Laatste update: 03-01-2022

Beste goedkope Virusscanner

Als je op zoek bent naar een goede antivirus software, maar niet teveel wilt betalen ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk diverse goedkope antivirus software keuzes op een rij gezet en onderzoek gedaan naar de beste keuzes. Let wel: het hoeft niet te betekenen dat onze selectie de goedkoopste keuzes zijn. Wij hebben gekeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding.

Ontdek hieronder de beste goedkope virusscanners op dit moment en check welke jij het beste kunt kiezen! Let altijd wel goed op de ondersteuning voor jouw apparaten en besturingssystemen. Onder de beste keuzes gaan we dieper in op ons onderzoek en de aanpak daarvan.

 Beste keuze
avg antivirus

AVG Antivirus

In onze ogen is AVG Antivirus de beste goedkope virusscanner op dit moment. Met aantrekkelijke prijzen in combinatie met de krachtige antivirus software is er sprake van een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Daarbij is het wel belangrijk om goed te letten op de ondersteuning voor jouw software of apparaat: AVG biedt meerdere pakketten tegen verschillende prijzen.

Naar AVG Antivirus

 Vaak goedkoper te fiksen 
bitdefender

Bitdefender

In veel gevallen geniet je bij Bitdefender van zeer hoge kortingsprijzen als je de virusscanner afneemt. Zo krijg je op het moment van schrijven zelfs tot 39% korting bij de afname van de antivirus software. Over de kwaliteit hebben we weinig aan te merken: Bitdefender doet wat het moet doen en beveiligt diverse apparaten enorm goed tegen virussen en zaken als malware.

Naar Bitdefender

 Gratis versie mogelijk
avast

Avast

Goedkoop kennis maken met een virusscanner? Dan kun je ook prima uit de voeten met Avast! Sterker nog: je kunt eerst gebruik maken van de gratis versie om te proeven hoe de virusscanner nu precies werkt. Avast kon niet ontbreken in de lijst met de beste goedkope virusscanner, vanwege de eenvoudigheid en stabiliteit van de software in combinatie met de zeer scherpe prijzen.

Naar Avast

Onderzoek naar de beste goedkope virusscanner op dit moment

Graag wil ik benadrukken dat de resultaten uit ons onderzoek naar de beste goedkope virusscanner niet altijd de goedkoopste oplossingen hoeven te zijn. Wij hebben gekeken naar de prijs in combinatie met de kwaliteit: wij vinden simpelweg de veiligheid en betrouwbaarheid van de software prioriteit en kijken daarna pas naar de prijs.

We hebben eerst een onderzoeksselectie gemaakt met alle beste virusscanner aanbieders op dit moment. Deze hebben we vervolgens getest en onderzocht op de volgende factoren:

  • Prijs/kwaliteitsverhouding: de prijs/kwaliteitsverhouding van de antivirus software was leidend in ons onderzoek. Met name de verschillen onderling in kwaliteit en prijs heeft ons de mogelijkheid gegeven om de verschillende software mogelijk te kunnen bestempelen als beste keuze.
  • Mogelijkheden van de antivirus software: we hebben ook ingezoomd op de verschillende mogelijkheden van de virusscanner. Waartoe is de software allemaal in staat en is er bijvoorbeeld ook sprake van aanvullende diensten als een wachtwoordmanager of een ingebouwde VPN?
  • Achtergrond van aanbieder: uiteraard hebben we ook goed gekeken naar de achtergrond van de aanbieder van antivirus software. Is deze betrouwbaar en communiceert deze transparant? Hierbij halen we ook altijd de ontwikkelingen van de afgelopen periode erbij.
  • Gebruiksvriendelijkheid van de virusscanner: hoe makkelijk werken de virusscanners? Is er sprake van veel overzicht of moet je bijna een ICT-er zijn om overweg te kunnen met de antivirus software?

Hier moet je goed op letten bij goedkope virusscanners

Als je van plan bent om niet teveel te betalen voor een virusscanner, is het altijd wel slim om op een aantal zaken te blijven letten. Zo is bijvoorbeeld de ondersteuning voor meerdere apparaten vaak een vereiste, evenals de mogelijke functionaliteiten. Let goed op de volgende zaken voor je gelijk overgaat tot aankoop van een goedkope virusscanner:

  • Is de virusscanner compatibel met jouw apparaat en diens besturingssysteem?
  • Zijn andere gebruikers veelal positief over de software?
  • Is een iets duurdere versie niet gewoon een veel betere keuze voor jouw situatie?
  • Zit je nergens aan vast als je bijvoorbeeld van een tijdelijke aanbieding geniet?

Mocht je nog aanvullende vragen hebben of wat extra tips willen voor specifieke software keuzes, dan kun je mij natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Nog meer op goedkope wijze beschermen naast virusscanners?

Er zijn nog meer soorten beveiligingssoftware beschikbaar tegen relatief goedkope prijzen. Zo ontdekten we goede cyber security tijdens ons onderzoek naar de beste goedkope wachtwoordmanager en de beste goedkope VPN. Het is slim om daar ook een kijkje te nemen: je fikst vaak voor een prikkie al prima software om alles optimaal te beschermen.

Recente artikelen over Virusscanners

malware
stalkerware-stalkersoftware
wat is een virus
wat-is-een-trojaans-paard
hoe-herken-ik-een-phishing-mail