Home » Beste Virusscanner 2020

Beste Virusscanner

Door Rob | Laatste update: 25 juli 2019

Een Virusscanner is tegenwoordig steeds belangrijker. Hoewel steeds meer apparaten er standaard mee uitgerust zijn, blijft het belangrijk om aanvullende maatregelen te nemen om daarmee hackers of trojans van jouw apparatuur en bij jouw bestanden uit de buurt te houden. Een antivirus software kan veel dan alleen ‘scannen’, zo kan de software jou ook voorzien van tips of preventieve antivirus maatregelen treffen.

Wij hebben heel wat uren onderzoek gedaan naar beste virusscanner op dit moment. Al snel zijn we erachter gekomen dat de beste keuze afhankelijk is van een aantal persoonlijke factoren. Zo is niet alleen de software op jouw apparaat een belangrijke factor, ook jouw wensen spelen mee. Wil jij bijvoorbeeld een zo makkelijk mogelijke virusscanner of een best beveiligde variant? We beginnen met een algemene beste virusscanner lijst, waarna we doorgaan op de beste lijsten voor specifieke categorieën.

 Onze keuze  
norton antivirus software

Norton Antivirus

In onze ogen is Norton Antivius de beste all round virusscanner op de markt. De software is compatibel met de meeste besturingssystemen en apparaten en werkt erg makkelijk. Daarbij is dit ook een van de best kwalitatieve antivirus software.

 Goede kwaliteit  
mcafee

McAfee

Niet voor niets kom je McAfee vaak standaard al geïnstalleerd tegen op verschillende apparaten als laptops. Zelfs Samsung Smart TV’s zijn steeds vaker uitgerust met een McAfee virusscanner. Een van beste virusscanner keuzes op dit moment.

 Gebruiksvriendelijk & overzichtelijk  
avg antivirus

AVG Antivirus

Als we kijken naar de beste virusscanner die makkelijk in gebruik is, is het wel AVG Antivirus. AVG is een toonaangevende speler op het gebied van beveiligingssoftware en dat zien we terug in de antivirus software. In tegenstelling tot veel andere typen software betaal je hier niet extra voor zaken die je toch niet gebruikt.

 Doet wat het moet doen  
bullguard

BullGuard

Op zoek naar de beste allround virusscanner zonder veel poespas? Dan ben je bij BullGuard aan het juiste adres. Deze antivirus software doet wat het moet doen en vraagt weinig van je systemen. Zo blijft je computer goed functioneren en heb je geen last van een vertraagd systeem. Tevens eenvoudig te installeren.

 Betrouwbaar & Veilig  
kaspersky

Kasperksy

Al jarenlang is Kasperksy een toonaangevende speler op het gebied van virusscanners. De software is kinderlijk eenvoudig te gebruiken. De software scant het apparaat enorm goed en accuraat. Het enige wat eventueel mist, is de mogelijkheid om virusscans naar wens aan te passen.

Beste Virusscanner per software

Bij het selecteren en kiezen van een virusscanner is het ongelooflijk belangrijk om te letten op de software. Zo werkt niet altijd elke antivirus software met Android. Mede daarom hebben we bij Beveiligingsguru een onderscheid gemaakt uit de beste virusscanner per software. Bekijk hieronder de beste lijsten voor elk besturingssysteem.

Beste Virusscanner per apparaat

Heb jij een Mac of ben je op zoek naar de beste virusscanner voor je iPad? Het is belangrijk om net als bij het besturingssysteem, goed te letten op de ondersteuning van het apparaat. Een leuk voorbeeldje: hoewel veel antivirus software werkt met iOS, hoeft het niet altijd een goede en makkelijke keuze te zijn voor je iPad.

We hebben voor de populairste apparaten de beste antivirus software op een rij gezet. Check hieronder voor welk apparaat jij de beste keuzes voor een virusscanner wilt ontdekken.

Beste Virusscanner per kenmerk

Een virusscanner kan verschillende kenmerken hebben. En net als de beste VPN is er niet altijd één de beste keuze. Het is maar net wat jouw wensen zijn: heb jij bijvoorbeeld voorkeur voor een gratis antivirus software, of wil jij er zakelijk gebruik van maken met een aantal collega’s?

We hebben voor de belangrijkste behoeftes de beste keuzes op een rij gezet. Van goedkope tot gratis virusscanners.

Beste Virusscanner per toepassing

Waar wil jij de antivirus software met name voor gaan gebruiken? Elke virusscanner heeft vaak unieke functionaliteiten, die bescherming bieden voor verschillende toepassingen. Zo is er bijvoorbeeld een software die jouw e-mails scant, alvorens je deze opent. Of wat dacht je van een software die je goed kunt gebruiken bij het downloaden: voor jij een document kunt downloaden scant de virusscanner of het überhaupt wel veilig is. Check de beste virusscanner voor de volgende vier toepassingen:

Onderzoeksmethodologie voor de beste virusscanner

Bij Beveiligingsguru zijn virusscanners een belangrijk onderdeel. Het is een van de drie beste cyber security software die wij onderzoeken. We nemen ons onderzoek altijd zeer serieus en volgen daarvoor verschillende stappen. Zo kijken we – ongeacht voor welke toepassing, kenmerk, software of aparaat de software geschikt is – altijd naar dezelfde belangrijke factoren. Daarnaast hanteren we altijd standaard randvoorwaarden bij virusscanners: als deze niet voldaan worden, onderzoeken we deze antivirus software sowieso niet.

Factoren die wij grondig onderzoeken bij virusscanners

Zoals ik daarnet aangaf onderzoeken wij altijd belangrijke factoren bij virusscanners. Factoren en kenmerken die wij belangrijk vinden. Ik zet ze op een rij:

  • Mate van bescherming: natuurlijk checken we goed hoe het gesteld is met de bescherming van desbetreffende software. Hiervoor doen we ook onderzoek naar de geschiedenis van het bedrijf en eventueel eerdere lekkages in de software.
  • Soorten scans: welke scans voert de antivirus software allemaal uit? Is dit enkel geïnfecteerde bestanden of biedt de virusscanner ook ondersteuning voor je e-mail en preventie bij downloads?
  • Ondersteuning: voor welke apparaten is de virusscanner allemaal geschikt? Is dit enkel voor iOS of werkt de software met veel meer besturingssystemen.
  • Aantal apparaten: het is goed om in te zoomen op het maximaal aantal gebruiken apparaten. Dit in combinatie met de prijs is goed gegeven voor de prijs van de software. Dit is tevens een belangrijk punt om te op te letten bij Antivirus software kopen.
  • Ervaringen andere gebruikers: we laten niet alleen onze eigen mening en ervaring gelden. Ook lezen we ons in on de ervaringen en reviews van eerdere gebruikers van specifieke software. Dit geeft ons namelijk een breder beeld: zo lezen we ook de ervaringen bij specifieke toepassingen die niet bij ons zelf gelden. Denk aan een zakelijk tintje of de ervaringen van een virusscanner bij een hardcore gamer.

Randvoorwaarden voor goede Antivirus software

Er zijn online honderden (misschien wel duizenden) verschillende virusscanners te ontdekken. Het zou voor ons niet alleen praktisch onmogelijk zijn om ze allemaal van A tot Z uitgebreid te testen, het is ook lang niet altijd interessant om elke virusscanner mee te nemen in het onderzoek. Kleine spelers die ‘vaag communiceren’ nemen wij bijvoorbeeld sowieso al niet mee in ons onderzoek.

Om het kaf van het koren te scheiden hanteren we enkele randvoorwaarden. Alleen antivirus software die hieraan voldoen, kunnen voorkomen in de beste virusscanner lijsten.

  • Goede bescherming: uiteraard moet de virusscanner een goede bescherming bieden. Randvoorwaarde #1.
  • Betrouwbare partij: het bedrijf achter de software moet meerdere jaren actief zijn in de cyber security wereld en zichzelf al meermaals bewezen te hebben.
  • Veel gebruikers: het aantal gebruikers zegt vaak meer over de kwaliteit van de antivirus software. Wij richten ons onderzoek minder op software wat door enkele gebruikt wordt.
  • Duidelijke communicatie: wij houden van transparantie. Als een bedrijf of software lastig te begrijpen is of als we het gevoel hebben dat er een addertje onder het gras zit, nemen wij deze virusscanner zeker niet mee in ons onderzoek.

Extra opmerking: zoals je wellicht weet kunnen wij verdienen aan links die wij plaatsen in onze beste lijsten. Echter mag het ontbreken van een samenwerking met goede virusscanners geen reden zijn om ze niet op te nemen als beste resultaat, als dit zo is. Wij laten ons nooit beïnvloeden door eventuele vergoedingen: als een specifieke virusscanner als beste keuze uit de test komt, maar wij hier geen samenwerking mee hebben, komt hij alsnog op nummer één.

Recente artikelen over Virusscanners

virusverwijder tools
wat is spyware
wat is een hoax
onderhoud computer
antivirus scanner kopen
smartphone beveiligen