virus zonder dat ze het weten. Dit kan gebeurt zijn dat ze een website hebben bezocht of een mail hebben gekregen en ergens iets hebben geaccepteerd door ergens op te klikken.

Vaak weet je pas te laat dat je bent geïnfecteerd door een virus, dan is helaas het kwaad al geschied!

Omdat wij dagelijks bezig zijn met online beveiliging zijn we op zoek gegaan naar de beste online virusscanner, met een goede virusscanner voorkom je dat je geïnfecteerd wordt en kun je virussen verwijderen. Bekijk hieronder onze beste keuze zo gaat onze eerste keuze uit naar Norton Antivirus, de software werkt makkelijk en is te gebruiken met de meeste apparaten en besturingssystemen. Onze tweede keuze gaat uit naar McAfee en de derde keuze naar AVG Antivirus die tevens ook een gratis versie beschikbaar heeft.

#1 – Norton Antivirus – Online privacy voor heel je gezin

norton antivirus softwareMomenteel heeft Norton Antivirus een interessante deal voor heel het gezin. Met Norton 360 Deluxe creëer je meerdere beschermlagen voor je apparaten en online privacy voor het hele gezin . Lees meer…

#2 – McAfee – Beveilig je voor € 19,95 voor een heel jaar

mcafeeMcAfee is een betrouwbare partij en de virusscanner van McAfee werkt erg goed, snel en overzichtelijk. Momenteel is er een abonnement waarmee je voor € 19,95 een jaar beschermd bent. Lees meer…

#3 – Kaspersky – Voor € 26,99 een jaar lang online veilig!

kasperskyKaspersky is ook een hele goede en betrouwbare keuze. De software is makkelijk te gebruiken en is zelfs ook gratis uit te proberen Wil je een jaar lang veiligheid kies dan voor het premium abonnement, deze kost op dit moment slechts € 26,99 voor een heel jaar. Lees meer…

Waarom gebruik maken van een online virusscanner?

Je hebt eigenlijk twee soorten virusscanners: software wat je installeert op je computer of scan-technologie in de cloud. Bij deze laatste variant is er dus sprake van een online virusscanner. Een voordeel hiervan is dat je snel je computer of ander apparatuur kunt scannen op mogelijke kwetsbaarheden en hier dus niets voor hoeft te downloaden.

Echter zijn er wel twee opmerkingen te benoemen bij deze manier van virus scannen: zo is er geen sprake van preventief scannen. Je krijgt bijvoorbeeld geen meldingen als je iets gaat downloaden wat mogelijk een gevaar vormt voor jouw apparaat. Daarbij werkt een online virusscanner vaak eenmalig en is deze lang niet zo krachtig als een antivirus software wat je compleet download op je apparaat.

Onderzoeksmethodologie beste online virusscanner op dit moment

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste virusscanner die je online kunt gebruiken. Deze online scans hebben we vergeleken op verschillende factoren, om daarmee de beste online virusscanner keuze ertussen uit te vissen. We hebben de volgende onderzoeksfactoren onderzocht:

  • Snelheid van de online virusscanner: we hebben van de verschillende aanbieders bijgehouden hoe snel een online virusscanner werkt. Is dit zo gepiept of moet je je computer voor een langere tijd met rust laten?
  • Functies en acties van de virusscanner online: wat doet de online virusscanner allemaal? Geeft deze alleen tips of worden er ook bestanden verwijderd van jouw computer als deze geïnfecteerd blijken te zijn?
  • Wat levert de online scan allemaal op: krijg je enkel tips na het doen van een online virusscan of krijg je een compleet analyse rapport met noodzakelijke acties die je moet ondernemen om een virus te voorkomen?
  • Eventueel de prijs: we hebben gemerkt dat bijna alle online virusscanners gratis aangeboden worden. We hebben dit goed gecheckt: ook of er geen addertjes onder het gras zitten, waaronder het verplicht moeten ontvangen van irritante nieuwsbrieven.

Op basis van het toewijzen van scores aan bovenstaande factoren zijn we in staat geweest om enkele als beste online virusscanner te kunnen bestempelen. Let wel: het resultaat van ons onderzoek is nooit permanent. Wij volgen de cyber security wereld op de voet en updaten dan ook regelmatig onze onderzoeken. De laatste update datum vind je bovenaan het onderzoek!

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail